|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
4530s i hd 3000
pozdrav! namjeravam uzet ovaj laptop, hp probook 4530s, koji ima sandy bridge proc sa hd 3000 grafikom i 3gb rama. zanima me da li netko ima iskustva sa ovom integrusom? treba mi za neki normalan rad, web, office, drupal, video, corel... hoce moc to podnjet? nisam gamer pa gledam da ne dajem puno love, a bitno mi je da baterija duze traje. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za normalan rad (net, office, filmovi,..) će raditi bez problema. Igranje zaboravi. AMD integruša bi bila bolja opcija. http://www.notebookcheck.net/Intel-H...0.37948.0.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
a konto sam tako, al jebga nema nekog lapa takvog. a i nemam bas dobra iskustva sa amd na laptopima, ilam jednog pa se grije, i baterija uzas. nazalost. a ovaj i2400m proc mi se cini ok. neja turbo boost, al ima 4 treda |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
S obzirom na trenutnu ponudu po domaćim dućanima u rangu 4,000 kn (za toliko sam ga ja kupio) mislim da se ne može naći nešto povoljnije i dovoljno kvalitetno,… Naime, imam ovaj http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2339 nekih tri tjedna i kako sam kratko prije toga bio u posjedu (10-ak dana) ovog http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=1778 (koji je vraćen u trgovinu zbog tvorničke greške)… iz osobnog iskustva, uz nekakvo normalno korištenje baterija izdrži nekih 4 i nešto sitno sati, a s ugašenom bežičnom i svjetlinom ekrana na nekih 30-40% odradio sam jedan normalni radni dan 6 sati i još je ostalo struje za nekih pola sata što kod 4520s s starim i3 i ati grafikom nije bilo moguće (max 3,5 sata),… i da, corel i video u 1080p rade ok,… ak te još kaj zanima, slobodno pitaj,… |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, za aktivnosti koje si nabrojao ova integrirana (u CPU) grafika (Intel GMA HD) bi trebala biti dovoljna. Slične aplikacije sam probao na Win7_64 i Asus A52F sa slabijim CPU P6100 (ista jezgra, 2 GHz, bez Hyper-Threadinga, niži taktovi ugrađenog GPU) i može se raditi, ALI tek kad sam nabacio još 4 GB RAM-a (ukupno 6 GB). Dakle, ubaci još RAM-a (najbolje maksimalnih 8GB) i vozi Miško... E da, kad popuniš oba memorijska slota CPU/GPU prelaze u Dual_Channel_Mode tj. grafički memorijiski interfejs radi na 128 bita (umjesto 64) i poduplava se memorijski bandwidth. Nije nužno da memorijski moduli u slotovima budu iste veličine, u DC će raditi razne kombinacije modula (dakle i 2+1 GB). Zadnje izmijenjeno od: pem7799. 31.05.2011. u 19:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma čemu nadograđivati RAM, odnosno bilo što,... prvo, pa to je početna klasa laptopa za osnovne namjene,... drugo, ako te već svrbi 800 do 1000 kn u đžepu, mislim da bi svrsishodnije bilo uzeti neki SSD od 60 Gb s kojim bi se vjerojatno još malo produžila i autonomija rada na bateriji i sigurno dobio fluidniji i brži odziv aplikacija, nego nadograđivati RAM kojeg ponavljam u osnovnim poslovima kojima se 90% ljudi bavi stoji neiskorišten,... a postojeći HDD iz lapa upiknuti u kakvu eksternu ladicu i vozi naredne dvije, tri godine,... pa i duže,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
slazem se sto se tice rama, nebih jos nista dirao jer i sad radim na lapu koji ima 2 gb i sasvim mi je dostatno ![]() I jos jedna stvar, koju vidim da ima laptop je mat ekran, ova glossy izdanja mi se ne svidjaju vise, na ovom sto sad imam ne mogu u miru popit kavicu na teraasi, stalno namjestam lap da se vidi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ... i da zaboravih ti spomenuti u pm. da su mi gore 32 bitni win 7,... |
|
![]() |
![]() |