|
![]() |
#1 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
Rezolucija nakon zamjene LCD panela
Dobio sam Acer 1642 s razbijenim ekranom, skinuo ekran i mislio koristiti laptop kao stolno računalo (jer nema ni baterije) Ali je uletila dobra ponuda za panel tu na forumu pa sam probao zamijeniti. Originalni panel je bio Samsung LTN154X3-L01, rezolucija 1280x800 Stavio sam gore LG Philips LP154W01(A5), rezolucija 1280x800 Upalim, radi ![]() Prikazuje samo rezoluciju 1024x768, tj. desno je crni neaktivan dio u području 1025-1280, dolje zamrljan 769-800) U biosu i windowsima, znači nije do drivera, windowsi prepoznaju panel kao 1024x768 Da li je to problem VGA biosa (nepodržani ekran), kabla od ploče do panela? Da li se može riješiti ili moram naći Samsung panel?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
probaj ponovno rastavit monitor, možda nije dobro sjeo flat kabel ti 15.4 ekrani su 99% univerzalni ako je konektor isti, ako možeš isprobaj panel na nekom drugom laptop da nije do njega možda
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
apsolventus
|
ako netko ne kuži o čemu se radi, evo slika ![]() crta desno je klonirani dio slike cca 5cm od desnog ruba probao konektore otpajati, nema pomoći info o monitoru hwinfo32 kaže da je to digital flat panel, 1024x768, proizveden week 0, year 2002, što je sigurno pogrešno rekao bih da je problem u komunikaciji vga bios - panel flashao sam i bios na laptopu, nema promjene nemam gdje probati gugl ne pomaže, očito nije čest problem
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Moje skromno misljenje je, da je taj panel neispravan. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
apsolventus
|
hwinfo stari monitor skuži kao samsung ltn154x3 s rezolucijom 1280x800, dok ovoga ne kuži kao lg nego kao digital flat (znači nešto generičko), 1024x768 umjesto 1280. Očito da panel ne šalje svoj ID u obliku kojeg laptop kuži neispravan...ne bih znao, to bi bio da radi kao 1280x800 pa da fali dio slike, ovako on pokazuje cijelu sliku, samo u manjoj rezoluciji i ne preko cijelog ekrana. trebam nabaviti drugi laptop da probam, imam doma s 14.1", 15" i 15,6", a nijednog s 15,4 ekranom ima t61 (1280x800 14.1") isti priključak kao i ovi paneli (LVDS)?
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne kužim se u rastavljanja panela, ali zašto ne podesiš manualno rezoluciju i refresh rate? Zašto ovo kažem? Iz razloga što sam imao nekoliko poteškoća sa spajanjem LCD TVa na laptop i prepoznavao je kao Digital Flat i nije mi nudio FullHD rezu. Gnjavio sam se resetom, promjenom drivera itd itd, i na kraju sam, pošto se radilo o HP laptopu sa Quadro FX grafom, u Nvidinim driverima složio manualno rezu 1920x1080@24 i sve je radilo. Po priloženoj slici bih rekao da kabel ili panel su neispravni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|