|
![]() |
#1 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Koji PHP framework?
Nakon 'zabavljanja' s proceduralnim i objektnim, odlučio sam probat neki framework. Malo sam guglao i naletio na par popularnih fw-a. Primjetio sam da je Zend najpopularniji i da je poprilično 'moćan', ali isto tako da je learning curve poprlično velik. Zatim sam vidio Code Igniter i čini mi se zanimljiv. E sad me zanima koji biste mi preporučili za početak. Koji se može naučit relativno brzo? Hvala.
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Relativno brzo nijedan. Ja preporucam Yii Framework. Zend je popularan i mocan, ali i spor. Yii je pisan po svim MVC standardima, ima razne code generatore za najcesce stvari i super je za RWD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Krivo sam se malo izrazio. Znam neke ljude koji godinama uče neki FW, pa pod relativno brzo nisam mislio da ga naučim od A-Ž, već onak, neke osnove; da znam napravit neku manju aplikaciju. Za vježbu sam napravio neku aplikaciju za izdavanje računa (proceduralno) i primjetio sam kolko je to nepregledno i teško za održavanje/ažuriranje. Sad bi htio naučit neki FW da si olakšam stvari, a u budućnosti nadam se nekom poslu vezano za to. BTW. što znači RWD. ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Ako ti treba CMS framework onda preporučam SilverStripe (http://www.silverstripe.org/). Napravljen je osnovni CMS (stranice, nešto tipa blog) a ti ga onda možeš razvijat jednostavno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|