|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
info o BTX
jel moze netko objasnit sto je to BTX, po cem je bolji od ATX-a. Do sad sam furao da su to neki standardi napajanja i onaj utor na ploči di se spoji napajanje, sad jel to tocno il nije?... I nije mi jasno kaj sad taj BTX ima i moze a ATX nemoze, i tak neke opce stvari o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Re: info o BTX
Citiraj:
e da i koliko se sjecam, sto sam mislim u BUGu procitao da dolaze u tri verzije, microBTX, BTX i jos neke vece razlicito su postavljene komponente na ploci zbog boljeg hladenja i tako nesto. izgleda jako ljepo ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Banned
|
evo i slika po pogledaj koje su razlike |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
ploca je po svemu ista kao i ATX osim sto su komponente rasporedenje bolje po ploci zbog boljeg hladenja, a zato i ide na ljevu stranu kucista. gore je RAM, pa ide proc i northbridge, ispod su ostali kontroleri i dolje ljevo su PCI i PCIX konektori. pa onda kad hladis kuciste hladan zrak ulazi kroz prednji dio kucista a topli (zagrijan) izlazi iza. tako dobijes nize temp. u kucistu bez ikakvog bezveznog strujanja zraka po kucistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
malo gledajući okolo o BTX standardu i rasporedu komponenti, ne vidim baš neke prednosti ispred ATX standarda, barem što se tiče hlađenja.. frend jedan ima ATX ploču i neko čudno kućište u kojem mu ploča stoji kako u btx, znači sa lijeve strane i naopačke je, procesor mu je dolje, i napajanje je isto dolje... čudno izgleda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
imas u jednom bugu, prije par mjeseci, opis BTX ploca i kucista pa pogledaj. imas i shemu hladenja. fora je u tome da topal zrak sa jedne komponente odlazi van a ne da kruzi po kucistu bezveze i grije ostale komponente. ja imam chiftecha i atx plocu hladi ok ali ipak mi je bolje hladenje na btx ploci ![]() a jesi ti siguran da ti frend ima ATX a ne BTX plocu ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
pa unutra mu je bio Palomino 1600+, a koliko me moje znanje iz IT služi, on ne ide na BTX ploče, ha? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
koliko mene sluzi nejde ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|