|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
netbeans nece da kompajlira
Pozdrav svima, koristim netbeans 6.91 i kompajler cygwin, dosad je sve radilo normalno medjutim kad sam ovaj kod napiso izbacim mi gresku: In file included from mojlist.cpp:1: mojlist.h:27:23: error: mojlist.hxx: No such file or directory Dakle greska se nalazi uvoj liniji koda: #include "mojlist.hxx" mislim da je kod ispravan al da nesto opcijama nije uredu, pa bih nekog zamolio da proba kod sebe kompajlirati i da mi kaze koji programski jezik koristi ili eventualno ako neko zna otkloniti ovo. Koliko sam Googlo dobijo sam odgovore da treba ukljucivati neke biblioteke i nesto sa linkerom.I pokusavo sam preko visual studio 2010 izbaci mi ovo fatal error C1083 HVALA!!! KOD: MOJLIST.H #ifndef _MOJLIST_H #define _MOJLIST_H template<typename T> class mojlist { private: struct cvor { T vrijednost; cvor * slijedeci; cvor(T v, cvor* s) : vrijednost(v), slijedeci(s) {} }; cvor * _prvi; public: mojlist() : _prvi(0) {} mojlist& dodaj(const T & v); }; #include "mojlist.hxx" #endif MOJLIST.CPP #include "mojlist.h" template <typename T> mojlist<T>& mojlist<T>::dodaj(const T & v) { cvor * novi = new cvor(v,0); if(_prvi != 0) { cvor* temp = _prvi; while(temp -> slijedeci != 0) temp = temp -> slijedeci; temp -> slijedeci = novi; } else { _prvi = novi; } return *this; } MAIN CPP #include "mojlist.h" #include <iostream> int main() { mojlist<int> lista; lista.dodaj(5); lista.dodaj(8); return 0; } Zadnje izmijenjeno od: SUX. 27.08.2011. u 14:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
ako ko moze kod sebe da kompajlira, pa da mi kaze koji programsi jezik korisit i sta mi sve treba da mi malo objasni, jer mislim da je isparavankod 100 posto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Za pocetak si lektoriraj post. Nije da ja pisem ko knjizevnik sa 20g iskustva u dupetu, ali barem stavljam razmak gdje treba, koristim interpunkciju kako su me u osnovnoj skoli naucili i ispravljam krivo napisane rijeci. Uz najbolju volju da ti pomognem, odustao nakon sto sam shvatio da moram 3x procitat tvoj tekst (a bome i kod) da uopce shvatim sto te muci. Kad napises jasno sta je problem, stavis svoj kod u unutar CODE tagova (vidi toolbar iznad teksta kad pises, ima simbol # za to) i slicno, mozda netko ulozi truda da ti nadje pogresku.
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
mozda ja nesto ne vidim il neznam jer JAVA je moj jezil.. al pa imas ti file "mojlist.hxx" ?nekako ga i ne vidim a pretpostavljam da i komp takoder |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|