|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Desktop PC na wireless router - najbolje rješenje
Situacija je ovakva: ima T-Šrotov Thomson TG782i wireless router (internet+MaxTV+telefon) na koji se bežično spajam s laptopa. Želio bih da se i sa PC-jem mogu bežično spajati jer mi je nezgodno razvlačenje LAN kabela po kući. E sad me zanima koje je najbolje rješenje za tu svrhu? Da li da uzmem internu PCI wireless karticu, USB Wireless adapter ili možda strujnu utičnicu (HomePlug)? Neki kažu da je USB Wireless dovoljan, neki da je bolja interna kartica... Ovaj HomePlug je dosta skup. PC (Windows 7) i router udaljeni su mi 10-ak metara (2 zida između). Međutim, kod nas na otoku signal nije bajan, pa ne znam bi li i koliko izgubio na njegovoj jačini. Jer kad se laptopom spajam na router iz sobe (4-5 metara udaljenosti, 1 zid prepreke), jačina signala mi padne na 4/5 crtica. Ne vjerujem da bi ga trebalo pojačavati... Što se tiče internih PCI wireless kartica... Da li one sve dolaze s antenom ili ju je nekad potrebno kupiti posebno? I još nešto: hoću li se moći istovremeno spajati wireless s PC-a i laptopa (konekcija ima WPA2 zaštitu)? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
mozes se sa obadva racunala spojit bez obzira na vrstu zastite. na 4 -5 m sta god kupis ce radit bez problema. evo npr 91 kn http://www.protis.hr/products/detail...tachable/44666 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Potraži Airlive ili Edimax wlan kartice/usb stickove jer se pokazalo da su dosta jaki. Za desktop konfe preporučujem pci karticu.
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Možete li mi onda preporučiti neku internu wireless karticu, po mogućnosti što jaču? Valjda bi dovoljno bilo 10 db? I da ima kabel za antenu da eventualno mogu promijeniti njezinu lokaciju ako signal ne bude najbolji. To je cjenovni rang do nekih 200 kn? Može li se svim internim wireless karticama skinuti antena da bi kasnije eventualno stavila neka jača? Zadnje izmijenjeno od: bjede. 14.01.2012. u 23:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu ništa čudno, interna wireless kartica koja podržava 300Mbps 802.11n standard i za to joj trebaju 3 antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pa isplati li se nju uzet? Jel 3 antene znače bolji signal ili je to nešto drugo? Ne znam ništa o ovome pa ako može objašnjenje... I preporuka za PCI wireless karticu/USB wireless adapter... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.01.2012. u 18:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Preporučite molim vas neku. EDIT: Otvorio sam novu temu, djelomično povezanu s ovom, jer sam pročitao da bi preko Homeplug uređaja mogao dobiti MaxTv na drugom tv-u (pokraj ovog PC-a o kojemu je riječ). Pa ako tko zna šta o tome, nek' napiše: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227677 Zadnje izmijenjeno od: bjede. 18.01.2012. u 23:52. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|