|
![]() |
#1 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Evo ovako: imam priliku povoljno kupiti veliki TV i LCD monitor u Njemačkoj... Znam da moram platiti carinu (oko 10%) i PDV (22%) za TV, dok za monitor moram platiti PDV ali ne znam da li se plaća i carina (s obzirom da je to informatička roba iz EU-a). Pročitao sam raspravu tu na PCE forumu no još ću se raspitati kod carinika... Sve ovo mi se ne bi isplatilo kad ne bi dobio povrat Mehrwertsteuer-a. Pa sad ako mi netko može točno reći kako se to radi: na izlazu iz Njemačke tj. na granici (ili gdje?) pokazati račune da bi dobio povrat novca? Kako to točno ide? Malo sam googlao i našao ovo (doduše stari članak, stare cijene...): a neki ocito ne razmisljaju uopce. gdje se to krije razlika? mozda u tome da austrijanci imaju 20% mwst, a mi 22% pdv? sto se carine tice, nisam detaljno upucen, no ako se informaticka roba uopce ocarinjuje - stopa je 6-10%. opravdava li to cinjenicu da se dell lcd 2005fpw u austriji (www.dell.at) prodaje po cijeni od 545,16 € a u kodeksu za 5.290,00 kn + PDV??? taman da odem osobno po njega u austriju, dosao bi me: 545,16 * 7,3 = 3979,67kn - mwst = 3315,06 kn + 10% carine (u najgorem slucaju) = 3646,56 + PDV = 4448,81kn. u kodeksu sa PDV-om kosta 6453,80 kn. tko ne razmislja? Jel to sve točno? Zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
prosle godine sigurno nije bilo carine na inform. robu. Je li se nesto promjenilo u medjuveremnu, nebih znao, bolje pitati u carinskoj ispostavi u Branimirovoj. Sto se tice Mervera, vrati ti se na izlasku iz europske unije (buduci da granica austrija-njemacka kao i da ne postoji ![]() zasto je pak dell gro puta jeftiniji u austriji, nemam pojma ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
DDR RAM1
|
Hvala miato! ![]() Znači, ipak na Slovensko-Hrvatskoj granici (tj. EU-Hrvatska) moram potražiti taj tax-refund office, ako sam dobro shvatio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
najprije moras na slovensko-hrvatskoj granici pokazat da robu iznosis iz zemlje oni ce ti udrit pecat na papir za povrat poreza koji si dobija u ducanu onda sljedeci put kad budes isa u njemacku u tim tax-refund uredima mozes dobit lovu nazad mozes je dobit i u hrvatskoj posti, s tim da ti oni malo vise uzmu ali vjerujem da razlika nije velika da li mozes lovu dobit odma nazad kad pokazujes robu neman pojma kad san ja zadnji put to radija nije se moglo moras pazit da ti ducan moze dat taj papir za povrat poreza mislim da to ne mogu svi ducani
![]() |
![]() |
#5 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
hm, zaboravih da je slovenija u europskoj uniji ![]() ![]() uglavnom, bio sam krajem 2003 u Nizozemskoj, te sam povrat poreza ostvario na austr-slo granici. Nije potrebno potvrditi ovo-ono pa se vratiti u trgovinu po merver, nego mozes direktno na granici u tom nekom tax-refund uredu. sad otkad je slo u EU, neznam jel se taj "ured" pomaknuo na HR-slo granicu, ili je jos uvijek na austrijskoj.
![]() |
#6 | |
DDR RAM1
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
veca je udaljenost od slovenskog do hrvatskog prijelaza granice (niciji prostor) nego izmedju stare i nove granice eu-a ![]() zato i jesu primili sloveniju - nije im bilo bitno je li granica par kilometara amo ili tamo ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|