|
![]() |
#1 | ||
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Serviseri za stari vcr?
Imam jedan stari vcr te sam se raspitao na jednom forumu jel da ga popravljam ili kupujem neki rabljeni. Radi se o ovom tu čudu (SABA 6829) : ![]() Treba mi za presnimavanje kazeta na komp, a preporučljiva marka vcr-a za to je JVC, a što se tiće Sabe sam dobio odgovor: Citiraj:
I još bi trebao popraviti neke vhs kazete, a za to mi je potreban prema youtube tutorialima tzv. "splicing tape". Gdje to mogu u HR kupiti ili se to može samo preko eBaya naručiti? I što je to "scotch tape"? Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: AltairAC. 04.09.2011. u 21:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Scotch tape je "selotejp"
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Teško ćeš naći servisera. Ja imam kolegu koji je genij za njih ali ni on neće više da se bakće s tim. Lakša ti je opcija dobiti- posuditi VCR, ali gledaj što noviji (mekše gume na pinč roleru), da ti ne pojede trake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Zanimljivo, bilo mi je rečeno da koristim običan selotejp za popravak vhs kazeta, pa sam mislio da je to neka posebna vrsta koju moram izbjegavati, hvala! Citiraj:
Stvar je u tome da kad sam se već toga primio, hoću obavit kako treba tj. postići najbolju kvalitetu koju jedan prosječni korisnik može postići. Malo sam istraživao i vidio da je za najbolju kvalitetu preporučljivo koristiti tv kartice bazirane na Philips SAA7xxx čipu, pa sam kupio ovo: Code:
http://diskont24.com/product.php?productid=15503&cat=0&page=1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
ovaj selotejp za ljepiti trake je više sličan izolirki (samo je ful tanji i mekši) al za silu je i običan selotejp čist ok pogotovo ak uspije presnimavanje pa tu traku ionak možeš baciti nekužim kaj je pokvareno na videu al ak se neka gumica izmakla to možeš sam popraviti jedino treba mehanizam izvrtiti da se sve pogodi tj. vrati na početak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Za vhs kazete ću onda koristit selotejp, a i razmišljam da probam nabaviti neki VCR sa s-video output-om. To bi trebalo dati bolju kvalitetu od composite-a kad već ništa od popravka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Satnica servisa bu te ispala više nego neki noviji jeftini rabljeni VHS videorekorder. Tako da ovo hiti, čopi neki noviji i digitaliziraj sve kaj imaš, a misliš da je vrijedno. Za "popravak kaseta" je dosta obični selotejp (kak su već momci rekli). |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Stari moj to popravlja, tj. popravljao je dok je bilo isplativo popraviti tako nesto. Znam da imamo doma tonu dijelova jos i ima VCR-e u malom prstu, ali nisam siguran da ti se isplati zezati s tim jer kao sto je netko rekao, radni sat je skup.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|