|
![]() |
#1 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) Error loading operating sistem
Dakle radi se o greski iz naslova,da prvo navedem diskove: Hitachi Deskstar 250GB Sata @ Win 7 Hitachi Deskstar 320GB Sata @ Storage WD Blue 5000AAKS 500GB Sata @ Win 7 Dakle izbacuje mi gresku iz naslova ako pokusam bootati windowse sa 320 ili 500gb diska ako 250gb disk nije spojen,winsi se normalno dizu sa 250gb diska medjutim poceo je "šrotat" i pili mi po usima i uzasno je spor,pa sam krenio instalirat winse na 500gb disk,s obzirom na to da trenutno nemam przilicu jer sam promijenio maticnu i ona nema IDE prikljucak,windowse (instalaciju) sam stavio na 500gb disk i pokrenio s njega,sve se dobro instaliralo i mogu pokrenut windowse koje sam instalirao,ALI ako iskopcam 250gb disk i pokusam bootat winse sa 500gb diska pojavi se ova greska iz naslova... Radi se o konfi iz "Moj komp", isto tako ako 250gb disk nije namjesten u biosu kao 1st boot device pojavljuje se greska ili ako odem na boot menu i ne izaberem njega pojavljuje se greska... probao sve moguce poredke bootanja diskova i nece,MORA bit 250gb prvi inace se mozes hebat...takodjer sam napravio i ClearCMOS ali ne pomaze... NAPOMENA: Ovo se krenulo dogadjati od prije,ali sa 320gb diskom,imao sam ECS 7050M AM2 maticnu i kad sam promijenio maticnu i stavio Asrock AliveNF5 eSata2+ nisam mogao bootat i morao sam stavit taj 250gb disk jer bez njega nije radilo...i sad je dosla 880G Extreme3 otkljucana u 890GX Ext3 i winsi rade samo s tim od 250gb valjda je netko imao ovakav slucaj pa da zna rjesenje...hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Itko? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
To je normalna pojava jer se boot loader zapisao na 1. disk (250gb) i kad ga nema, nema dizanja windowsa. Instaliraj na 500gb windowse ali prethodno istekaj disk od 250gb. Za ovo "itko" fino dobijas lokot teme, pa se upoznaj sa pravilima. Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|