|
![]() |
#1 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Koju NF3 Ultra plocu ?
Pozdrav ! Nakon sto sam svoju DFI NF2 Ultra B plocu poslao u vjecna lovista odlucio sam prodati mobilca i prijeci na Venice jezgru. E sad, poradi nove novcate 6800GT ne zelim ici na NF4 nego na NF3 Ultra. Htio sam uzeti DFI LanParty nForce3 Ultra-D ali u Hrvatskoj nije dobavljiva i nece biti bar do 9. mjeseca (ako je uopce bude). Od NF3 Ultra ploca suzio sam izbor na ove tri: 1. EPOX 9NDA3+ 2. MSI K8N Neo2 Platinum 3. Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 Po vasem misljenju, koju uzeti ? Ne trebam ni govoriti da ce se OC-ati. ![]() Hvala unaprijed ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
MSI. Najbolja najbrža najtsbilnija od ovih. Epox mušićava, BIOS s bugovima, loša memorijska komptiblnost. Giagbyte, malo bolja od ploča tipa Matsonic, ECS i PC chips
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 28.06.2005. u 22:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Điiiiizzzzssss.....i sad si ti kao neki expert tu. Za SATA znaš da je to vrsta diskova, a za RAID "briješ da je to software" za te diskove, i tako pokazuješ svoje (ne)znanje. Đizs! Ono, ako si bio osuđen na matsonic i sl. nemoj to uspoređivat sa gigabyteom koji ima ohoho bolje proizvode, al ti to dakako ne bi znao jer si blejao u 14" monitor do sad misleći kak je dobar.:clap: Tebi je moddano napajanje kad samo naljepiš izolir trakom vent na to, ili "monstrum ploča" kad samo zamijeniš pasivac na NB. Stvarno...nema ti kraja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ti kad si doso prvi put ut,ili kad si poceo o kompovima si omda znao sta je raid,kakva su to polja cemu pojedino sluzi itd...? @ Topic msi neo2 je jako dobra ploca,jedine zamjerke su joj da nema lock na sata 1,2 al na 3,4 ima i da ima problema s napajanjima... dok je gigabyte sporiji i ima par musica(neznam dal se to popravilo jer nisam pratio i igrao se s njim) stoji da je gigabyte dobar proizvodac(jer inace nebi bio medu top 3)ali i stoji da nije do sd izbacio jednu solidnu plocu(ako zbog nicega zbog voltaze na ramima,procu i biosa)nemres ih uvrsta mecu pc chips matsonik itd...inace ecs je imao par dobrih ploca ![]() sorry zbog malog ot-a uglavnom ako imas neko napajanje koje radi an msi-u(neznam koja su-kako bi buba reko www.justfuckinggoogleit.com) sala al 100% ima negdje lista ![]() ak ti je bed (il ti se neda) reci koje napajanje imas pa ti kazem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Some one forgot to take his medication today.:clap: :clap: ![]() Za monitor sam znao da je smeće al nisam imao love za bolji! A modovi? To je malo za razonodu. uoči iza njih. ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
roller ono wtf ? sta tebe pere ?? msi je imho najbolji izbor pa onda gigabyte......
![]() |
#10 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Znači po rolleru ako nemaš kantu vrijednosti 2000000kn ne sazlužuješ izraziti svoje mišljenje? : giljotin Ljudi dolaze na ovaj forum prvenstveno da bi nešto naučili, pa kad nauče da pomognu drugima i tako u krug. IMHO Isus se bolje kuži od tebe zato kuš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
Ja sam po svemu čuo o Gigabyteovim nF3 pločama jako skeptičan. Gigabyte je kvaliteniji od PCHips i Matsonic al da je neko odličje kvalitet sorry al to nije. Znam za više od jednog slučaja gdje gigabyte nF3 ploče izvode gluposti. Evo jednog primjera ![]() Prvo nema mogućnost podešavanja RAM timinga u Biosu ( nije pro verzija ) Uz to memoriju ne stvlja na SPD nego na labavije latencije od SPD-a. krivo očitava temperaturu te je krepala nakon dva tjedan došla zamjena koja je opet umrla nakon dva tjedna. A iste te znakove je pokazala i 939 SLI verzija Gigabytea na PCE tesu, Krivo očitavanje SPD-a, slab OC.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Neo2 ima los layout, pa ako koristis neki veci CPU cooler, mozes zaboravit na VGA coolere tipa pasivnog zamana (meni uz TR cak ni silencer nije stao). Lockan joj je SATA izmedju CPU-a i AGP-a, pa je uz vec malo mjesta izmedju CPU-a i AGP-a guzva jos veca. S druge strane MSI im puno bolji support, pa je puno stvari ispravljeno modanim BIOS-ima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Hunter(Den)
Datum registracije: Apr 2005
|
ono ej kaj vi brijete... koliko od vas je probalo msi neo ili gigabyte da toliko pisete o njima? vlasnik sam gigabyte k8ns a frend ima msi neo... ono losha ploca do jaja, sve se zivo pregrijava... dok moja povuce 306 bez beda i svaki put boota...sad ju vozam na 288fsb... za plocu od 600kn da rastura ove ploce od preko 1000kn je super.. a gigabyte smjesiti u short ploce kao matsonic i pisičips moze samo lamer koji nema dume o hardweru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Hunter(Den)
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
u sustini je nabrijana k8ns... obje imaju nf3 ultra nisam imao neo2, al sam ju testirao...koma |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ultra nije nabrijana K8NS nego je rijec o potpuno drugoj ploci. Jedino im je zajednicko nf3, ali ploce su totalno drugcije i ralikuju se u puno vise stvari, a ne samo po dual BIOS-u i ostalim djidjama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Eto da se i ja ukljucim... Neo2 Platinum kod mene bez problema stabilno radi na 300MHz 1:1 s 1T. Vise nisam probao jer mi se nije dalo. S cold bootom nikad problema. Ako sam bas pretjerao u necemu, ploca se uredno probudila na default postavkama i zamolila da postelam BIOS. O locku sva 4 SATA kanala je suvisno uopce nesto reci jer to nije ogranicenje ploce nego chipseta i nema nikakve veze s MSIjem. Do kraja mjeseca izlazi BIOS 1.9 (beta je izasla prije dva tjedna) koji ima puno vise postavki za memoriju - ukljucujuci i dodatne dividere. O Gigabyteu samo da NF3 ploce nisam isprobavao, ali GB je uvijek bio proizvodjac jeftinijih ploca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
1. nekompatabilnost s napajanjima 2. no sata lock na prva 2 kanala i to je to...a to sto su k8ns ultra razlicite to stoji ako ne po dodatnim featurima po samom biosu... inace @ isus ctrl+f1 nije radio?gigabyte ima zakljucan bios i tako se odkljucavaju latencije/voltaze i ti oc tulsi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Headbangig Grunf!
|
Ja smao prenosim ono kaj je meni bude bio reko na ICQu. Znam da je Bl@de imal MSIku i bio zadovoljan s njom, radila je bez beda s Chieftecom 420W.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
the luda ribetna
|
ma nije greda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
1.9beta (navodno rjesava lock SATA 3 i 4) sam probao i ima vise postavki, ali to je jos daleko manji broj nego sto nudi K8NS Ultra. Ploca je meni radila super stabilno na 320 MHz (sa winniem, 166 divider), ali ju pati cold boot preko 260 MHz. Sa Venice jezgrom ne radi stabilno ni sa jednim dividerom, osim 1:1. (isprobano sa 1.36mod, 1.8mod i 1.8r2) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|