Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2012., 09:43   #1
frikec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ispuhivanje printera

Imam laserski printer u kojem se toner "rasuo" i unutrasnjost treba ocistiti od crnila.
S obzirom da je ispuhivanje dosta skupo, a kompresor imam zanima me jel to moguce izvesti u kucnoj radinosti?
Odnosno excuse za visoke cijene ispuhivanja je taj da je to crnilo jako kancerogeno, te je zbog toga ispuh potrebno vrsiti u posebnim uvjetima ... njenje... zanima me jel to istina?
I naravno u slucaju da je koliki je problem odnjeti printer negdje na otvoreno i pregaziti ga kompresorom?
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 10:42   #2
twin Fisherman
Fisherman's evil twin

twin Fisherman's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor frikec Pregled postova
Imam laserski printer u kojem se toner "rasuo" i unutrasnjost treba ocistiti od crnila. S obzirom da je ispuhivanje dosta skupo, a kompresor imam zanima me jel to moguce izvesti u kucnoj radinosti?
Svasta je moguce, samo, ne obavezno zdravo ili prakticno za zivotnu okolinu.

Citiraj:
Odnosno excuse za visoke cijene ispuhivanja je taj da je to crnilo jako kancerogeno
Nece te doci glave uz razumniju zastitu, jedino, nije bas nesto sto bi zelio previse udisati. Posebno ne u prostoriji gdje je preveliko pokretanje zraka, sto je ujedno i najgore mjesto za ciscenje. Usisavanje uz neopremljenu relikviju moze priskrbiti i pirotehnicki dozivljaj, no, vjerujem di si vec proucio osnovna upozorenja kod ciscenja tonera.

Citiraj:
I naravno u slucaju da je koliki je problem odnjeti printer negdje na otvoreno i pregaziti ga kompresorom?
Ekoloski neprijateljska radnja, ali dobro, recimo da ides na ustedu. Prvo bi ga morao odbaciti do nekog smetlista ili otpada, pa da radnja ispuhivanja barem bude u nekom savjesti laksem prihvatljivijem okruzenju. Samo, gdje ces tamo dobiti soka za kompresor? Osim, ako nekog kuma na otpadu zamolis da ti posudi malo struje.

Ima jedan nacin u najlon + dvije osobe + vodeni + Hepa + otvoreni prostor do kuce + maska + rukavice... ALI >

ako se stvarno rasuo u prilicnom obimu kako pises, radije bih platio da mi netko drugi ocisti. Ali, ako naplacuju, onda hocu znati to rade odgovorno prema okolisu, a ne u prvom dvoriste iza firme. Prva pomisao na ciscenje koje zelis preduzeti, odbojno mi je cisto zbog sebicnosti. Posebno me odbija naknadno ciscenje opreme s kojom bi preduzeo ciscenje printera. Ne zelim to ispirati, ne zelim istresati... ma cirkus. No, ne gledaju svi jednako, pa ti sam odluci.

twin Fisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2012., 13:16   #3
frikec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
ma dobro, nemojmo pretjerivati, nema toga dve kile
relativno prazan toner se raspao tako da je kolicina taman dovoljna da zacrni unutrasnjost

nije mi jasan ovaj dio:
"Usisavanje uz neopremljenu relikviju moze priskrbiti i pirotehnicki dozivljaj"
sto to znaci?

" Ima jedan nacin u najlon + dvije osobe + vodeni + Hepa + otvoreni prostor do kuce + maska + rukavice... ALI >"
moze malo vise detalja o ovome?

ako se dobro sjecam zadnji puta kada sam nosio printer na ciscenje naplaceno je 400, ili 500 kn (recro), s obzirom da toga nema toliko puno, a hardveraj imam volio bih to obaviti sam, samo me zanimaju potencijalni (stvarni) rizici.
frikec je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 14:15   #4
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
i meni se desilo pa je printer počeo ispuštat čudne zvukove pri printanju iako je ostalo sve OK bilo. Očistio sam to s hrpom onih vlažnih maramica za čišćenje računala .
FitzTN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno