|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
![]() Nigdje nisam mogao pronači temu o spajanju računala i printera, vjerovatno nitko nema posebnih problema.Ja ih trenutno imam i molio bih ako netko može pružiti pomoć. Do sada sam imao Epson SX 115 koji je bio spojen sa računalom sa čak 2 kabela ukupne dužine oko 7m, pošto mi tako najbolje paše zbog rasporeda u sobi, i sve je super radilo.Sada sam kupio Brother MFC 490CW i na taj isti kabel neće da se spoji sa računalom?Pokušao sam uređaj spojiti sa računalom sa kraćim kabelom (oko 5m ) ali ponovno ništa.Tek kada sam spojio sa kabelom od 1m radilo je sve kako treba.Sa bežičnim spajanjem još nisam pokušao, a i ne znam dali sa bežičnim spajanjem dobijam iste vrijednosti?Zanima me na koji način bi mogao spojiti na prvotnu dužinu od 7m.Naravno spajam sa USB kabelom za printer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedno je šta tebi paše a drugo je šta sigurno radi ![]() Generalno USB je drek od standarda, po specifikaciji max. dužina kabela je 3 M. Sve preko toga dolazi do pada napona pa uređaj ne radi (što kod tebe vjerojatno nije slućaj) i/ili do gubitka sinhronizacije u transferu podataka (šta se kod tebe događa). Ako kabel baš mora biti 5 M i više onda ćeš morati napravit malo DIY samogradnje, uzmeš neki USB kabel, na par cm od konektora cvikaš, u sredinu ubaciš Cat5e mrežni kabel, spajaš tako da srednji data par spojiš na jednu paricu Lan kabela (npr. plava i plavo-bijala), + i - usb - a spoji na drugu paricu (npr. narančasta i narančasto-bijela). Možeš i poduplat pa spojit po dvije parice. Par puta sam već predlagao ovakvo rješenje al ne mogu sad pronaći sličicu koja objašnjava opisano. Rješenje radi jer su žice Lan kabela deblje i parice su upletene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Hvala na odgovorima, pokušati ću sa " samogradnjom " .Ne znam koji USB kabel bi bio kvalitetan na takvu dužinu?Što se tiče bežičnog povezivanja , pod "istim vrijednostima" sam mislio normalan rad uređaja kao kod normalnog žičanog povezivanja.Nemam iskustva sa bežičnim uređajima, pa ako sve radi kako treba bežično ( skeniranje i printanje sa računalom ) onda mi niti ne treba USB kabel, iako ču pokušati napraviti na način kako je objasnio Nikky.Da li bi pomoglo spajanje Lan kabela RJ45 preko adaptera USB-RJ45 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Čovječe, pa taj printer samo što kavu ne kuha. Spoji ga preko etherneta ili ga spoji preko etherneta na kućnu mrežu. Samo mu iskonfiguriraš adresu, driveri su instalirani, podesiš u Devices and Printers i voziš. Podržava i 802.11b/g - vjerojatno ga možeš i preko wirelessa sredit uz malo više podešavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imao sam Canon na 5m usb kabelu i radio je. Kabel je bio Bandridge. Malo skuplji, ali 0 problema. U tvom slučaju je bolje koristiti lan. Otkad sam si ga stavio na Canona 80xx, preporodio sam se. Printer je sve sam automatski podesio.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam ni vidio da printer ima mrežu, onda definitivno spoji Lan kabelom do routera ili switcha ako ga imaš i uživaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|