|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Dva sx763
ovak, znači imam u sobi lan kabel, na njemu internet, koji se dobiva preko sx763 modema, t-com. e sad, ja imam dodatni siemens sx763 koji bi htio u sobi imat kao wlan router, znači taj lan uštekat u njega i da mi on odašilje wlan. znači utp kabel je uštekan na prvi router koji je spojen na internet u internet port 2 , a drugi kraj kabla u siemens sx763 original t-com firmware u wan (lan4) port. po ovim uputama http://gigaset.com/medias/sys_master...008_en_POL.pdf na 64. stranici kaže da bi trebao na connection type staviti umjesto adsl-a ethernet, ali di je problem, tog izbornika nema.... imam mogučnost odabira servise providera, protocola itd itd... i nema internet konekcije..... kad pokrenem test physical connection failed i result je the psysical link is not plugged in. kak napravit da taj modem/ router radi isključivo kao wireless router?? kaj mu moram stavljat drugi firmware?? jer kolko vidim ni na otključanom routeru sx763 nema te opcije. hvala na pomoći, PS, mora biti baš tako spojeno, nemože biti spojeno jačom wireless karticom i sličnim rješenjima.... nažalost Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.12.2011. u 08:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Odradi slijedeće: - dok skonfiguriraš 2. SX763 spoji komp / lap žično na Lan2 - internet konekcija u tom uređaju (u tvojoj kombinaciji) ti ne treba pa zato prebaci na Connect manually - promjeni mu ip adresu u 192.168.1.2 - ugasi njegov DHCP Server - manualno definiraj DNS Servere i to Preferred=192.168.1.1 i Alternate=195.29.150.3 obrati pažnju da se DNS Serveri mogu postaviti na dva mjesta Advanced - Internet - Internet Connection i Advanced - Local Network, tebi je važnije ovo drugo - na istom mjestu (Local Network) postavi Default Gateway=192.168.1.1 (ip adresa 1. SX - a - na kraju lan kabel koji dolazi sa 1. SX - a uštekaj u Lan1 2. SX - a Kad utvrdiš da komp / lap žično spojen na 2. SX - a uredno ide na internet onda tek postavljaj wireless na 2. SX - u. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
baš mi nije jasno, znači postavke od internet konekcije ostavim na pppoe i stavim na manual connect, promijenio sam i ip adresu u 192.168.1.2 ako ugasim dhcp server više nemogu mijenjat dns postavke za local network... ???????? probao sam sa ugašenim, nema internet, probao s upaljenim i dalje nema interneta... ![]() gdje griješim????? dal možda internet mora bit na off??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Rekao sam, u tvojem slućaju "ulaz" ide u Lan1 jer treba samo proći kroz interni switch. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|