Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.04.2012., 18:11   #1
dino11
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Question povezivanje računala sa multifunkcijskim printerom

Nigdje nisam mogao pronači temu o spajanju računala i printera, vjerovatno nitko nema posebnih problema.Ja ih trenutno imam i molio bih ako netko može pružiti pomoć.
Do sada sam imao Epson SX 115 koji je bio spojen sa računalom sa čak 2 kabela ukupne dužine oko 7m, pošto mi tako najbolje paše zbog rasporeda u sobi, i sve je super radilo.Sada sam kupio Brother MFC 490CW i na taj isti kabel neće da se spoji sa računalom?Pokušao sam uređaj spojiti sa računalom sa kraćim kabelom (oko 5m ) ali ponovno ništa.Tek kada sam spojio sa kabelom od 1m radilo je sve kako treba.Sa bežičnim spajanjem još nisam pokušao, a i ne znam dali sa bežičnim spajanjem dobijam iste vrijednosti?Zanima me na koji način bi mogao spojiti na prvotnu dužinu od 7m.Naravno spajam sa USB kabelom za printer.
dino11 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2012., 19:20   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor dino11 Pregled postova
Tek kada sam spojio sa kabelom od 1m radilo je sve kako treba.Sa bežičnim spajanjem još nisam pokušao, a i ne znam dali sa bežičnim spajanjem dobijam iste vrijednosti?
Možda ti treba kvalitetniji usb kabel.

Iste vrijednosti čega? Nix feršten. Objasni.
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2012., 20:21   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jedno je šta tebi paše a drugo je šta sigurno radi
Generalno USB je drek od standarda, po specifikaciji max. dužina kabela je 3 M.
Sve preko toga dolazi do pada napona pa uređaj ne radi (što kod tebe vjerojatno nije slućaj) i/ili do gubitka sinhronizacije u transferu podataka (šta se kod tebe događa).

Ako kabel baš mora biti 5 M i više onda ćeš morati napravit malo DIY samogradnje,
uzmeš neki USB kabel, na par cm od konektora cvikaš, u sredinu ubaciš Cat5e mrežni kabel, spajaš tako da srednji data par spojiš na jednu paricu Lan kabela (npr. plava i plavo-bijala), + i - usb - a spoji na drugu paricu (npr. narančasta i narančasto-bijela).
Možeš i poduplat pa spojit po dvije parice. Par puta sam već predlagao ovakvo rješenje al ne mogu sad pronaći sličicu koja objašnjava opisano.
Rješenje radi jer su žice Lan kabela deblje i parice su upletene.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2012., 01:08   #4
dino11
Registered User

Datum registracije: Apr 2012
Hvala na odgovorima, pokušati ću sa " samogradnjom " .Ne znam koji USB kabel bi bio kvalitetan na takvu dužinu?Što se tiče bežičnog povezivanja , pod "istim vrijednostima" sam mislio normalan rad uređaja kao kod normalnog žičanog povezivanja.Nemam iskustva sa bežičnim uređajima, pa ako sve radi kako treba bežično ( skeniranje i printanje sa računalom ) onda mi niti ne treba USB kabel, iako ču pokušati napraviti na način kako je objasnio Nikky.Da li bi pomoglo spajanje Lan kabela RJ45 preko adaptera USB-RJ45 ?
dino11 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2012., 01:14   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Čovječe, pa taj printer samo što kavu ne kuha. Spoji ga preko etherneta ili ga spoji preko etherneta na kućnu mrežu. Samo mu iskonfiguriraš adresu, driveri su instalirani, podesiš u Devices and Printers i voziš.

Podržava i 802.11b/g - vjerojatno ga možeš i preko wirelessa sredit uz malo više podešavanja.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2012., 07:01   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imao sam Canon na 5m usb kabelu i radio je. Kabel je bio Bandridge. Malo skuplji, ali 0 problema.
U tvom slučaju je bolje koristiti lan. Otkad sam si ga stavio na Canona 80xx, preporodio sam se. Printer je sve sam automatski podesio.
Staro 01.05.2012., 12:50   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisam ni vidio da printer ima mrežu, onda definitivno spoji Lan kabelom do routera ili switcha ako ga imaš i uživaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno