|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Prije nego što pitate glupa pitanja, probajte s Google-om
Tutoriali za korištenje google-a http://www.google.com/intl/hr/help.html http://www.learnwebskills.com/search/google.html http://www.libraryweb.org/tutorials/google/ http://www.ruralnet.ab.ca/medinfo/in...rch/google.htm Nadam se da ću ovim suzbiti bar 2% glupih pitanja.Ako netko ima problema s engleskim ili mu nije jasno neka napiše pa ću odvojit vremena i napisati to na hrvatskom.(dobre sam volje ![]()
I love the smell of napalm in the morning... Smells like victory. Moj forum - Cool forum Zadnje izmijenjeno od: Moshnja. 20.07.2005. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
OK mošnja, Ajde za početak stavi prijevode ovih tutoriala za koje si dao linkove ![]()
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Dobar pokušaj ali ima ljudi koji jednostavno ne shvačaju ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
nemoj ga banat, tip je iz karlovca...susjednog mi grada. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
Nek prvo prevede samo prvi tutorial.. da vidimo jel mu dobro ide...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
nix fan
|
Re: Prije nego što pitate glupa pitanja, probajte s Google-om
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Najzanimljivije mi je kako se većina korisnika odnosi prema ljudima koji tu tek dođu.Umjesto da pokažete zahvalnosti adminima koji su ovo sve napravili i prihvaćate nove članove tako da ih bude još više, vi radite suprotno.Svaka čast ljudi. Ako se za ovako nešto bana, samo naprijed, ionako sam "tek došo".Koje je ono smajliće Fischer stavio na kraju?E, da ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
...
Znači muljaža... Niš od prevoda:mad: ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Čim nađem malo vremena, prevodim samo za tebe ![]()
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Necu sad opravdavat Sema the Ribiča, ni od njega nije isto u redu kaj je odma isao solit nekom pamet... Al ti kaj non stop nekaj pitaju bez da se malo potrude na googleu nebuju ni prestali...tak da uzalud ovo tvoje upozorenje (ajmo to tako nazvati)... Takvima se odma na pocetku rece da progugljaju al njima ko da to nisi ni napisao... Ajd pozdrav i drago mi je kaj si se pridruzio forumu ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Bez brige, nemislim da sam pametan, već naprotiv ![]() Al inače, na ovom forumu je većina visko obrazovanih ljudi o računalima (nisam jedan od njih da nebi bilo zabune) i onda im ti uletiš i učiš ih googlat. Al dobro, treba sve okrenut na pozitivnu stranu, samo si htijeo pomoći! Važan je motiv... ![]() Trudim se sa svima bit u dobrim odnosima, pa se nadam da sam izravnao račune ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 21.07.2005. u 10:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
moshnja ![]() nego sam fischer da sam ja na tvom mjestu nebi se ispricavao tj nevidim razloga zasto bi ??? Gledano realno ovo je pcekspert forum valjda i ime nesto znaci , a to bi trebalo znaciti da se bar znamo sluziti "trazilicom" ......
![]() |
#18 | |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Osnove pretraživanja Pretraživanje na google-u je jednostavno.Jednostavno utipkajte jedan ili više pojmova koje želite pretražiti (pojam koji najbolje opisuje stvar koju retražujete) u polje za traženje i pritisnite tipku „enter“ ili kliknite na „google search“ tipku. -biranje pomova koje tražite Pravi odabir pojmova koje pretražujete je ključ do pronalaska informacije koja vam treba. Počnite pretraživati utipkavajući očito – npr: Ako tražite informacije o Havajima, probajte ih pronaći utipkavajući Hawaii Često je preporučljivo utipkati više pojmova ; npr. Ako planirate ići na odmor na Havaje, bolje je utipkati „vacation Hawaii“ nego posebno „vacation“ ili Hawaii“.Ako recimo želite pronaći mjesto na Havajima gdje biste mogli igrati golf utipkavanje „vacation Hawaii golf“ dati će vam preciznije rezultate -velika slova Google pretraživanja nisu „case sensitive“, tj. Ne ovise o velikim i malim slovima.Sva slova, nebitno kako ih napišete biti će protumačena kao mala slova. primjer: Utipkavanje „george washington“, „George Washington“ , ili „gEoRgE wAsHiNgToN“ će svi dati iste rezultate. -automatski „and“ Automatski, Google će vam izbaciti stranice koje uključuje sve vaše tražene pojmove.Nema potreba stavljati „and“ između pojmova.Imajte na umu da će redosljed traženih pojmova utjecati na rezultate pretraživanja.Kako bi suzili dobivene rezultate jednostavno uključite još neke pojmove koji će precizirati vašu pretragu. -automatsko izbacivanje uobičajenih izraza Google ignorira uobičajene riječi i karaktere tipa „where“ i „how“, isto kao i neke jednoznamenkaste brojke ili pojedinačna slova, zato jer oni samo usporavaju pretraživanje, a nemaju nikakvog većeg značaja u dobivenim rezultatima. Ako je takva uobičajena riječ bitna za vašu pretragu, možete je uključiti u pretragu utipkavajući „+“ znak ispred te riječi.(Obavezno ostavite razmak prije „+“ znaka) Druga metoda kako možete ovo napraviti je tzv. „phrase search“ (pretraživanje fraza), gdje jednostavno postavite navodnike oko dvije ili više riječi Primjer: (traži se Star Wars Episode I) Utipkajte ili: Star Wars Episode +I ili, „Star Wars Episode I“ -pretraživanje pojmova koji imaju više od jednog značenja Ako pojam koji pretražujete ima više od jednog značenja (bass, npr., može se odnositi na pecanje ili glazbu) možete fokusirati vašu pretragu stavljajući „-„ znak ispred riječi koje se odnose na značenje koje želite zanemariti u vašoj pretrazi. Primjer kako bi našli nešto o „bass-heavy lakes“, a ne o „bass-heavy music“: bass – music Upozorenje: kada uključujete negativne pojmove u vašu pretragu, ostavite razmak prije „-„ znaka -„I'm feeling Lucky“ Kada ste utipkali pojmove koje želite pretražiti, možda ćete htjeti isprobati „I'm Feeling Lucky“ gumb, koji vas odvodi direktno na „najvažniji“ web site što se tiče tog pojma.U ovom slučaju neće vam se pokazati stranica sa rezultatima,a ako vam se i pokaže „i'm Feeling Lucky“ site će biti na vrhu.
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo ga, preveo sam neke osnove, kad budem imao vremena prevest ću još stvari. Svrha topica nije bila pametovat ni uvrijedit korisnike.Svrha topica je educirat korisnike koji postavljaju pitanja tipa "Što je LOL?" i takve stvari koje samo potiču bezvezan spam. @Sam Fischer: Ma sve u redu, evo piva ![]() @codiac- zašto onda svako malo ljudi pišu odgovore tipa www.justfuckinggoogleit.com?
![]() |
#21 |
Kompjuterov frend
Datum registracije: Jan 2005
|
Svaka čast Moshnja lijepo prevedeno :clap: :clap:
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
pozdrav mošnja (valjda moze ovak ![]() ![]() ![]() tebi nema nitko nista za reci u vezi ove teme...dobro si učinio i trebalo je reci ljudima da za neke sitnice mogu jednostavno koristiti google i bok, bez spamanja... i to sto si tek dosao i imas 10 postova ne znaci da ne mozes napisat sto zelis i "posoliti pamet" forumašima koji imaju 1000+ postova...(sem fišer, ![]() uživaj... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|