Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2005., 08:31   #1
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
My Shark

Znam da nikog previse ne zanima al ja sam presretan sta sam napokon uspio kupit novo kuciste...kuciste na koje sam bacio oko vec odavno no imao sam komplikacija sa drugim financijskim rupama bez dna (citaj: auto) pa sam ga se tek sad uspio docepat [hmm, i taman kad sam iso po njega auspuh mi je puknuo ]..
naravno, pogodili ste, the one, the only, the SILVER SHARK!! Ta Daaaaa...

Tek sam ga otpakirao, malo rastavio i slicno.. ne mogu bas rec da je SAVRSENO (ima par sitnica koje mislim da su se mogle malo bolje napravit) al sam odusevljen u svakom slucaju
nego da pitam ponosne vlasnike (nadam se da nisam jedina budala koja trosi na ovakve stvari ), vidim da ima cijelo MORE kablova ovdje, no kak jos nisam kupio napajanje nisam jos nis spojio, al me zanima ovaj prednji vent koji ima 2 zice-jedna je dupla-crno/crvena koja je naravno napajanje al sta je ova jos zuta, solo zica sa 3-pin konektorom na kraju?? izgleda mi ko da se ubode na plocu..jel to mozda za kontrolu vrtnje??
Edit: Tek sam sad skuzio da je to dioda ... is it ?? :confused:
Uglavnom kao sto case-modding zajednica vidi ja sam nov u ovom segmentu hardveraja pa neki savjeti bi bili dobro dosli..tek tolko da ne strgam nesto novo

hvala svima

Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 11.06.2005. u 11:12.
Denzil je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2005., 16:12   #2
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Imam isto kučište ali crno.
žuta žica na ventovima je za kontrolu vrtnje, ja sam svoje ventove spojio da rade na 7v naponu jer su bili glasni na 12v.
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2005., 17:58   #3
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

znaci te zute zice sa 3pinskim konektorima samo puknem na plocu tamo gdje je prije bio spojen obican vent za kuciste?

ventovi su mi na 12V i uopce ih ne cujem!! actually, iso sam rastavit kompletno kuciste da vidim dal se prednji uopce vrti
Staro 11.06.2005., 21:08   #4
ikocuba
dedicide
Moj komp

ikocuba's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Imaš opisano kako promjeniti žice na molexu da ti rade na 7V ili 5V.
Probaj pa češ vidjeti da su mnogo tiši ja sam u svoje kučište i naprjed stavio vent što svjetli.
Imam uv-neonke i uv-reaktivne kablove.
Ventovi su mi spojeni na potenciometar vrte se nekih 1200 okretaja, default su na 2000 okretaja, a na procesoru imam frezera4 koji se vrti na 1400 okretaja.
Još sam obložio kučište sa stiroporom, još ču staviti plexi preko bočnog prozora radi prašine i manje buke.
Staro 12.06.2005., 10:26   #5
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

znam kako promjeniti zice na molexu i dobiti 7V (12-5).
I daj mi molim te reci sta si tocno oblozio sa stiroporom (i kolko debelim)? Samo bocne stranice? I kolki je bio efekt na buku i temperaturu? U stvari na temp nemre utjecat jer ventovi uvlace zrak izvana...
Ja sam cak razmisljo o dodatnom hladenju tako da stavim pleksi sastrane ali sa rupama za ventove..taman su rupice na mrezi velike za saraf od venta-jos se eventualno ubaci podlozna matica i to je to... jedino je pitanje na sta ce to liciti
Nego imas koju sliku svog uratka? Zanima me prvenstveno stiropor... mozes poslat i na denzil@vip.hr ako ti je jednostavnije...
hvala

Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 12.06.2005. u 12:33.
Denzil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno