|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupnja televizora (plazme)? Koji?
Uskoro planiram kupovat plazmu pa me muci koji da uzmem. Bio sam u par trgovina i svaki trgovac ima svoju pricu tak da vise nista neznam. Gledo sam Quadro (samsung paneli) i po cjeni mi se cini skroz ok sad kakva je slika, kvaliteta? Znaci napisite da li ste za/protiv plazme koji kupiti/nekupiti... Cijena ne bi smjela prijec 18.000 a, idealno bi bilo max 15.000kn tj. sto jeftinije to bolje ali da nije neki krs. Nemora bit bas plazma glavno da je preko 100cm i slika sto bolja. Sta znace ove dvije stvari: # Brightness: 1000 Cd/m # Contrast ratio: 1000:1 Su to dobre vrijednosti ili lose, kolko mora bit za ok sliku. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pozdrav imenjače ![]() ![]() Ne znam baš puno o plazmama pa se tu neću petljati, samo ću reći da Loewe televizori rulaju. Ako ti je usput, svrati u Plug&Play u Savskoj pogledati, jedino što im je cijena...pa jedno duplo veća nego Sonyu, Panasonicu i drugima. Htio sam te pitati kako si zadovoljan s NEC 2510 pržilicom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ne znam da li ti se isplati bas... evo primjer Sony-ja, ako ti nesto znaci: http://www.eetimes.com/news/latest/s...questid=672514
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
pogledaj sliku na LCD televizoru pokraj plazme i vidjet ces koje je plazma ustvari smece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
kolko sam ja pričao s ljudima koji se kao kuže u to, plazma je stvarčica koja je jebeno preskupa za očekivano vrijeme trajanja proizvoda. vele da je vrijeme trajanja plazma ekrana svega nekoliko tisuća sati. neću reć koliko, ne sječam se. ali u praksi, vele da to nije stvar za gledat tv svaki dan stila upali ujutro a ugasi u jedan poslije ponoći. lcd i klasični televizori ne pate od tih problema. zato i vele da je plazma prošlost a budućnost je u lcd-u. zanimljivo je da taj podatak o vremenu trajanja plazma ekrana proizvođači skrivaju ko zmija noge. dakle, za gledat tv svaki dan nije, al imat je samo za gledanje filmova na devedeju je. pa ko voli nek izvoli. evo par linkova koji bi ti mogli pomoć. http://www.plasmatvbuyingguide.com/p...elevision.html http://www.lcdtvbuyingguide.com/lcdt...on/lcdtv.shtml iskoristit ću ovo mjesto OT da HT-u spomenem majku jerbo mi je od 20.33h do 21.16 DSL veza pukla 8 puta. ovo su vremena trajanja veze. 7 m 1 s 5 m 31 s 5 m 1 s 6 m 1 s 5 m 21 s 5 m 51 s 5 m 30 s 4 m 1 s
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 29.06.2005. u 21:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
@ Ivor : Fanatik je dao dobre linkove, baš ih proučavam i kako mi se čini, LCD je zbilja budućnost. Uglavnom, nemam pojma za ostale proizvođače, samo je Sony bio u igri. A ako Hitachi radi plasme kao diskove, kupio bi ga bez razmišljanja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Bas sam danas bio u hg-spotu da vidim kako to izgleda i nema neke razlike u slici izmedu LCD-a i plazme osim sto je malo tamnija kod LCD. Svima je slika ok. Mozda bi i ja uzo LCD ali plazma je ipak 107cm ![]() Bas pitam tipa u cemu je razlika izmedu 2 modela hitacija zbog razlike u cijeni od 2000kn, a tip prvo nest cacka pa kaze valjda u ekranu i pocne prodavat neke jeftine stoseve. Sve u svemu bio je jako neljubazan i izgubio je potencijalnog kupca, a kolko mi se cini boli njega djon za to placa mu ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Moj preporuka bi bila ako te zanimaju Sony-evi modeli da odeš u Sancta Domenicu u Samoborskoj. Bio sam tamo nekoliko puta i uvijek su bili ljubazni, a prodavač mi je i dao jedno desetminutnu lekciju plasma vs. LCD...ono što me je iznenadilo je da je tip manje-više sve točno rekao. Što se tiče slike, ja sam imao upravo obrnuto iskustvo. Na plasmi je tamnija slika na cijelom ekranu, ali je bolja definicija crne jer se ne gube detalji na skoro crnim površinama (recimo crna odjeća, crna kosa...) dok je na LCD-u crna pretamna (preintenzivna) pa se pogube detalji, ali je slika u globalu svjetlija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
...
Citiraj:
pa na LCD-u su boje puuuuno bolje a plazma je sva mutna... kaj sam ja vidim tak dobro? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
|
Mjesto radnje: King Cross Jankomir - Techno Max. Subjekti: 10-ak plazmi od 110 do 240 cm ( ovaj je bio ZVIJER ) i 2 Marantz LCD-a. Zaključak: plazma je kvalitetna koliko i 7 godina stari LG televizor - onaj s akcije. Marantz LCD - ljubav na prvi pogled. Prekrasan - lijepe boje, OŠTRA slika, dobro odmijerena svjetlina - nema " svjetlijih " dijelova. Dali ima 0 bad pixel garanciju ne znam, ali uz cijenu od cca 20k Kn i reputaciju koju ima Marantz - nebih se čudio ![]() Imho: Loewe ili Marantz. Ostalo su samo kompromisi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ja sam na ovakvo nešto naletio... http://prosat.hr/product.asp?id=372 progresivni komponentni i dvi + 3 godine garancije... hmmm |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ekspert iz sjene ...
|
Nisam neki fan quadro telki, ali to je više iz ne znanja nego realnih informacija .... Jeftini su i od tuda potječe moja sumnja - podsječaju me na Gericom. Svega dreka nutra, a nekvalitetno .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
a čuj nisam ni ja... ali opet recimo većina ovih samsungovih 82cm wide tv-i koriste philips katode... samo oni predpotopni koriste samsung. treba pogledat unutra, makar matrica je matrica... ima par brandova koje daju svoje panele na tržište i samo se na njih kelji brand, koji u biti i određuje krajnju cijenu (malo pretjerano, ali ne-daleko od istine). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
...
Citiraj:
|
|
![]() |