Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2011., 19:54   #1
Bishop
Premium

Datum registracije: Oct 2008
wireless zvucnici

Dali se itko igrao s takvim stvarima, trazim poklon za curu, ima crap zvucnike integrirane u laptop a vec ima gro zica na jako malom stolu. Ako postoji neka varijanta na nasem trzistu cija kvaliteta zadovoljava i nisu preskupi otvoren sam za prijedloge
Staro 06.10.2011., 21:51   #2
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Wireless zvučnike moraš ubost u struju, tak da opet imaš žice.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2011., 22:02   #3
Bishop
Premium

Jel wireless zvucnici maju manje zica od obicnih? Ako je odgovor da, tvoj reply je beskoristan i pomalo provicirajuc, a odgovor nije ne
Staro 06.10.2011., 22:44   #4
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bishop Pregled postova
Dali se itko igrao s takvim stvarima, trazim poklon za curu, ima crap zvucnike integrirane u laptop a vec ima gro zica na jako malom stolu. Ako postoji neka varijanta na nasem trzistu cija kvaliteta zadovoljava i nisu preskupi otvoren sam za prijedloge
Nema

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 22:57   #5
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ja imam negdje takve zvučnike, imaju jedan predajnik kao manji svič, te dva zvučnika (napajaju se po želji adapterom ili sa baterijama 6x1,5). Ako ne zaboravim sutra prikačim sliku.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 18:02   #6
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Jel wireless zvucnici maju manje zica od obicnih? Ako je odgovor da, tvoj reply je beskoristan i pomalo provicirajuc, a odgovor nije ne
Hm, vrlo bahato. No nema veze. Moj odgovor bi bio beskoristan i provocirajući da wireless zvučnici zaista imaju manje žica od običnih. Ali odgovor je NE. Nemaju manje žica od običnih. U normalni zvučnik ide jedan zvučnički kabel. U wireless zvučnik ide jedan naponski kabel. Meni se čini da je broj žica identičan, a ti provjeri. Tako da je tvoj odgovor u biti besmislen i provocirajući.
Osim naravno u slučaju ako želiš kupovat igračke u koje idu baterije.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 10.10.2011., 20:01   #7
Take
bliss_zg - take, muljanje na tržnici

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Hm, vrlo bahato. No nema veze. Moj odgovor bi bio beskoristan i provocirajući da wireless zvučnici zaista imaju manje žica od običnih. Ali odgovor je NE. Nemaju manje žica od običnih. U normalni zvučnik ide jedan zvučnički kabel. U wireless zvučnik ide jedan naponski kabel. Meni se čini da je broj žica identičan, a ti provjeri. Tako da je tvoj odgovor u biti besmislen i provocirajući.
Osim naravno u slučaju ako želiš kupovat igračke u koje idu baterije.
Slazem se sa tobom osim sa tim da obicni zvucnici imaju 2 kabla ( 1 naponski, jedan "zvucnicki"), ako je to laptop - cura sjedi na krevetu, nece nosati zvucnike sa sobom na krevet, vjerovatno je prakticnost puno veca kod bezicnih zvucnika.
Take je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 20:13   #8
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Take Pregled postova
Slazem se sa tobom osim sa tim da obicni zvucnici imaju 2 kabla ( 1 naponski, jedan "zvucnicki"), ako je to laptop - cura sjedi na krevetu, nece nosati zvucnike sa sobom na krevet, vjerovatno je prakticnost puno veca kod bezicnih zvucnika.
Začetnik teme nije trazio zvučnike za laptop za u krevet, vec je mislio uzet wireless, da smanji šumu zica po stolu, ali kako je fanatik napisao, nema tu srece, jer i ti zvučnici trebaju struju, tako da ih moras ustekat u struju, sa poprilično debelim naponskim kablom.

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2011., 21:33   #9
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Wireless zvučnici su jednako praktični ko kad nekom ko je kupio modem kazes da drivere skine s interneta. Ne ide mi u glavu ta ideja i ljudi koji kupuju takve, da prostite, p..darije.
Staro 11.10.2011., 15:49   #10
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Wireless zvučnici su jednako praktični ko kad nekom ko je kupio modem kazes da drivere skine s interneta. Ne ide mi u glavu ta ideja i ljudi koji kupuju takve, da prostite, p..darije.
Mislim da su ti zvučnici napravljeni samo za takve koji vole p..darije. Ali stvarno ima mjesta gdje oni mogu poslužiti. Npr. u mom slučaju, cura ima svoj laptop i voli ga odnjeti na krevet da gleda film.. Znači dalje ima zvučnike dobre, koji se nalaze točno 3m ispod nje (jer je stol spojen s krevetom) i gleda film.. Ili odnese si van na terasu i sluša mjuzu, a kroz otvorena vrata čuje se mjuza... Znači uvijek ima razloga za kupnju... Ali i meni totalno nepotrebna stvar.. Ali šta'š, to je htela
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.10.2011., 12:46   #11
Bishop
Premium

Svi se nesto brinete o tome sta meni treba, a nitko nije dao NITI JEDAN konkretan prijedlog sta da pogledam, pa cak ni ti fanatik, koji sve sto si uspio je samo spemat moj thread. Wireless zvucnici su za laptop (kako pise u prvom postu) ne trebaju biti ultra kvalitete, a trade, naponska zica + audio zica za naponsku zicu plus mogucnost da se zvucnici ne nose okolo s laptopom je ono sto sam trazio, isto tako vidljivo u prvom postu. Ako sam trazio za savjet nisam trazio pametovanje. Ako netko da konkretan prijedlog, od srca mu hvala, ako nema tko dat prijedlog, nakon par dana, molim moderatora da da lokot na temu
Staro 26.10.2011., 13:22   #12
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Da ne bude da nitko nije dao prijedlog:
http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=395&l=1
wiseman je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2011., 13:28   #13
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Staro 27.10.2011., 01:06   #14
Bishop
Premium

wiesman, hvala na prijedlozima al to mi se cini malo preastronomski, zar je stvarno taj red velicina cijena wireless zvucnika? Ak je onda fakat, kome se to isplati
Staro 27.10.2011., 10:56   #15
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Mislio sam da ćeš tako nešto reć.
Ne znam, nije baš da pratim wireless zvučnike, al ispada da su cijene takve. To je nešto što nije uobičajeno, a takve se stvari uvijek plaćaju.

A možda bi tebe zadovoljilo nešto ovakvo:
http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...599&kateg=0803
Staro 27.10.2011., 12:38   #16
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Kako je pokretač teme dao detaljan opis tj. model lapa tako znamo jel ima ugrađen Bluetooth preko kojeg rade ti zvučnici.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 12:46   #17
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
http://usa.yamaha.com/products/audio..._u/?mode=model

tak nekaj traži, ali zaboravi da ćeš jeftino proći.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2011., 22:43   #18
Bishop
Premium

Ok, hvala svima na prijedlozima, ali dali ovdje ima itko tko zapravo posjeduje bezzicne zvucnike, i po svom je iskustvu meritoran dati misljenje/prijedlog? @Syss, dali taj model postoji na nasem trzistu? @Nikky nisam mislio da je bitno, osim toga, zar nije fora sa zvucnicima isto kao i sa mis/tipkovnica ili slusalicama, imas usb odasiljac koji sluzi za komunikaciju s uredjajem? Ili zivim u zabludi btw, nema bluetooth
Staro 27.10.2011., 22:49   #19
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
postojao je i bio je prilično skup, ali pošto se više ne izdaje od yamahe eventualno se možeš malo raspitati za neki zaostali primjerak na skladištu.

obično to nisu usb odašiljači nego crne škatulje sa kontrolama koje se spajaju na adapter i na analogne izlaze kompa + 2 x struja za zvučnike (ako ne nabaviš baterijske modele), na kraju imaš duplo više kabela i zauzetog mjesta na stolu.

eventualno ovako nešto http://www.logitech.com/en-roeu/spea...s-speaker-ipad plus bt adapter za lap i računaj da će te ta igra osjetno olakšati.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2011., 00:05   #20
Bishop
Premium

syss hvala ti puno na svemu, na kraju odustajem od cijele te price sa bezzicnim zvucnicima, dobit ce sennheiserove slusalice i nek ide sve u p. materinu pozdrav svima, admin, moze lokot na temu
Staro 30.10.2011., 11:37   #21
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Svi se nesto brinete o tome sta meni treba, a nitko nije dao NITI JEDAN konkretan prijedlog sta da pogledam, pa cak ni ti fanatik, koji sve sto si uspio je samo spemat moj thread. Wireless zvucnici su za laptop (kako pise u prvom postu) ne trebaju biti ultra kvalitete, a trade, naponska zica + audio zica za naponsku zicu plus mogucnost da se zvucnici ne nose okolo s laptopom je ono sto sam trazio, isto tako vidljivo u prvom postu. Ako sam trazio za savjet nisam trazio pametovanje. Ako netko da konkretan prijedlog, od srca mu hvala, ako nema tko dat prijedlog, nakon par dana, molim moderatora da da lokot na temu
Ja spamao tvoj thread???
Tražio si wireless zvučnike za curin laptop pošto već ima pun kufer žica na malom stolu. I ništa drugo. I živiš u uvjerenju da wireless zvučnici imaju manje žica od običnih. I što sam ja napravio? Objasnio da nećeš imat manje žica na tom malom stolu ako uzmeš wireless. Pošto i wireless zvučnici imaju žicu. Od napajanja al to je žica jebga. Al tebi je to beskorisno i provocirajuće. Ne znam iz kojeg razloga.
Di si ti u prvom postu tražio da se zvučnici ne nose s lapom? Samo piše da je gužva žica na stolu i da to želiš smanjit. Moj prvi post nit je bio spamajući nit bezobrazan za razliku od tvog. Kaj bi trebao stavit usporedne slike wireless i običnih zvučnika da te uvjerim da nisi u pravu. Pametnom je dosta kad kažem da i wireless zvučnik ima žicu.
Moj frend je htio kupit wireless surround zvučnike. Rekao mu da onda mora razvlačit produžne kablove ili štemat i montirat dodatne utičnice. Što je napravio? Odustao iste sekunde, kupio normalne zvučnike. Nije govorio da sam beskoristan i da ga provociram.
Skuliraj se malo.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.10.2011., 12:13   #22
Bishop
Premium

Staari, u svakom tvom postu se vidi pametovanje. Ja ne podnosim pametovanje, dasi si popio svo znanje ovog svijeta. Ja sam trazio da mi netko tko je to probao kaze kak to funkcionira, sta si ti meni napisao? Jos uvijek cu imat zice. Bravo, svaka cast, to mi pomaze totalno, sad sve znam, kakav je zvuk, kolika je cijena, kakva je kvalitete, dali se kvare i tako dalje, jer ti si od svog ogromnog iskustva, meni rekao, stari, imat ces zicu. Hvala, ali to je kao da si mi rekao, nakon sto sam pitao dali je ovaj procesor socket A, gle, treba ti maticna svejedno za procesor. Gle ak sam te tak jako uvrijedio, (nakon sto si ti mene izivcirao sa svojim postovima), oprosti, mozda si super lik, svi te vole i pomazes starijim zenama, vidjet cemo se jos po forumu sigurno, pa cemo vidjet, ali da si mi ista korisno rekao vezano za moj problem, nisi. pozdrav
Staro 30.10.2011., 12:42   #23
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ajde dijete drago ohladi malo.
Jesi tražio kvalitetan i jeftin wireless zvučnik da smanjiš broj žica na stolu? Jesi.
Jesam odgovorio da ti se kupnjom takvog zvučnika broj žica na stolu neće smanjit. Jesam.
Jesi li bio uvjeren da wireless zvučnici nemaju žice. Jesi.
Jesi bio u krivu? Jesi.
Btw, stalno izmišljaš da si tražio ovo, da si tražio ono. Nisi. Točno se u prvom postu vidi što si tražio i to ti je odgovoreno. Smeta ti to što sam odgovorio da ćeš imat žicu??? Pa jebemu, ti tražiš bežične zvučnike a ja ti kratkim odgovorom dajem do znanja da nećeš smanjit hrpu žica na stolu. Što tu nije jasno i što je tu beskorisno i provocirajuće? Ak je to beskoristan odgovor, onda u k. Pa bar je to kratko i jasno. Ajd da sam stavio link na neke žičane zvučnike, to bi bilo beskorisno. Da si tražio kvalitetno i da cijena ne igra ulogu, drugačije bi ti odgovorio, al kad tražiš jeftino, u startu možeš odustat. Po tome je i sraletov odgovor beskoristan i provocirajući. Napiso je nema. Kaj je trebao laprdat o kvarljivosti, kvaliteti, cijeni itd ako ne zadovoljavaju tvoje prohtjeve? Kvalitetno i jeftino nema i gotovo. Kratko i jasno.
Usporedba s procom i pločom ti je besmislena. Da si pitao da li je neki proc sck A, napisao bi da ili ne, kratko i jasno. Al vjerojatnija situacija bi bila da bi ti u svom stilu pitao; kupio sam proc al mi komp ne radi. Onda bi te ljudi pitali jel imaš matičnu u kompu, a ti bi se čudom čudio pa zar i to treba?
Lijepi pozdrav

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 30.10.2011., 21:53   #24
Bishop
Premium

Dobro, jel ti citas ista sta se pise na forumu? "Dali se itko igrao s takvim stvarima (najvaznija stvar, jesi ikada isprobao?), trazim poklon za curu, ima crap zvucnike integrirane u laptop a vec ima gro zica na jako malom stolu (tako je, razlog razmisljanja o bezzicnim zvucnicima je da se smanji broj zica, ali i to da zvucnici nisu uvijek kraj laptopa, mogu biti na polici na drugom kraju sobe i u isto vrijeme bi se mogla presetavati po sobi s laptopom i slusati nesto je prednost koju sam smatrao nije bilo tako vazno napominjati). Ako postoji neka varijanta na nasem trzistu (ne mislim narucivati s ebaya) cija kvaliteta zadovoljava (znaci srednji rang zvucnika, subjektivna stvar, ionako bi ih isao isprobati prvo)i nisu preskupi (isto subjektivno, ali i na zadnjem mjestu zato i nije toliko vazno) otvoren sam za prijedlog. Eto, to sam trazio. Gdje si ti zakljucio da ja smatram da bezzicni zvucnici nemaju zicu? ali ako su bezzicni, onda ocito, imaju ipak nesto manje, barem jednu zicu manje od zicnih ČINJENICA, i ZATO je tvoj komentar, da i bezzicni imaju zicu retardiran jer na niti JEDNU od postavljenih pitanja nisi odgovorio. A taj svoj samodopadni ton mozes furat samo po forumima, medjutim, nije ti to zdrava navika, mogao bi u pravom zivotu upast u neke neugodnosti. I da, nisam ja nista mijenjao, ocu ovo, ocu ono, ja konzistentno trazim samo jednu jedinu osobu koja je to probala da mi kaze, to se isplati/neisplati.
pozz
Staro 31.10.2011., 06:53   #25
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Gdje si ti zakljucio da ja smatram da bezzicni zvucnici nemaju zicu?
Citiraj:
Boldanim sve rečeno.

Jel ovaj drugi quote bahat i bezobrazan? Je. A bio je izazvan time što sam bio ukazao na jednostavnu činjenicu da nećeš smanjit broj žica na stolu. Ničim nisam vrijeđao ni provocirao. Pa mi uopće nije jasno čim sam navukao tvoj bijes. Tak da ti razmisli malo o sebi i svojoj osjetljivosti i živcima ak se tak ponašaš u stvarnom životu. Meni ide sasvim dobro.
Ne da mi se dalje raspravljat, nisi materijal za neku argumentiranu raspravu, a i tak i tak si odustao kupnje.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.10.2011., 12:50   #26
Bishop
Premium

Tako je, odgovor na pitanje dali imaju manje zica je DA (tj, nije ne) Jel obicni imaju po zvucniku naponsku i audio zicu? Imaju. Jel wireless imaju po zvucniku samo naponsku zicu (baterijski nemaju ni to)? Imaju. Jel ti sada jasan koncept bezzicnih zvucnika i kako se moze smanjiti broj zica? I zasto kad netko kaze za i bezzicni imaju zicu apsolutno nije korisno.
Staro 31.10.2011., 14:06   #27
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Da imaju manje žica, moj odgovor bi zaista bio beskoristan. A istina je suprotna. Nemaju. Iliti imaju isto.
Citiraj:
Tako je, odgovor na pitanje dali imaju manje zica je DA (tj, nije ne) Jel obicni imaju po zvucniku naponsku i audio zicu? Imaju. Jel wireless imaju po zvucniku samo naponsku zicu (baterijski nemaju ni to)? Imaju. Jel ti sada jasan koncept bezzicnih zvucnika i kako se moze smanjiti broj zica? I zasto kad netko kaze za i bezzicni imaju zicu apsolutno nije korisno.
Momak, tebi neki elektrotehnika zaista nije bliska, jelda?
Ajmo laički. U obični zvučnik ide kabel u kojem se nalaze dvije žice, plus i minus. Drugi kraj kabela ukopčavaš u pojačalo, komp, whatever.
U wireless zvučnik ide strujni kabel u kojem se nalaze dvije žice (možda i tri ako imaju uzemljenje), faza i nula. Drugi kraj kabela ukopčavaš u utičnicu na zidu.
Dakle i u jedan i u drugi ulazi nekakav kabel.
Jednostavnije od ovoga ne znam objasnit.
I ja još nigdje nisam čuo o zvučnicima s naponskom i audio žicom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.10.2011., 23:53   #28
Bishop
Premium

Stari dugujem ti najiskrenije isprike, jebote, sad sam isao brojat, i fakat da, imaju isti broj zica, a u kurac, sad sam ispao totalna budala Ja cijelo vrijeme mislim kako to sto nema audio zice koja se vuce do pojacala automatski smanjuje broj zica (ne znam kak se stavi onaj smajli koji lupa glavom u zid). Eto, oprosti na vrijedjanju i svemu, ak oces, priznajem ispao sam tenkre. A nek ide sve u k.
Staro 01.11.2011., 00:22   #29
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ma nemaš problema, čovjek koji uvidi svoju pogrešku nije kreten.
Živio ti meni.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 01.11.2011., 00:48   #30
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
boze mili obojica mi se vec penjete na onu stvar...
ko da je jebemu bitno kolko zica imaju/nemaju wireless zvucnici...oni su tu samo iz jednog jebenog razloga a to je da se nemoras najebavati s audio kablom (ili kabelom, bmk više kak je pravilno) svaki put dok selis komp...i TOČKA!!!
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno