Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2012., 21:33   #1
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
TV tunner problem

Kartica je NOT ONLY TV LV3TDLX PCI, softver je ArcSoft Total Media 3.5, OS je Windows 7 64bit.
Sve je radilo super do jučer, kad sam probao instalirati nekakve drivere za neku staru Genius web kameru. Budući da nisam uspio naći driver za Win7, probao sam instalirat onaj za XP. S nekima od njih je dolazila i nekakva aplikacija za web kameru, međutim ništa to nije radilo...
Kad sam konačno odustao od te kamere i pobrisao sve što sam za nju prethodno instalirao, išao sam upalit TV, međutim dočekala me poruka:

Danas sam probao obrisati drivere za tv tunner, Total Media-u i instalirat ponovno, ali opet ista poruka... Šta da radim??
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2012., 07:52   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
odi na Start/Run/msInfo32

baci pogled na IRQ resurse i vidi sto se moguce nacrtalo uz tvoju kartu dok dobivas spomenutu poruku. Dosadna poruka ima vise razloga i nazalost, vise solucija.

Kazes kako je sve radilo bez problema do instalacije kamere? Onda treba prvo vidjeti sto je moguce ostalo od tih drivera na zivotu. Kad ti javlja odbijenicu, baci oko u task manager i vidi, imas li neki manje poznat exe koji se vrti u pozadini?

Buduci da je soft od kamere u igri, onda obicno dolazi i neki soft za snimanje i ako je driver "renomiranijeg" tipa koji zna krasiti slicno ponasanje nakon reinstalacije, onda je 99% uzrok tvoje nedace. Ako ti nije mrsko otvarati masinu, otisao bih na pragmaticnu soluciju koja brze daje rezultate :

Odjavi Tuner u device manageru i reinstaliraj kompletno. Ugasi personalni racunar i makni kompletno tuner vanka. Digni makinu i pocisti moguce ostatke smeca od kamerinog softa. Rucno, uz pomnoc CCleanera ili xy verzije driver cleaner besplatnih aplikacija. No vjerujem, vec i samo micanje i vracanje uz novu instalaciju moglo bi vratiti stvari na mjesto. No, samo ti dobro pocisti softver od kamere i drivere, da ne bi radio vise ponavljanja.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2012., 11:00   #3
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Maknuo sam tuner u device manageru, obrisao sve drivere i software vezane za njega, otvorio kućište, maknuo karticu van. Očistio CCleanerom što se god moglo, vratio karticu natrag, instalirao sve potrebno i opet ista poruka
U task manageru mi se sve čini ok...
Pod hardware resources-irqs ne mogu ni naći nešto što liči na moju karticu, a pretpostavljam da bi trebao? A opet u device manageru lijepo stoji DVB-T TV stick.
Staro 04.05.2012., 11:59   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

daj veceras baci rasirenu sliku task managera da se vide svi procesi. Isto tako IRQ prica.
Staro 04.05.2012., 13:38   #5
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Staro 04.05.2012., 21:45   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Ajoj Sedmica

Fino, sve si stavio i bez da uopce dalje gledamo, karta je prakticno nepostojeca gledajuci HR.

Citiraj:
Autor wiseman Pregled postova
A opet u device manageru lijepo stoji DVB-T TV stick.
Lupi ponovo devmgmt.msc i nadji taj famozni stick. Klikni ga i odi na zadnji tab : resources

Sto ti stoji pod resource settings? Po svemu sudeci nista jer 'pripadajucu parcelu' bi mora odmah naci i u HR-u, no tamo nema bas nicega od tvoje karte.

Gasi personaliju, stvari tuner u drugi slobodni PCI port i ponovo dizi. Sto ti 7 javlja? Jel uopce prijavljuje pronalazak karte? Isto pitanje i u sadasnjem stanju: sto je sedmica javila nakon sto si ponovo vratio kartu u masinu?

Moguce nadomak nosa, no ovakve stvari znaju masirati poprilicno. Prvo moras eliminirati probleme s dizanjem tunera, koji po svemu sudeci, u device statusu nije ispravno prepoznat te ne moze ni dobiti svoje resurse. Kako i zasto je neki "capture" dio softa od kamere unazadio tunerski dio price... sad je sporedna prica dok ne ozivis kartu ponovo.
Staro 06.05.2012., 09:56   #7
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Resources taba niti nema pod tim stickom...
Kad sam vratio karticu pojavila se ona poruka da je pronašao novih hardver i da windows automatski traži drivere. Nekakve 3 stavke se pojave, dvije uspije pronać, a jednu ne. Zatim sam instalirao driver s cd-a koji sam dobio s karticom i nakon toga se sve čini dobro.

Probat ću stavit u drugi PCI pa ćemo vidjet kakva će tad bit situacija...
Staro 06.05.2012., 10:46   #8
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Nisam ništa brisao ni dirao, samo stavio karticu u drugi PCI i upalim, opet piše da je našao novi hardver. Kliknem na taj balončić koji se pojavio i pokaže se sljedeće:

Probam pokrenut program za tv i opet mi se pojavi ista poruka s početka priče...

Sad mi već dođe da formatiram disk i stavim nove windowse
Staro 07.05.2012., 17:13   #9
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Citiraj:
Sad mi već dođe da formatiram disk i stavim nove windowse
Tako i bi... Sad sve radi. Skužio sam da ću manje živaca potrošit na to nego na pronalazak rješenja...
Hvala Visage na trudu
Staro 07.05.2012., 23:27   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Tako i bi... Sad sve radi. Skužio sam da ću manje živaca potrošit na to nego na pronalazak rješenja...Hvala Visage na trudu
Steta gnjavaze i reinstalacije ali vazno da si sredio

Soft od kamere u reciklazno

Citiraj:
Resources taba niti nema pod tim stickom...
Pravih se da ne citam dobro "stick" spomen jer pretpostavljam da je do lijenost developera, pa pod istim nazivom voze PCI/USB kategoriju. Samo, pod kojim nazivom se na kraju odaziva tvoja kartica, sad kad ti sve ponovo radi?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2012., 10:34   #11
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Meni se čini da se ništa tu nije promijenilo, al sad sve uredno radi.
I dalje u Device Manageru stoji DVB-T TV Stick koji nema Resources tab
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno