|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2011
|
RAM kao storage
Do sada sam isprobavao sa svojih 4gb rama, i ostavim 2gb rama za os a 2gb dodijelim za virtualnu pariticiju, i na nju instaliram što hoću i radi super, kasnije bekapiram, nakon restarta ponovo samo uploadam, obični copy/paste (slični princip kao ISO datoteke za optičke pogone). No problem uzrokovan pohlepom/napretkom slijedi: današnje igre instaliraju u prosjeku oko 6gb na hdd u folder, alat koji sam prije koristio za virtualnu paritciju dopušta do 4gb pariticije besplatno, dalje traži lovu. Ima li netko iskustva za preporučiti dobar freeware bez takvog ograničenja? Do sada nisam baš našao idealni programčić za win7 64bit. Mislim nije ni tih 15$ što traže za program strava lova, ali čisto me zanima ako ima netko za preporučit freeware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Žali bože muke. Igrao sam se s time kad sam imao 12GB RAMa da vidim što ću dobiti na brzini, učitavanju igara, aplikacija, obradi zvuka, slike, videa... Ja sam si sam složio da se prilikom gašenja RAM snimi u ISO na HDD, te prilikom paljenja da se učita. Uz SSD realno ne dobiješ ništa brže iz RAMa, osim benčeva + zayebancija sa konstantnim učitavanjem "diska" u RAM koje opet traje (u mom slučaju) 2-3 min. Stoga, radije skupit neku paru i kupit SSD i do yaya... Pozz
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Meni to izgleda ko brdo minuta zajeancije za 3-5 sekundi performansi... Kolko cesto ucitavas te mape? Meni je jedna jedina igra koju igram na obicnom disku, i ne pada mi ju na pamet micat na SSD (a imam ~40 GB free). A ovo sa RAM diskovima je pi*darija s kojom sam eksperimentirao jos u doba Win95, vidio da nema kruha u tome i odustao. A posebno nema smisla to raditi zbog igara..
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
I Rexić, jesi odustao od konfe na kraju? Kupio SSD možda ![]() Ja sam tada Counter Strike Source bacio na RAM ali ništa brže se nije učitavalo nego na SSDu. Doslovno, jednako. OK, SSDovi su imali 400-500MB/s read.
![]() |
#6 |
Dezurno Smetalo
Datum registracije: Apr 2003
|
Jedina svrha mi je Photoshop scratch disk drzati na tome. To vecina ljudi koja je uzela SSD radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|