|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Coolermaster Elite 431
Stigao nam je novi budget case koji me jako oduševio svojim izgledom, dosta sličan starom CM Elitu 430 ali ima sitnih detaljčića koji ga čine po meni puno boljim.Uglavnom u prodaji je kod nas normalna verzija i Plus verzija.Cijene se trenutno kreću u Linsku od 420 kn za normalnu i 510 kn za plus verziju. Jedini minus po meni je cable managment. Glavni konkurent ovog kućišta je Zalman z9. Evo i malo slika Plus verzije i normalne verzije: ![]() ![]() te ostale slike TU Vaša mišljenja? ![]() Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 23.11.2011. u 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije loše za entry model, samo cijena nije baš entry. Sviđa mi se što ima dock, penđer i usb3.0, cijena je dosta visoka iako ga ja nebi kupio jer mi je kućište s prednje strane ružno. I nije mi jasno što na sva kućišta, valjda od 100kn vrijednosti trpaju ove rupe za vodeno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja recimo imam 430, stariji model, vrlo dobro kuciste kojemu je jedina zamjerka - cable management. i sad gledam ova dva, ok ovo plus jer ima i usb 3.0 i dock koji stvarno dobro dode, ali 500 kuna........ to mi je puno, 150 kuna vise od starijeg modela koji je prakticki kao ovaj "obicni" 431 (osim usb 3.0 prednjeg, ajd, iako sam osobno jos uvijek na P35 pa mi nije uopce bitno). iako sada vidim da 430 sada kosta 415 kuna, ja kad sam ga uzimao bio je 349 kuna........ jbg. tako da su ok rjesenja i svakako nelosa kucista, ali previsoka cijena IMHO. da je tako, izmedu 425 i 450 kuna ovaj plus CM i 50-75 kuna manje za cisti 431, to bi bila taman ok cijena.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Mene je izašao normalni Elite 431 u Portiu s poštarinom 400 kn i nemrem se požalit stvarno je ok kućište ali za plus verziju mi nema smisla davat više zbog usb 3.0 i hdd dock-a, malo kad skupim vremena ću napravit neku recenziju i slikice nabacit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Primjer meni je Zalman Z9 ružan al za lovu kaj sve nudi mu se ne može ništa prigovorit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Došao i ja u posjed ovog kućišta, normalna verzija bez docka i USB 3.0, 399 kn u Linksu. Nakon početnog razočarenja čim sam uzeo kutiju u ruke i njezine lagane težine slijedilo je još par. Naime, prije njega sam imao Anteca 300 koji tu negdje u cjenovnom rangu 431 ali je kvalitetom izrade i čvrstinom klasa iznad ovog Coolermastera. No šta je tu je, reko idem to posložit pa šta ispadne. Ugl. nakon što sam sve posložio bitno mi se popravio dojam, kućište jest perolaka kategorija ali zaista nema nikakvog vibriranja, zujanja ili slično i što mi je najbitnije - vrlo tiho. Ubacio sam još jedan 120mm vent na ispuhu plus prednji što serijski dođe i stvarno su gotovo besčujni. Cable management je teže odraditi, kroz rupu koja je kod napajanja mogu proći samo molexi i sata naponski konektori, no pošto ja tog imam pun klinac dobro mi je i ta rupa došla, dosta se zakamufliralo od iza. Ostaje vam u biti vidljivo 24 pin kabel za matičnu, 12v za proc i 6 pinski za grafu, ostalo se da lijepo sve sakriti. Eto, ugl. nakon početnog pomalo razočarenja na kraju sam ipak generalno zadovoljan sa kućištem, eventulano još jedan vent gore ubaciti i to je to. No mislim da bi kućište moglo komotno još nekih 50 kn dolje i onda bi bio pun pogodak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kako rekoh, moj 430 koji je isti shit (i btw slazem se doslovce sa svim zivim napisanim, antec definitivno ima jaci lim) je kostao 349 kuna u sisku, u trgovini koja ima iste cijene kao links. ja heppy, pogotovo kad vidim da sam 60-70 kuna prosao jeftinije, ni kriv ni duzan ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam nesto slicno napravio svojem Antecu 200, samo sam malo vise rupa probusio i odrezao zastitne mrezice kod ventova. Nije bas ispalo kako sam zamislio, ali je bolje nego dok je bilo bez rupa ![]() Sljedece sto planiram cim bude toplije bilo bi bojanje unutrasnjosti na crno. Nego zanima me di ima ovakvih gumica za kupiti, Baumax, Obi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|