|
![]() |
#1 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Custom watercooling by xtreme96
Pozdrav... Evo jucer mi stiglo jos jedno vodeno sa 80mm radijatorom i istom pumpom i istim blokom kao sto sam i prije imao. Pa idemo redom... Slike svega tog rastavljenog na stolu (oba sistema) : ![]() ![]() Sve slozeno u kuciste: ![]() Radijatori i blok: ![]() Pumpe: ![]() Izvinjavam se na losim slikama,nisam mogao naci punjac od digitalca. Radijatori su 80mm, ventovi su na njima 80mm Nidec BetaSL,neznam tocno koji model nisam gledao. Pumpe su svaka po 80L/h,1.2m max. head, znam da je to slabo ali u paru solidno odradjuju posao. Sve zajedno me izaslo 500kn, sa temperaturama sam zasada zadovoljan. Na 3.8Ghz i 1.41v temperatura pod OCCT-om (100% load) je 47C,tak da imam dosta mjesta za OC. Vidi se na prvoj slici dva bloka, taj drugi blok ostaje za grafu (kad nabavim neku uskoro) pa cemo vidit kako ce se to ponasat kad i grafa zapliva. Vjerovatno cu malo pobrusit blokove kad mi stigne grafa,jer mi se cini da nisu bas 100% ravni. Znam da je ovo 0 u usporedbi sa nekim skupim sistemom,ali za 500kn cisto ok. Ovo mi je prvi put da slazem vodeno jer imam samo 15 (uskoro 16) godina tak da mi mozete slobodno davat prijedloge i kritizirat gdje sam pogrijesio i sta bi se jos moglo bolje napraviti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa iskreno bolje da si za te pare zamijenio ovaj frontier/jnc kejs. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije loše, al za 500kn si trebao kupit novi H50 il polovno H80. Naravno ak si planirao s tim hladit samo procesor. Ak imaš u planu grafičku ubacit u sistem, onda će ovo bit ok za te pare. Sad, koliko je to bolje il lošije od nekog zračnog hladnjaka za te pare, nema veze. Tvoje zadovoljstvo s vodenim nemože nitko paltiti s nikakvim zračnim hladnjakom. Samo nastavi ovako! I dobro ti syss kaže, mjenjaj kućište pod hitno ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Meni ovo baš ok izgleda, za te pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Hm...moj prijašnji V6GT/V8 je imao bolje temperature (i to ne na 100% ventovi), o sadašnjoj NH-D14 neću ni govorit :S Al dobro...nećemo sad o tome šta si mogao nabavit za te pare, glavno da si ti zadovoljan...u svakom slučaju lijepo izgleda i diže dosta kućište ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OC addict
|
Znam da sam za te pare mogao kupit gotov sistem ili neki bolji zracni hladnjak,ali jednostavno sam htjeo imat vodeno u kompu i slagat ga kako meni odgovara. Sad se termalna pasta "formirala" kak treba i temp. su osle jos 2C dolje, znaci sada imam 45C pod OCCT-om na 3.8Ghz i 1.41v. @Pupo & syss Prvo moram neku grafu nabavit pa onda ide kuciste. Znam da je odvratno i da je " kvaliteta Vindija" ( ![]() Jel normalno da se pumpe prvih pola minute rada cuju mrvicu glasnije nego inace? Kad se tek upali komp onda se mrvicu cuju a nakon pola minute-minutu zaboravim da ih imam u kompu. Kad grafu nabavim,ide i ona pod vodu,ako budu lose temperature onda cu ostavit vodeno samo na procesoru dok ne nabavim jacu pumpu i mozda neki veci radijator. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OC addict
|
Da, ostao je jedan jaaako mali mjehuric, kao kuglica promjera 1-2mm. Nisam ga mogao istjerat nikako. Al to me ne brine previse s obzirom na to da je ovo zatvoreni sistem bez rezervara ili T line-a, ja ga punim tako da skinem crijevo sa ulaza na pumpi, uronim ulaz pumpe u tekucinu u tanjur onaj duboki za juhu, i onda ovo crijevo koje sam skinio drzim iznad vode dok ne izadje sav zrak, tu i tamo malo promrdam radijatore i blok da istjeram zrak.Kad zrak izadje onda uronim to crijevo u vodu i pod vodom ga spojim nazad na ulaz pumpe da ne udje zrak u sistem. ![]()
Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15... - prije mi je bio nick "xTreme Gamer" (profil je isti ali sam promjenio nick) Zadnje izmijenjeno od: xtreme96. 02.03.2012. u 00:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|