|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
RailWorks 3 Train Simulator 2012
Fantasticna igra za igranje uz kavicu i relaksiranje. Nisam do sad igral ni jedan Train Simulator i ovaj mi je stvarno dobro sjeo. Gomila svih vrtsa lokomotiva, razne pruge od Americkih pustinja do zahtevnih brdskih uspona i spustanja, 200kmh + kroz engleske gradove pa do prenatrpanih parnih lokomotiva u nemogucoj misiji uspona itd.. Grafika nije nesto vrhunska ali ima dosta detalja i veci kolodvori ili depoi izgledaju impresivno. Igra zna bit dosta zahtjevna jer se prije svega treba postivat brzina, ak se hoce brzo napredovat kroz karijeru, a to nije bas lagano kad se par tisuca tona spusta niz planinu. Ima jos mnogo zanimljivih sitacija kao voznja Inter Citya 200kmh+ po mraku (dobar sjecaj brzine) ili upravljanje sa tri klasicne dieselske lokse sa preko 17000ks itd.. Dionice traju dosta dugo, od 15min do dva sata ali se moze sejvat pa je lakse. Diesel noise freakovi ce doc na svoje jer je zvuk jako dobar. Igra je dosta skupa ali i vrijedi jer se ima kaj igrat. Postoji vec sad gomila DLCova i modova sa novim prugama i lokomotivama. Raznolikost i obim dionica kao i lokomotiva, vagona, stanica, gradova itd.. su najbolji dio igre. ![]() ![]() sry ak vec imat team, nije mi nista naso.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.01.2012. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja je isto igram ovih dana, prekjucer ju instalirao. Inace volim vlakove, pa mi je ova igra predobra (igrao sam i prosle nastavke, pa i Microsoftov train simulator koji je medju prvima takve vrste bio). Da li ima jos netko s foruma osim Magarca i mene da igra ovu igru? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Otkad znam za sebe, veliki sam railfan. Dok sam bio klinjo, često sam žicao strojovođe na ranžirnom kolodvoru Kustošija - Zapadni Kolodvor da me provozaju u manevrirki ili samo sjedio satima uz prugu i uživao u buci 150 litarskih diesel motora. Realizam u igri je vrhunski. Od zvukova tutnjave preko mosta do vrištanja Helginih trakcionih mototra pri brzini od 140 km/h ![]() Ni grafika ne zaostaje a naj više se istiće na zimskim vožnjama. Zbilja pravi dragulj od igre na tu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Stavio sam danas Donner Pass. Obavezno probat. Monstruozna kompozicija sa 100 vagona i 6 EMD loksi, boroba sa 1.1% usponom po kisi. Neopisivo.. Jedna manja kompozicija na Donneru.. Zivim dva, tri km zracne od pruge i znao sam po noci cut Karavele. Sad vec dugo nisam cul tutnjavu.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.01.2012. u 03:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
takodjer, Trian Simulatori, Railroad Simulatori i slicno... obozavam! Imam planove nekakve da neke igrackice slozim u dvoriste kao da napravim nesta s prugom i vlakicima, ali vidjeti cemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
joj ovo nisam videl ![]() ![]() kakva masina treba za ovakvu igru?
![]() |
#7 |
Premium
|
Treba i5 ili i7 i neka high end grafa ak hoces uzivat u lijepim krajolicima, ogromnim kolodvorima i sl. Problem je kad se prolazi kroz divovske kolodvore sa puno kompozicija i puno detalja, pogotovo po noci. Nije rijetkost da imam ispod 30fps sa umjerenom kolicinom aa. Na srecu visok fps nije nuzan u ovoj igri pa mislim da se moze i na puno slabijim konfama sa manje detalja , naravno. Evo kak je zavrsio prvi pokusaj uspona na Donner. Drugi put sam probao na suhom i zavrsio cca 95% trase, oko 5 sati voznje da bi na kraju zaboravio prebacit i otisao krivo ravno u drugu kompoziciju. U rikverc je nemoguce ic sa 100 vagona i propalo 5 sati jer se moze lodat samo zadnji sejv. Ultra tesko, ko zavrsi po kisi svaka cast. Tesko je popest se gore ali kocenje je jos veca umjetnost. Svaki nagli potez kontra fizika zavrsava kobno, dinamicka je no1. a klasicna samo u minimalnim kolicnama. Par SSova u punom sjaju.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 29.01.2012. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
freak
|
Mogao bi, ali na low. Misle svi da igra ne trazi, o ja sam se uvjerio da trazi. Moje postavke grafike: ![]() I sve uredno radi, ali vidim nekada (kao sto je Magarac rekao kod puno detalja) da malo stucne, nije da steka ali se vidi osjetan pad FPS-a ![]() PS Magarac, de mi samo reci sto si odabrao za ovu kisnu pa da idem igrat. Da li je drive by train, drive by route ili..?? Ajde ako ti nije problem samo mi napisi da ne trazim, jer ima milijun vrsta i ruta :S.
![]() |
#10 |
Premium
|
Ima dva scenarija Very hard, lose vrijeme, nemoguca misija i hard lijepo vrijeme, ostvarivo ali treba bar 5 sati ili sl. Ne znam zasto sam je odabro. Ako imas Donner DLC naci ces ih pod route. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Da li se može graditi pruga? Onak da ju dovedem do ruba planine i onda potjeram cijeli vlak u full brzini preko litice? ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Ne znam da li se moze iskreno, nisam probavao
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sinoć sam prvi puta zaigrao i moram reći, zvuk dieselki je brutalan-oduševljen sam. Tek sam lagano prošao tutorial, danas probam neku poštenu rutu zaigrat, al neću se još hvatat u koštac sa nekim strminama, još pokušavam kočnice shvatit..noob!! Inače, gdje se mogu naću DLC-ovi?? Al i bez njih, izbor trasa i lokomotiva je prevelik! Preporuka za ubit tmurne zimske dane! PS. dieselke obavezno "priključit" na sub-osjećaj je neopisiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#16 |
|
jeeej, uspio instalirat i cak mi radi na high postavkama ![]() ![]() za pauze izmedju slanja molbi za posel ![]()
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
S obzirom da je ovo moj prvi post prvo pozdrav svim članovima foruma. Slučajno sam naletio na ovu temu (i forum) pa bi možda bilo dobro spomenuti da postoji i mala hrvatska RailWorks zajednica. Citirat ću Barneya u PCCHIP-u: "Osim izrade odličnih modela Vlado je i glavni promotor ove željezničke simulacije na domaćoj sceni, pa svakako posjetite..." Iza zareza bi vjerojatno bilo reklamiranje, a u pravilima foruma piše da to nije dozvoljeno, pa ću ipak ostaviti samo tri točke ![]() Osobno sam napravio prve modele HŽ-a koji su još uvijek u beta fazi jer je to zaista (barem za mene) teško raditi. Iziskuje puno vremena i strpljenja pa se to zna i te kako odužiti. U svakom slučaju, trudim se ![]() Dio HŽ-ovog voznog parka... Upravljačnica za 1142 koja je još u ranoj fazi izrade... Pozdrav Vlado Zadnje izmijenjeno od: RSvlado. 07.02.2012. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.02.2012. u 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.02.2012. u 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo par linkova sa puno besplatnih ruta i scenarija. http://railworksamerica.com/FileLibr...utes-2011.html http://www.railworks.marleyman.co.uk/store/ http://rail-sim.de/railsimnew/index....ken?Itemid=207 HZ 1141 u paru sa jos jednom loksom pred hardcore usponima sa teskim teretom.. ![]() ![]() ![]() Broj ruta, scenarija i ostaloga je beskonacan i kaj je najbolje puno njih je besplatno. Fajl mi ima preko 40gb i HDD je vec lagano na mukama.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.04.2012. u 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
uff, ja sam se navukao na igru sad kak sam ostao bez posla ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Nema nasih ruta. Mozes napravit ako imas vremena i znanja. Za sad od nasih stvarcica samo Asea i Brena koliko sam vidio i one su jos u beta fazi, bez origigi zvuka i upravljacnice ali vanjstina je stvarno dobra i detaljna.. Jako bitno je kod stavljanja novih ruta procitat readme u kojem su linkovi dodatnih stvarcica koje treba skinut i instalirat. Tako da to zna bit dosta zamarajuce ali se na kraju zna isplatit.. Ja sam se navuko na ovu igru, nenormanlno. Ni BF3 vise ne igre, nista. Kavica i deri. Cak razmisljam da si nabavim SSD od bar 80gb samo za ovu igru jer se HDD jako muci sa ogromnom kolicinom podataka u fajlu od preko 40gb. Settle-Carlisle, odlican addon. An uphille struggle - odlican scenario za ljubitelje teskih kompozicija za preslabim lokomotivma na uzbrdicama. Evo je na cilju nakon teskih muka posto je uletila kao zamjena za 1500ks jacu class 66 koja obicno vozi tu kompoziciju. ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.04.2012. u 19:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Evo mene sa pitanjem ![]() Frend ima lap sa inegrušom (Toshiba bazirana na i3 Sandy-ju) pa pita da li će to biti dostatno za pokretanje na kakvim-takvim prihvatljivim postavkama (15.6" monitor, ono, standardan lap). Naravno da sam Googlao ![]() ![]() Btw., bilo bi zgodno kada bi igra ovoga tipa podržavala i nekakav mp (da, multiplayer ![]() Ugl., fala na odgovoru. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|