Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2011., 21:49   #1
AltairAC
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Serviseri za stari vcr?

Imam jedan stari vcr te sam se raspitao na jednom forumu jel da ga popravljam ili kupujem neki rabljeni. Radi se o ovom tu čudu (SABA 6829) :

Treba mi za presnimavanje kazeta na komp, a preporučljiva marka vcr-a za to je JVC, a što se tiće Sabe sam dobio odgovor:
Citiraj:
SABA is always JVC in disguise
tako da bi ga htio dati popraviti no serviser kojem sam to staro čudo odnio nema više dijelova (KŽ) pa bi trebao informacije o serviserima koji još to popravljaju; u Zagrebu i Koprivnici.

I još bi trebao popraviti neke vhs kazete, a za to mi je potreban prema youtube tutorialima tzv. "splicing tape". Gdje to mogu u HR kupiti ili se to može samo preko eBaya naručiti? I što je to "scotch tape"?

Citiraj:
Primarily used for: VHS videotapes or 1/2 inch Reel to Reel,
(Coins are shown to illustrate relative size.)

Never!!! Never use Scotch tape on your audio or videotape. Eventually a chemical reaction will cause the glue to melt down and leak to adjacent parts of the tape and damage it beyond repair,

Splicing tape is specially formulated for magnetic Mylar tape. Guaranteed not to melt or bleed.

Zadnje izmijenjeno od: AltairAC. 04.09.2011. u 21:55.
AltairAC je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2011., 22:45   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Scotch tape je "selotejp"
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2011., 23:53   #3
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Teško ćeš naći servisera. Ja imam kolegu koji je genij za njih ali ni on neće više da se bakće s tim. Lakša ti je opcija dobiti- posuditi VCR, ali gledaj što noviji (mekše gume na pinč roleru), da ti ne pojede trake.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 01:43   #4
AltairAC
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Scotch tape je "selotejp"
Zanimljivo, bilo mi je rečeno da koristim običan selotejp za popravak vhs kazeta, pa sam mislio da je to neka posebna vrsta koju moram izbjegavati, hvala!

Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Teško ćeš naći servisera. Ja imam kolegu koji je genij za njih ali ni on neće više da se bakće s tim. Lakša ti je opcija dobiti- posuditi VCR, ali gledaj što noviji (mekše gume na pinč roleru), da ti ne pojede trake.
A znam da ću teško pronaći, ali pošto se radi o 'JVC-u' sam mislio pokušat jer ionako ću onda morati kupiti neki vcr (malo bolji), a sumnjam da će me popravak koštati više od kupnje novoga tj. rabljenog.

Stvar je u tome da kad sam se već toga primio, hoću obavit kako treba tj. postići najbolju kvalitetu koju jedan prosječni korisnik može postići. Malo sam istraživao i vidio da je za najbolju kvalitetu preporučljivo koristiti tv kartice bazirane na Philips SAA7xxx čipu, pa sam kupio ovo:
Code:
http://diskont24.com/product.php?productid=15503&cat=0&page=1
ali krajnji rezultat ovisi o najslabijoj karici pa mi je bezveze da to bude vcr...
Staro 05.09.2011., 22:52   #5
werdas
Registered User

werdas's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ovaj selotejp za ljepiti trake je više sličan izolirki (samo je ful tanji i mekši) al za silu je i običan selotejp čist ok
pogotovo ak uspije presnimavanje pa tu traku ionak možeš baciti

nekužim kaj je pokvareno na videu al ak se neka gumica izmakla to možeš sam popraviti
jedino treba mehanizam izvrtiti da se sve pogodi tj. vrati na početak
werdas je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 01:19   #6
AltairAC
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor werdas Pregled postova
...

nekužim kaj je pokvareno na videu al ak se neka gumica izmakla to možeš sam popraviti
jedino treba mehanizam izvrtiti da se sve pogodi tj. vrati na početak
Žvače kazete, serviser mi je rekao da nema smisla da mi uzima pare za pregled jer složil ionak nebude jer nema dijelova (trebalo bi cijeli mehanizam mijenjati koliko sam ga skužio).

Za vhs kazete ću onda koristit selotejp, a i razmišljam da probam nabaviti neki VCR sa s-video output-om. To bi trebalo dati bolju kvalitetu od composite-a kad već ništa od popravka...
Staro 06.09.2011., 01:30   #7
Mad_Duke
Guest

Satnica servisa bu te ispala više nego neki noviji jeftini rabljeni VHS videorekorder. Tako da ovo hiti, čopi neki noviji i digitaliziraj sve kaj imaš, a misliš da je vrijedno. Za "popravak kaseta" je dosta obični selotejp (kak su već momci rekli).
  Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 14:27   #8
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor AltairAC Pregled postova
Žvače kazete, serviser mi je rekao da nema smisla da mi uzima pare za pregled jer složil ionak nebude jer nema dijelova (trebalo bi cijeli mehanizam mijenjati koliko sam ga skužio).

Za vhs kazete ću onda koristit selotejp, a i razmišljam da probam nabaviti neki VCR sa s-video output-om. To bi trebalo dati bolju kvalitetu od composite-a kad već ništa od popravka...
Kod VCRova obično ode remenje (otegne se) pa onda proklizava i žvače traku. Od potrošnog materijala tu je još pinch-roller, to je onaj gumeni valjak koji pritišće traku. Vidim da Kronos još drži te dijelove, pa pokaži serviseru stranicu neka vidi može li tu naći dijelove koji mu trebaju : http://www.kronos.hr/video-dijelovi-c-67.html
Night je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 15:20   #9
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Stari moj to popravlja, tj. popravljao je dok je bilo isplativo popraviti tako nesto. Znam da imamo doma tonu dijelova jos i ima VCR-e u malom prstu, ali nisam siguran da ti se isplati zezati s tim jer kao sto je netko rekao, radni sat je skup.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori