Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.02.2012., 20:37   #1
bmw
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 9
Huawei E173 HSPA USB Stick

Pozdrav!
Posto zivim Sarajevu uzo sam USB modem Huawei e173 u BH Telekomu koji podrzava samo njihove kartice...uspio sam ga otkljucati na Eronet mrezu,posto sam ubacio Eronetovu karticu i onda sam upiso UNLOCK kod i to je to....
E sad da li se moze ubaciti SW u Usb modem Mobile Partner jer bi ovaj zamjenio BH Telekomov koji me nervira kad ubacim usb modem odmah se pokrece...Da li ima negdje na internetu upustvo,kako se ubacuje novi SW u usb modem....?
Unaprijed hvala
bmw je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 23:47   #2
Old friend
Premium
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 348
Ne mora ti se pokretati niti jedan software na start up-u odi u msconfig.exe, tab start up i makni ga sa start up-u

i koristi mobile partner koji također ako nećeš da starta sa windowsima makni pa ga pokreći ručno po potrebi

a za maknuti kada upikneš stick to na njegovom cd-u odi u uređaje i pisače, nađi stick
desni klik, svojstva, hardware i onemogući nešto kao usb scsi cd rom



dupli klik na to, upravljački program, onemogući, pa se neće pokretati kada upikneš stick nigdje dok opet ne omogućiš

nisam mjenjao sam program jer nemam potrebe
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 12.02.2012. u 23:56.
Old friend je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.02.2012., 13:13   #3
bmw
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 9
E drug hvala na uputstvu,malo sam po netu trazio i uspio sam ubaciti novi SW Mobil Partner u Huawei E173...
Samo je razlika velika u mobilnim operaterima kod vas u Hrvatskoj i kod nas u Bosni,ja koristim BH Telekomovu karticu i brzina nije ni priblizna ko kod vas u Vip-u...
Kod nas mobilni internet bez preplate košta 100MB=15KM ili 7.5Eur sto je živa pljačka...
Volio bi da u Hrvatskoj živim...








Zadnje izmijenjeno od: bmw. 13.02.2012. u 13:21.
bmw je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 11:47   #4
Ag008
Mađioničar
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,221
Da ne otvaram novu temu...
Bi li bilo moguće kupiti ovaj uređaj od T-Mobilea i otključati ga da može primati i VIP kartice. Naime u Bonbonu/T_mobileu uređaj košta 150kn, dok u VIPu 200kn.
Nisam našao nikakav vodič na webu...
__________________
Novo: Povoljno prodajem Voyo X1 tablet, Toshiba Satellite 17" laptop
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 13:32   #5
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 3,991
budes propal radi tih 50kn?
ja bi se vise brinul radi otkljucavanja,
ako das nekome 50kn minimalno ti ne gine, a usput gubis i garanciju
__________________
domis je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2012., 10:05   #6
satman1w
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Babina Greda
Postovi: 1
Daj mi molim te reci koji ti beeeeeeep radiš na ovom forumu sa ovakvim stavom??

Ovdje se okupljaju ljudi koji bi nešto sami htjeli saznati / napraviti a ti daješ ovakve tupaste savjete?

Iz kojeg si ti svemira pao??

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2012. u 18:20. Razlog: Pripazi na izražavanje !
satman1w je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 16:16   #7
Pupo
Lian Li
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea
Postovi: 3,691
Dižem malo temu, stvar je ovakva:

imam tmobile brandiran, huawei E173S-1 stick koji sam unlocko s kodom te sad prima sve. Pošto meni treba tele2, kako u njega ubaciti tele 2 soft, odnosno kako makar ukloniti ovaj od t-mobilea da mi neprijavljuje svaki puta kad ga uštekam. Meni nije problem, al pošto će stik koristiti i drugi, bitno mi je da ima što manje zavrzlama oko spajanja.

tnx
__________________


CPU: Intel 3570K
MBO: Asus P8Z77 ITX
RAM: 4x2Gb G.Skill RipjawsX 2133MHz
GPU1: MSI GTX660 OC TF
SSD: AData S510 120Gb
HDD: WD 1Tb EARS
PSU: Seasonic X-560
Case: Lian Li A05N



CPU: Intel G530 passive
MBO: ECS H67H2-I
RAM: 2x4Gb Mushkin
SSD: Samsung 32Gb mSata
PSU: Pico PSU 150W
CASE: custom
TV: Panasonic TX-P42X20E
PERIPHERY: Logitech LX710
OS: XBMC
SOUND Creative P580




Fractal Core 1000 H2O
Fractal Arc Midi H2O
Chieftec H2O





PCE Dota2
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 16:44   #8
Prezime
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 745
Deinstaliraj taj softver od T-Mobile sa kompa i instaliraj neki nebrandirani "Dashboard" softver u kojem ces stavit svoje podatke za spajanje na Tele2 i kojeg ces koristit za spajanje na njihovu mrezu. Bitno je zadrzat (ili pronaci na netu) samo drivere za tvoj USB modem.
Inace, Huawei isto ima svoju verziju "Dashbord" programa koji se zove "Mobile Partner" i sadrzi uz program za spajanje i potrebne drivere.
http://huaweinews.com/2013/08/downlo...artner-latest/
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 16:47   #9
Pupo
Lian Li
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea
Postovi: 3,691
Sve je to meni jasno, al svaki put kad uštekam stik, diže se taj t-mobile bloatware sa stika. A neznam kako da ga uklonim
__________________


CPU: Intel 3570K
MBO: Asus P8Z77 ITX
RAM: 4x2Gb G.Skill RipjawsX 2133MHz
GPU1: MSI GTX660 OC TF
SSD: AData S510 120Gb
HDD: WD 1Tb EARS
PSU: Seasonic X-560
Case: Lian Li A05N



CPU: Intel G530 passive
MBO: ECS H67H2-I
RAM: 2x4Gb Mushkin
SSD: Samsung 32Gb mSata
PSU: Pico PSU 150W
CASE: custom
TV: Panasonic TX-P42X20E
PERIPHERY: Logitech LX710
OS: XBMC
SOUND Creative P580




Fractal Core 1000 H2O
Fractal Arc Midi H2O
Chieftec H2O





PCE Dota2
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 17:06   #10
Prezime
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 745
Ako se dize sa samog stika, onda ga trebas debrandirat, tj ubacit novi nebrandirani firmware, jer se program koji ti se javlja nalazi na internom virualnom CD-u. Druga mogucnost je iskljucit pomocu terminala taj virtualni CD.

Huawei modem example:
You can disable the CD-ROM drive / autorun feature following these steps:
  1. Connect your USB modem to your PC.
  2. Find out the COM port used by the modem.
  3. Connect via putty terminal to the COM port
  4. Send this command: AT^U2DIAG=0.
AT^U2DIAG=0 – Turn off Fake CD and SD Card. (this is good for routers)
AT^U2DIAG=256 – Turn off Fake CD (the application software installs from this)
AT^U2DIAG=268 – Return to normal (or turns off the 3G modem)
AT^U2DIAG=276 – Factory reset
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2014., 17:33   #11
Pupo
Lian Li
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea
Postovi: 3,691
Pls, de na hrvatskom Neda mi ubacit drugi firmware, bar ne bez nekog kemijanja jer je to neka 173S verzija za koju ima jako malo materijala na netu.


Budem se poigrao sa puttyem, tnx.

EDIT:

Neuspjevam, njub sam za to, al našao sam kompromis. Uneo sam ručno postavke, pa se iz tog t-mobile prozora spaja uredno na tele2 mrežu. Bude mi to dovoljno.
__________________


CPU: Intel 3570K
MBO: Asus P8Z77 ITX
RAM: 4x2Gb G.Skill RipjawsX 2133MHz
GPU1: MSI GTX660 OC TF
SSD: AData S510 120Gb
HDD: WD 1Tb EARS
PSU: Seasonic X-560
Case: Lian Li A05N



CPU: Intel G530 passive
MBO: ECS H67H2-I
RAM: 2x4Gb Mushkin
SSD: Samsung 32Gb mSata
PSU: Pico PSU 150W
CASE: custom
TV: Panasonic TX-P42X20E
PERIPHERY: Logitech LX710
OS: XBMC
SOUND Creative P580




Fractal Core 1000 H2O
Fractal Arc Midi H2O
Chieftec H2O





PCE Dota2

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 11.01.2014. u 18:16.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2014., 20:03   #12
Prezime
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 745
Te rucno unesene postavke za Tele2 su ti zabiljezene na kompu, a ne na USB modemu, pa ce svako spajanje modema na neki drugi komp opet otvarat defoltne T-Mobile postavke...
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.