|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
kome vjerovat??
malo me iznenadilo, kad sam zajedno pogledao cpu-z i asus probe.... mislio sam da programi voltažu mjere sa istog senzora, na sitom mjestu, a očito to nije tako...pa me zanima TKO TU KOGA ZAHEBAVA??? Zadnje izmijenjeno od: nicko. 02.03.2006. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
|
Gle jedno i druge sere samo je pitanje koje vise Ja mislim da cpuz vise
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Hunter(Den)
Datum registracije: Apr 2005
|
instaliraj everest, on cita sve iz biosa... ili preko senzora, znam da prepozna pravi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
taj asus probe inaće čita podatke iz biosa... instalirao sam everest i ima iste podatke ko cpu-z....zanimljivo....a ja mislio da mi ploča undervolta ![]() i zanima me još nešto: zašto kad isključim 2T Command (iliti stavim memoriju na 1T) mi memorija radi na 100MHz (efektivno 200), a ne 200 (400)???? :confused: Zadnje izmijenjeno od: nicko. 02.03.2006. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako se ne varam cpu-z ti pokazuje koja je voltaza u biosu namistena, a ovaj asus probe ti pokazuje trenutnu voltazu (koja varira naravno) ovo ces najlakse provjerit tako da probas nekoliko puta otvorit cpu-z i vidit da li je voltaza uvijek ista - ako nije nisan u pravu ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ne, u cpuz-u se voltaža isto dinamički mijenja. samo što je upravo jedna od mana cpuz-a čitanje voltaža na pojedinim pločama, to je poznata stvar. ali uostalom, to i nije namjena cpuz-a... nicko, stavi si speedfan. najbolji programčić te namjene imho. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
moram vas sve demantirati što se tiče CPU-Z, ovo što on pokazuje kao voltažu to je voltaža chipseta, a ne proca. Probaj promijeniti na kratko napon na chipsetu pa ćeš vidjeti kako točno pokazuje:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
@Jablan: mislim da nije...jer mi se i kod cpu-z- mijenja voltaža dinamički (kad mi je uključen c'n'q), a i ovako...mijenja se u rasponu 1,495-1,505 edit: da ne otvaram novi post, što mi to bi s memorijom?? Zadnje izmijenjeno od: nicko. 02.03.2006. u 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
meni everest ne mjeri dobro napone, za cpu mi kaže 1.54, a zapravo je 1.8 ![]() isto i za 12v kaže 10 i neš sitno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
e jesi naporan. pročitaj moj prošli post, rekao sam da cpuz ima problema s čitanjem voltaža na 'pojedinim pločama'. tako da tvoje iskustvo na tvojoj ploči nema nikakve veze sa iskustvima ostalih na drugim pločama. meni cpuz čita okay voltažu proca. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|