Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.06.2005., 13:53   #1
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Laptop

Ovako ljudi, majka mi ode u svabiju pa reko da mi pogleda neki laptopic, kontam mozda neto tamo jeftinije, pa reko nek pogleda i javi. E sad ja sam malo gledao po nekim svapskim starnicama al su sve online shopovi neznam koliko su cjene realne. Uglavnom se cjene krecu od 750 Eur pa nadalje. E sad zapali su mi za oko Acer prijenosnici pa me zanimaju vasa iskustva s njima. Takoder me zanima neka dobra preporuka koji da uzmem ako se nade.

Sto se tice nekih uvjeta nista posebno, vidim da je standard otprilike 512 MB Ram, da ima dvd przu, graficka 128, wlan, modem, pa bi se to trebalo uklopit nekako.

ja bi ga koristio dok sam na putu a ostalo vrijeme djevojka koja nema racunalo doma (bas sam dobar, al kontam kad ga se dokopam...).

I zadnje najvaznije: baterija po mogucnosti da je iskustveno dobra i da traje ( dobro nije neki ekstra preduvjet al ono) , bez diskusije koji je bolji Intel/AMD zanimajume vasa iskustva jer vidim da ima Sempron 3000+ i 2800+ celeron 1.4 - 2,4 pa sta od tih uzeti.

Cjena cim niza tim bolja nedaju mi se velike pare cisto onako jedan koristan laptop.

Evo dva linka sta sam pikiro.

http://www.qbytes.de/product_info.ph...oducts_id=3586

http://www.qbytes.de/product_info.ph...oducts_id=3587

E da i jel ima netko iskustvo stim shopingom vani?
Ajd javite! THX!
Staro 08.06.2005., 14:59   #2
Carpe Diem
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Acer laptop

Za shopping vani ti ne mogu pomoci, ali kaj se ACER laptopova tice, iz osobnog iskustva (vidi sig), za tu lovu je best buy. Posebno je dobra oprema (wireless a,b,g; 4xUSB; 4-in-1 card reader; DVDRW4x; TV-out; 1400x1050@R9700; display i zvuk bi mogli biti i bolji.
Alternativa (u kategoriji sličan cijena/kvaliteta) je ASUS.

Oglas
Oglasni prostor

Staro 08.06.2005., 15:35   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Inace vidio sam te Acere i onako sve mi se cini lijepo upakirano. Sad mi je stara bacila spiku kak ce joj konta bit bed za prenjet preko grane jer kao ako ga unosis u drzavu trebo bi ga prijavit a ona ga nece imat kad bude putovala tamo vec kad se vraca. A ako ide na muletinu i ako ju skontaju onda nisam nis napravio.
Ima neko neka iskustva, trik isl??:confused:
Staro 24.06.2005., 23:54   #4
moggi
Registered User

Datum registracije: Mar 2004
Imam Acer Aspire 1692WLMi, kupljen u Grazu. Od modela koji je u ponudi u nasim ducanima razlikuje se po grafickoj- ovaj ima x700 128mb, dok kod nas postoje samo modeli sa 64mb.
3d performanse su mu slijedece (sve default):
3d mark 01 - 17500
3d 03 - 6200
3d o5 - 2500
Netto cijena je 955 eura, tako da mislim da je trenutno unbeatable.
Prolaz carine: sa njim u notebook torbi na zadnjem sicu- bez problema.

Kod nas je taj slabiji x70064mb model cca 9800 kn, pa ti sad usporedi da li ti se isplati cak ga i prijavit, odnosno kolko nasi lihvari nabiju cijenu (uz malo matematike- nabiju cca kao 2x porez)..

Dojmovi: bolji od ocekivanja, display fantastican- velicina, ostrina, boje, kut..
izuzetno tih i pod punim opterecenjem, kvalitetno izradjen, odlican design, velika enter tipka unatoc svim slikama na kojima je mala-uska, slot-in dvd DL,
jesam spomenuo extra dobar display ? :-)
minus: skuplja DDR2 memorija/ bilo bi lijepo da je ima 1gb a ne 512..
(ali za tu lovu...)

nadam se da sam pomogao..
moggi je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2005., 10:48   #5
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Hvala stari! Vratila se stara i kolko je ona uspjela snimit neke modele koje sam joj dao da pogleda kaze da su cak i skuplji u svabiji. Hm! koce ga znat! Nist dok ja osobno neodem, a cuo sam da je Austrija dobra destinacija a i nije toliko daleko pa cu vjerojatno okusat srecu.

THX! Pozdrav!
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno