|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Stalno mi otvara neku glupu stranicu... help!
Znaci, pocelo mi se to događati, nisam skužio zbog čega... Par dana kasnije ionako sam reinstalirao cijeli sistem i lagano instaliravao sve drivere i ostalo... i sve je radilo savršeno... no nakon kaj sam instalirao Logitech drivere za G35 slušalice i G15 tipkovnicu počelo se ponovo događati i otvarati... imam legalan antivirus koji ne pronalazi ništa (kaspersky)... I detaljno sam pregledao sve upaljene servise i procese i ne pronalazim mogućeg uzročnika... Ovako to izgleda: ![]() Znaci, to iskoci, otvori se stranica, nekad i dvije u zasebnim tabovima i to zatvorim i onda je mir neko neodređeno vrijeme pa se otvori ponovo, nekad nakon minutu, a nekad po 2 - 3 sata nista pa onda... 100% sam siguran da je pocelo nakon kaj sam instalirao logitech, ali u toj instalaciji nema onih navlakuša, toolbarova i slično, ipak je to logitech, nije neki software sa sumnjive stranice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Provjeri još jedanput u control panelu u programima da ti nije nešto promaknulo, i pogledaj u chromu u alatima-proširenja da ti nije nešto instalirano i instaliraj si add blocker. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
...estranged....
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja sam jednom pokupio neki virus , koji se manifestiro tako da je stavio 4 ikonice na desktop , ali su bile skrivene...i uvjek su bile on top sta god da si otvorio ! A otvarale su se na samo jedan klik mishem i to po 10 tabova , i uvjek razlicito...a stranice o glupostima razno raznim...preko 100 000 linkova sam naso u skripti kad sam se uspio rijesit đubreta...
![]() |
#8 |
Premium
|
al ovo nije do virusa, jer apsulutno nista nije bilo instalirano ni skidano kad se pojavilo... U uporabi su bili samo driveri i windows update i na kraju instaliram drivere od logitech-a i nakon 2 min iskoci to s*anje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
samo ti vrti sken ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ma kupio sam novi disk i samo on je bio spojen prilikom instalacije i winsi su savrseno radili 3 - 4 sata, sve do instalacije logitecha... A logitechov soft nema nista za birati, samo pokrenes i instalacija ide, ne postoji custom itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako sumljaš na Logitech - ov soft, odakle si ga skinio (sa službene dl. stranice ili sa neke "šponde") ? Stavi Malwarebytes > napravi mu update > detaljni scan > vidi šta će naći. Ako on ne riješi skini HijackThis > njegov Log stavi ovdje pa će ti ekipa pomoći i naći sumljivo, alternativno možeš probati HiJackThis Log auto analyzer V2 (nism koristio pa neznam jel valja) Prilikom eliminiranja sumljivog osim brisanja start komande / linije a navodi se neki dll file onda taj dll prvo preimenuješ u dl ili dll.xx, možda će trebati pobiti sumljive procese / servise da bi ovo mogao napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Ne vjerujem da je Logitech uzrok, imao sam nešto slično ali nisu se otvarale web stranice nego nekakve bedaste aplikacije koje av nije regao ka virus. Malvarebyte ih je uspio ukloniti. Napomenuo bih da Malvarebyte i nije tipičan AV ali je majstor za uklanjanje ovakvih sranja koja čovjeka izluđuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Malwarebytes nije nasao nista... @esad, sa 100% sigurnošću mogu reći da se ovo pojavilo nakon instalacije logitech software-a... evo bas idem deinstalirat pa da vidimo hoce li i ovo nestati.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Dali su drajveri skidani sa neta ili si instalirao sa cd-a ? Ako su sa neta postoji mogučnost da su inficirani , ako je noviji virus moguče da ti antivirusni program ne prepoznaje istog . Pokušaj staviti druge drajvere a ove obriši sa harda i naravno reinstaliraj ih . |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Znaci, od jucer od kad sam deinstalirao logitech software pa do sad ni jednom vise nije otvorilo tu stranicu... http://www.logitech.com/en-roeu/441/...s&bit=&osid=14 evo link, tko zeli probat instalirat pa se uvjeriti... nakon deinstalacije problem nestaje tako da nije problem probati... cisto da budemo sigurni da je to problem pa da mogu sendati logitechu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad ako si deinstalirao Logitech sw napravi manualno Restore point i zavrtiš Hijackthis da dobiješ 1. Log, Instaliraš problematični Logitech sw, ponovo zavrtiš Hijackthis i dobiješ 2. Log. Potom usporediš ova dva Loga i vidiš razlike, tu tražiš mogući blem. Također je moguće da uz "korisni" dio (driver, sw) dobiješ / instalira se nekakav d * * * k. Tada si / smo u situaciji da eliminiraš nametnika. Ako bude trebalo uvijek se možeš "vratit" na Restore point stanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|