Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2012., 00:01   #1
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
Aplikacija za edit/crop pdf-ova

Pozdrav svima!

Imam brdo pdf-ova koje bi htio printati, ali tekst je nesretno formatiran, sa prevelikim bočnim marginama tako da kada se isprinta ima previše praznog prostora a sam tekst je presitan za čitanje.

To izgleda ovako http://i39.tinypic.com/9fy9ao.jpg

Postoji li neka aplikacija/način kod koje bi mogao izrezati sve suvišne stvari na stranici, header,footer i bočne margine tako da mi samo tekst ostane?
Printao bi po 2 stranice na jedan a4. Po mogućnosti da odredim layout i on svaku stranicu u pdf-u izreže na taj način, jer je stranica preko 1000. Može i jednu po jednu da izrezujem ako treba i nema drugog načina.

Ima tko kakvu ideju?

Hvala na pomoći!
Staro 18.01.2012., 10:32   #2
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
http://www.nitropdf.com/
14-day trial koji će ti vjerojatno biti dostatan za obaviti što moraš

Ima i batch cropanje, nije baš sofisticirano ali radi, ako je knjiga manje više jednako formatirana možeš odabrati da crop-a parne / neparne stranice ili sve odjednom ako su stranice apsolutno simetrične.

Ako se odlučiš za program - cropanje radi na način da označiš dio koji ostaje ispravan i onda dupli klik
(da ti ubrzam krivulju učenja, meni je trebalo 10 min da to skužim ), izvorno formatiranje teksta je utoliko bitno što će od svih stranica iste dijelove odrezati, pa ak je tekst malo više desno na drugoj stranici... you get the point.
pixxeel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2012., 12:35   #3
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
Hvala ti,već sam to uspio rješiti s Acrobatom. Također se da podesisti crop posebno za parne i neparne stranice i odlično je ispalo.
Staro 18.01.2012., 20:21   #4
esad
Registered User

esad's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Trebam neki plakat za Valentinovo prepraviti datum, da li je to moguće? Tekstni okvir ne dolazi u obzir jer su u pozadini nekakva srca
esad je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 18:34   #5
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Ovisi o izvornom fajlu, ak je u pdf-u pisano tekstom onda da, ako je sve "dio slike" onda ne tako jednostavno.
pixxeel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno