|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
FLAC HDD player - molim preporuku:
Bok ljudi, Molim preporuku za stand alone FLAC player koji nije HTPC a ima: - mjesto za disk / podržava barem 1 TB (budući da nemam PC) - display (budući da nemam TV/monitor) - izlaz za pojačalo - poželjno daljinski upravljač - poželjno USB izlaz za spajanje na eksterni DAC - poželjno Search funkcija hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Dune HD smart pogledaj. Kažu da je sasvim solidan uređaj. No osobno bi ti rađe preporučil linksys kiss 1600 player.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Ja bi isto neki takav uređaj ![]() Postoji li squeezebox touch u rh? Da postoji media player (za video i sve ostalo), a da ima kontrole poput squeezebox toucha (ili smartphonea, ili tableta...), bilo bi idealno. Media player tipa wd tv (spojen preko digital out-a na dac koji imam) obavlja te funkcije, samo mi se ne da palit televizija svaki put kad nešto slušam (stari CRT koji zuji...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Palo mi je to napamet, ali komp koji ima spdif out na integriranoj ne mogu naći ispod 1000kn da ga sastavim polovno, 1400kn bez diska ako uzmem E350 novi. Plus wifi dongle. a mobitel mi je HTC Wildfire, sitan ekran... I to čudo će onda proizvoditi buku i sve ostalo. Uostalom, ne bi li i takav komp trebao biti spojen na televiziju, barem da uđem u foobar? Za takve stvari je wd tv za 400kn polovno onda bolje rješenje. Ili si kupim laptop u konzumu za 2000kn sa popustima, prebacim Audioperformance u glavni sustav i rješim se HD 970 ili ga stavim na komp. Usput imam i laptop koji mogu ponijeti gdje god želim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pogledaj dali ti paše ovako nešto : http://www.ronis.hr/teac/710/audio-s...4500/WAP-4500/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Odlično, točno to tražim! Još da je veći ekran na daljinskome, ali ok ![]() Iako, kad pogledaš, bez Wi-fi mogućnosti je 1000kn jeftiniji ![]() http://www.ronis.hr/teac/710/usb-aud...2200/WAP-2200/ Iako, ne piše da podržava FLAC, na websiteu kaže da može. Još da ima video mogućnosti... Ma ja u osnovi tražim wd tv sa LCD daljinskim da mi ne treba ekran, a da imam video mogućnosti kad zatrebaju. Ovo je the next best thing. Thanks! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Harman Kardon HD 970 ![]() ![]() A za SD video imam Pioneer DVD player sa usb-om, spojen preko coaxa. Nervira me što mi je onda potreban WD TV ako mi zatreba HD video u budućnosti. A sam WD svira FLAC i ima optički out, samo što onda treba televizija biti upaljena+ne podržava gapless playback. Daljinski nije touchscreen, to me smeta... I ekran mu je vrlo malen. Ovaj koji je sodom naveo je idealan, ali 1000kn više... Bez wi-fi-a i sa lcd touchscreen kontrolerom košta 1700kn http://www.ronis.hr/teac/710/usb-aud...8200/WAP-8200/ Zadnje izmijenjeno od: Jackson. 27.10.2011. u 14:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma bilo kakav dac, samo da se ne koriste analogni izlazi sa tih kutijica. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Možda ovo: http://www.svijet-medija.hr/p/Media-...M-NTR83/28397/ Imao ga u rukama, solidan uređaj s velikim mogućnostima i pokojom sitnijom manom.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imao sam ga i ja doma neko vrijeme. Uređaj je ok samo je dosta daleko prema komforu korištenja (iako ima korisno stablo pretrage po mapama koje se ispisuje na LCD-u) u odnosu na dedicirano rješenje za stream muzike prema audio sistemu. Svatko tko aktivno sluša muziku će ovo razumjeti. Također mislim da ima boljih multimedijskih uređaja po sličnoj ili neznatno višoj cijeni te je izrađen od plastike u potpunosti pa djeluje jeftino što nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne znam, ja bih ipak bio za Logitecha, imam TViXa sa WFD displayem kojeg bi još nekako mogao preporučit (ako se ima mobitel ili neki pad sa web browserom) i Mede8era koji nikako da skuži ripan FLAC iz jednog CDa i pripadajuće CUE sheetove te ga zbog toga ne mogu ga preporučiti kao FLAC player. Za razliku od ovih svepomalo playera Squeezebox sam po sebi ima solidan DAC pa se može živjeti i bez DACa. Sve u svemu ja gledam u pravcu Squeezeboxu kao prvoj slijedećoj nadogradnji setup-a. Ima ga na ebayu i u Austriji već od cca 230 eurića. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam SB touch od kada je izasao, mislim da ga jos uvijek nema za kupiti u hrv... Sve pohvale na uređaj, ja ga koristim kao izvor zvuka na pojacalo i uz malo software tweak moze se iz njega izvuci jako puno, sljedece je novo napajanje i to je to, po meni nema potrebe za neki bolji DAC ako se govori o nekom entry sistemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam TViXa i tvrdim da mu je audio out u totalnoj banani. Basa jednostavno nema, kad treba zapapriti bas cijeli signal se zaguši i bas biva okvirno rečeno isprekidan a cijeli signal zagušen, kao da sklop nema dovoljno snage da generira audio signal kako treba. Media playeri ionako pucaju zvuk na HDMI pa tko gleda filmove većinom sluša muziku preko AV recievera ili šalje zvuk na telku. Ovo što ja je meni TViX primarni transport za muziku je ispalo puka slučajnost a na kraju je ispalo jako dobro. Možda je kod Mede8era stvar drugačija ili ja možda imam feleričan TVIX, istina nisam se puno igrao sa tim fenomenom i postavkama u SETUPu iz straha da mi nešto ne izgori na pojačalu.. Po meni je SB touch nekako najbolja opcija, košta manje od pristojnog DACa i može raditi bez njega. @ B-Link jel imaš HDD ladicu ili streamaš preko mreže? Ako imaš HDD ladicu koliki je kapacitet diska i kako se ponaša u radu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
imao sam 1.5tb disk spojen na njega i to je bila čista gnjavaža, sada imam spojen na win 7 PC preko mreže, isključen lcd na touch-u i ostale điđe, a kao daljinski mi služi iPad sa instaliranim iPengom, svršena kombinacija... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|