|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem sa monitorom ili grafičkom
Imam jedan totalno ne shvatljivi problem. Monitor LED Samsung 22" Asus EAH3450 512mb ddr2 Dođem kući iz škole, upalim komp kao i svaki dan i kad ono ne radi monitor. Komp uđe u windowse čuje se onaj zvuk od windowsa, a monitor ništa samo blica lampica. Rastavio komp, izvadio grafu ponovno stavio, ištekao sve kablove od monitora i kompa opet sve spojio i kad ono pojavila se slika ali trepti, znači upali se i ugasi i ide lijevo-desno. I sad reko neznam di bi bio problem grafička ili monitor pa sam prvo probao staviti jedan svoj stari monitor (CRT samsung 17") i slika perfektna, sve se odmah popalilo i sve radi. Znači zaključio sam da grafička valja. Pa sam onda htio provjeriti da li valja monitor i otišao po jedan stari komp i spojio na njega monitor i kad evo vraga valja slika i na njemu. Na kraju spojim nazad svoj komp i ovaj gore navedeni monitor s kojim imam problema, ponovno je neko vrijeme nestajala slika i sve treptalo i evo nadošlo to, sad opet sve valja. Slika mirna i ne nestaje. Znači jel moguće da je nešto do drivera ? Stvarno više neznam. Koristim Windows 7 ultimate Pa sam eto otvorio ovu temu da čujem šta vi kažete na to, i da znam što napraviti ako se opet budem susreo sa tim problem. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
probaj micati kabl od monitora dok je sve upaljeno. moguće je da je negdje u polu-prekidu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
da ne otvaram novi topic priključih se ovdje jer mi odgovara naslov, nadam se da je to ok. skužih problem na monitoru koji izgleda kao da mi "cure" pikseli, tj. kao da je nešto razliveno pa je ostao tamniji trag u obliku nepravilne crte. znam da nisam ništa prolila po monitoru, al nadah se da će brisanje pomoć. naravno da nije. jel se kome desilo šta slično? nemam priliku sad mijenjati grafičku/monitor i isprobavati. za mrtve piksele i sl. znam, al ovo mi nije jasno u čemu je stvar. slika koju ufotkah nije baš neka, ali vidi se lagano desno od rulera, ispod toolbara tamnija linija: link inače se ne kuži toliko pri radu, ali na sivoj podlozi mi fakat bode oči i bed mi je da se ne proširi ak monitor rikava? radi se o Dellu 2209WA, ima već cca 2 i pol godine, a već sam ga u startu nakon kupnje mijenjala jer je imao nejednako osvijetljenje. :stres:
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Trebalo bi ti se još jače vidjeti na bijeloj podlozi. Ako je tako, greška je na pozadini LCD-a, bijeloj foliji koja izjednačava rasvjetu. Nema pomoći. No, nije tako strašno.
![]() |
#5 |
Registered User
|
zapravo ne, na bijeloj i crnoj podlozi se ne vidi. na raznim bojama, kako koja manje-više, ali najviše je vidljivo na tamnosivoj. taman boja radne podloge u većine uredskih/grafičkih programa tak da mi "fleka" pravi društvo dok radim. ![]() a niš, morat ću probat iskopat garanciju ak još vrijedi i pripremit živce.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prvo ti probaj spojiti drugi monitor na tu grafu. Ako i tamo bude "fleka", onda je grafa problem.
![]() |
#7 |
Registered User
|
iskopah neki stari crt za usporedbu i na njemu se ne pojavjuje fleka. ne znam jel mi to draže ili da je u pitanju grafička, no skužih da se "fleka" (fakat izgleda tako čudno, kao rub neke water stain) mnogo jače vidi kad se monitor tek upali. dok se malo zagrije postane slabije vidljiva, iako i dalje neugodno prisutna. :/
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ne daje fleku na drugom monitoru, očigledno je do prvog monitora. Reklamacija ili novi. Za 100% sigurnost možeš pokušati prvi monitor spojiti na neki drugi komp/laptop. Ako i tamo ima fleka, onda je do monitora.
![]() |
#9 |
Registered User
|
eto, ziheraš kakav jesam, probah i to. definitivno je do monitora, makar mi fakat nije jasno što mu se to dešava. i zanimljivo, skužih sitan print u jamstvenom listu gdje pise da nakon 12 mjeseci moraš platiti rad servisa iako ti garancija na dijelove traje 36 mjeseci. ![]() mogu si komotno sad preimenovat i ovaj prastari signature, hahaha
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|