|
![]() |
#1 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Popravak DVDroma na HP i Compaq laptopima
Evo ako nekome pomogne naso sam ovaj guide na netu: Link Moj problem je bio random otvaranje DVD roma. U pocetku dok bi slucajno pipnul vrata, kasnije sve gore i gore, ako bi se sam laptop pomaknul ili malo jace stisnula tipkovnica na desnoj strani laptopa. Vrata bi se otvorila, nemoram niti govorit da nije htio citat cd-e, snimanje je u 99% slucajeva zavrsilo unistenim medijem, a u 1% nebi ni htio krenut snjimat. Vele da je problem u tome kaj je sam dvd napravljen lagano i jadno. Te prilikom nosenja ili pomicanja prekidac za vratasca se olabavi/opusti/pritisne/reagira te posalje laptopu komandu da otvori vrata. To uzrokuje samo otvaranje vrata, prestanak citanja medija koji smo ubacili ili unistavanje medija koji se snima. Otvorimo vrata DVDroma i primjetite da ima neki plasticni zub odma iznad kabla: Slikica Taj zub zaduzen je za prekidac unutarnji koji otvara sam dvd. Odrezite komad kartona iste sirine te svega 1-1.5mm vislje od tog zuba Te ga priljepite na zub s donje strane pomocu izolirke/moment ljepila/selotepa. Slikica
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 20.02.2012. u 10:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|