Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2005., 19:15   #1
smrad
Premium

smrad's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
HTPC - preluda stvar

Baš sam čita par stvari o tome...

Čini se predobro. Zna li neko više o tome...npr. kakav hardware i software mi treba i di da nabavim kućište za to.

Je li stvarno istina da može stat u dnevnom boravku bez da "bode oči" i radi samostalno
smrad je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2005., 21:37   #2
daddo
Premium

Datum registracije: Jan 2003
vidi ovo
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2005., 21:56   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ima ti coolermaster prehebena kučišta HTPC. Ima i šarkoon ali je mučo dinero . traba ti mATX ploča i tihe komponente, TV kartica i deri. Možda windows media edition.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2005., 22:14   #4
smrad
Premium

smrad's Avatar

Kakav je taj Windows media edition. Može li nekakav linux...
Koliko bi me $$$ izaša nekakav LowEnd HTPC
Staro 06.06.2005., 07:03   #5
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

to si namjeravam radit....
4444josip4444 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2005., 08:57   #6
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
MSAN ti drži silverstone desktop kućišta (maloprodaja king i diskont)...ja sam kupio lascalu 03 (srebrno)...ljudi uopće ne kuže da je to comp

unutra je tulac na 1.0, gigabyte 9550 (pasivni cooler), terratec sky i leadtek expert za snimanje...160 gigi barice i pioneer slot-in...običan xp sve pogoni...preko optičkog je terratec spojen na receiver, a grafička preko s-videa na telku...još da nabavim bežične tipkovnicu i miša i to je to...
choby je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2005., 09:32   #7
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by choby
MSAN ti drži silverstone desktop kućišta (maloprodaja king i diskont)...ja sam kupio lascalu 03 (srebrno)...ljudi uopće ne kuže da je to comp

unutra je tulac na 1.0, gigabyte 9550 (pasivni cooler), terratec sky i leadtek expert za snimanje...160 gigi barice i pioneer slot-in...običan xp sve pogoni...preko optičkog je terratec spojen na receiver, a grafička preko s-videa na telku...još da nabavim bežične tipkovnicu i miša i to je to...

Ja si gradim HTPC i namjeravam uzeti Lascalu LC03. Možeš li mi reći svoje dojmove, kritike i komentare za to kućište, iz prve ruke?
Jango Fett je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2005., 10:04   #8
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Pa kaj nije malo zajebano upravljati time putem klasičnih XPa. Kaj nisu media center edition baš namijenjeni za HTPC?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2005., 10:38   #9
choby
Premium

Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Ja si gradim HTPC i namjeravam uzeti Lascalu LC03. Možeš li mi reći svoje dojmove, kritike i komentare za to kućište, iz prve ruke?
u principu nemam nekih zamjerki...ugradnja je prošla ok, sve se da složiti bez nekih naprezanja (tj. nema sukoba interesa što se tiče prostora između komponenti)...iza su dva mala čudovišta od 60 mm koji se na 12 v deru, pa sam ih trenutno isključio...vjerojatno na 5 v budu ok, samo sad nemam vremena za prčkanje...

možda jedina prava zamjerka je vezana uz pci kartice; lim od kartice ima onaj suženi završetak koji treba proći matičnu i ući u nekakav utor u kućištu (druga strana lima se šarafi); e pa taj suženi završetak ne želi sjesti do kraja (valjda je utor preuzak) pa ti kartica ne sjedne 100 % u pci slot već malo vire kontakti, ali sve radi...s jednim limom sam se zezao pa sam ga odbrusio malo...s drugima mi se nije dalo...

izgledom je super, vratašca se fino otvaraju...možeš strpat 2 5.25 uređaja, 2 3.5 floppyja (ili hardove stavit iza maske)...za hardove još imaš predviđena dva mjesta tak da nemaš frke za gigabajte...kućište gore po sredini ima limenu štangu tako da monitor bez straha može sjesti gore...pokrovni lim je pričvršćen samo sa jednim šarafom i to je bajno kad trebaš nekaj na brzinu ubaciti ili izvaditi...jedino kad ga vučeš van onda ima neke vodilice za lim pa ga treba malo natezat da se skine s njih, ali nije to neki poseban problem

nisam spomenuo da se matična šarafi na mobilni dio kućišta (nije baš ladica kao kod towera, već se taj dio odšarafi i izvadi van)...sve u svemu, ocjena 6/5 (ok, nije baš da sam imao u ruci deset takvih pa da mogu uspoređivati)
Staro 06.06.2005., 11:18   #10
smrad
Premium

smrad's Avatar

Meni svejedno smrde ti obični windowsi na HTPC. Postoji li neki softver "samo za to". Da ne treba improvizirat i zajebavat se previše...
I još mi niste rekli, koja je minimalna konfiguracija za HTPC.

ako NE ZNATE odgovor na moje pitanje, molim vas -> ne pišite ništa
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.06.2005., 11:25   #11
choby
Premium

Citiraj:
još jedna stvar, obrati posebnu pozornost na položaj socketa na ploči. kod mene sa 80 mm ventom na hladnjaku udaljenost do napajanja je možda 1 cm ako i toliko...da ne bi zamislio stavljat gore razno razne beštije gigantskih dimenzija
Staro 06.06.2005., 11:26   #12
choby
Premium

Citiraj:
Originally posted by smrad
Meni svejedno smrde ti obični windowsi na HTPC. Postoji li neki softver "samo za to". Da ne treba improvizirat i zajebavat se previše...
I još mi niste rekli, koja je minimalna konfiguracija za HTPC.
nikad nisam isprobao niti čitao o tom media centru od windoza, ali mi fakat nije jasno di je problem koristit obične xp-e, sa provjereno dobrim programima za sve multimedia zadatke...ako si picajzla, nabaviš girder i sa daljinskim furaš sve živo i mrtvo
Staro 06.06.2005., 22:59   #13
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
još jedna stvar, obrati posebnu pozornost na položaj socketa na ploči. kod mene sa 80 mm ventom na hladnjaku udaljenost do napajanja je možda 1 cm ako i toliko...da ne bi zamislio stavljat gore razno razne beštije gigantskih dimenzija

Da, super, uglavnom sve što sam očekivao.

Što se tiče socketa, koristim sve vrlo skromno (konfa je starija, Athlon XP 1800+). Jedino na što pazim je napajanje (Enermax) i čisti minimalizam.

Sa PCI utorima bi trebalo biti sve u redu - naime, nemam nijednu PCI karticu!

Inače sam hifi freak pa želim da mi računalo ide zajedno sa ostalim hifi komponentama, a taj Silverstone bi bio definitvno najljepša komponenta.
Stvarno vrhunski dizajn moram priznati.

Od Coolermastera sam odustao jer može imati samo svoje, posebno dimenzionirano napajanje.

Inače, mislim da je glupo trošiti pare na specijalizirane HTPC barebone i ostale kombinacije. SVe se to može izvesti sa full-size kućištima i klasičnom konfom.

Iako ima posebnih HTPC softvera, jednu varijantu već imam sa MediaSource softverom uz Audigy 2 NX zvučnom, koja dolazi i sa daljincem sa medijskim tipkama.

No sve je to ograničeno, pa mislim daljinsko upravljanje, kao cjelovito, riješiti s ovim:

Staro 07.06.2005., 08:18   #14
choby
Premium

Citiraj:
PCI utorima bi trebalo biti sve u redu - naime, nemam nijednu PCI karticu!

Inače sam hifi freak pa želim da mi računalo ide zajedno sa ostalim hifi komponentama, a taj Silverstone bi bio definitvno najljepša komponenta.
Stvarno vrhunski dizajn moram priznati.

Od Coolermastera sam odustao jer može imati samo svoje, posebno dimenzionirano napajanje.
...
No sve je to ograničeno, pa mislim daljinsko upravljanje, kao cjelovito, riješiti s ovim:

kartice će doći same od sebe

ak si freek, kaj će ti onda htpc?

coolermaster - isto razmišljanje...još kad sam pročitao par reviewa...

a di je miš, nema ga u paketu?
Staro 07.06.2005., 09:55   #15
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
kartice će doći same od sebe

ak si freek, kaj će ti onda htpc?

coolermaster - isto razmišljanje...još kad sam pročitao par reviewa...

a di je miš, nema ga u paketu?

Kako misliš da će kartice doći same od sebe? Ne trebam više ništa, ovom konfom se služim već par godina... za što bih trebao PCI karticu?

HTPC mi treba jer mi je PC u dnevnoj sobi, odmah do HI-FI-a i DVD playera. Obično surfam ili radim nešto dok slušam glazbu, a intenzivno koristim MP3, DivX i ostalu multimediju. Sve je na jednom mjestu i želim to spojiti zajedno.

Što se miša tiče... u kojem paketu bi trebeao biti? Trenutno koristim bežični BenQ M306 (Designed by BMW), ali ću u dogledno vrijeme uzeti L. MX1000.
A ova bežična tipkovnica ima joystick i gumbe koji rade kao miš...
Staro 07.06.2005., 09:59   #16
choby
Premium

Citiraj:
Kako misliš da će kartice doći same od sebe? Ne trebam više ništa, ovom konfom se služim već par godina... za što bih trebao PCI karticu?

HTPC mi treba jer mi je PC u dnevnoj sobi, odmah do HI-FI-a i DVD playera. Obično surfam ili radim nešto dok slušam glazbu, a intenzivno koristim MP3, DivX i ostalu multimediju. Sve je na jednom mjestu i želim to spojiti zajedno.

Što se miša tiče... u kojem paketu bi trebeao biti? Trenutno koristim bežični BenQ M306 (Designed by BMW), ali ću u dogledno vrijeme uzeti L. MX1000.
A ova bežična tipkovnica ima joystick i gumbe koji rade kao miš...
mislio sam da slažeš kofu, a ne da imaš već nekaj staro...pa kaj ti je sve on-board?

ups, ovo nisam uspio skužit iz slike...svakako to sa joystickom treba probati
Staro 07.06.2005., 11:09   #17
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
mislio sam da slažeš kofu, a ne da imaš već nekaj staro...pa kaj ti je sve on-board?

ups, ovo nisam uspio skužit iz slike...svakako to sa joystickom treba probati

ne slažem konfu, već je prilagđavam HTPC upotrebi, no svejedno želim full funkcionalnost jer naravno i ozbiljne stvari radim za stolom u blizini... samo ne želim da to izgleda uredski nakaradno, puno sivih kanturina...

on-board mi je samo grafička kartica (AGP). Zvuk je preko eksterne Audigy 2 NX, internet je preko eksternog modema za kablovsku (DCM), nikave mreže nemam niti trebam... i to je to. čisti minimalizam. Važno mi je dobro napajanje za dugotrajan rad bez rizika, sve se slabo grije i kućište je praktički prazno.

Što se mene tiče, mogao bih uzeti i neko Silverstone slim case, gdje se kartice postavljaju paralelno s pločom preko adaptera, gdje možeš imati tek dvije kartice, no ne želim baš ići toliko u neslobodu mogućnosti...
Staro 07.06.2005., 11:49   #18
choby
Premium

sve ok...zajeb je jedino kaj moraš pljunut soma kuna za takvo nešto, ali ak je to baš to kaj oćeš, nema boljeg izbora u hrvatskoj od silverstonea
Staro 07.06.2005., 12:38   #19
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
sve ok...zajeb je jedino kaj moraš pljunut soma kuna za takvo nešto, ali ak je to baš to kaj oćeš, nema boljeg izbora u hrvatskoj od silverstonea
Nije mi to skupo, jer ja znam što kupujem za taj novac. To je naravno dizajn, a on mi je bitan. A kvalitativno, ti modeli po izradi spadaju u istu košaru sa ostalim proizvodima te klase i tipa, tako da ne mislim da je skupo.
Staro 10.06.2005., 21:36   #20
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Ovo je jako zanimljiva stvar. Tvorac iMona prešao je u komercijalne vode sa freeware rada i počeo proizvoditi ove odlične dodatke. Pitao sam se kada će to napraviti da nama korisnicima klasičnih PC-eva omogući HTPC funkcionalnost, i evo ga sad. Nadam se da će biti dostupno kod nas... i to po ne prevelikoj cijeni.

http://www.tomshardware.com/consumer...603/index.html
Staro 13.06.2005., 08:14   #21
choby
Premium

onaj bez displaya je $60 - to bi u prijevodu bilo ispod 400 kuna - đabalesku, ali kod nema sumnje da će doseć tisućicu
Staro 13.06.2005., 22:57   #22
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Pitanje je hoće li uopće doći kod nas...

Inače, prva serija MediaCenter PC-eva stigla je ovih dana i kod nas. Inicijativu je preuzela M SAN grupa.
Ponuda i nija baš kreativna po mom mišljenju, ali sve je dobro za početak:

www.mediacentar.com.hr
Staro 14.06.2005., 07:54   #23
choby
Premium

ne radi link...

a na msanu nemrem nać na brzinu...čul sam na radiju da daju kartu za bijelo dugme ak kupiš mediacentar
Staro 14.06.2005., 08:47   #24
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Da, nešto ne valja sa sajtom trenutno...

onda odi na maloprodaju, King ICT (www.king-ict.hr), imaš i tamo...

Evo baš sam uhvatio da je cijena jačeg modela (sa HDTV-om) 7700 kn... proc je Athlon 64, dosta je opremljen, ali me zabrinjava što su stavili kao napajanje, hlađenje, buku itd...
Staro 14.06.2005., 08:56   #25
choby
Premium

ne znam, to sa media centrom mi je overkill...sve preko daljinskog je super, ali kako to radi...7000+ kuna da bi samo gledao dvd-e i slušao mjuzu...previše
Staro 14.06.2005., 09:39   #26
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
ne znam, to sa media centrom mi je overkill...sve preko daljinskog je super, ali kako to radi...7000+ kuna da bi samo gledao dvd-e i slušao mjuzu...previše
errmm... to je isto tako punokrvno i potpuno sposobno računalo, koje nimalo ne kaska za klasičnim PC-evima... odakle to da se to kupuje samo zbog mjuze i filmova?

Iako se slažem da je bolje vlastito računalo transformirati u HTPC.

Moja izgradnja će u konačnici iznositi oko 3000 kn, no i to je zbog mojih specifičnih zahtjeva - može to i mnogo jeftinije.
Staro 14.06.2005., 09:43   #27
choby
Premium

Citiraj:
errmm... to je isto tako punokrvno i potpuno sposobno računalo, koje nimalo ne kaska za klasičnim PC-evima... odakle to da se to kupuje samo zbog mjuze i filmova?
aludirao sam na rečenicu u kojoj sugeriraju da ti ne trebaju tipkovnica i miš, kao sve se može sa daljinskim - ali sve što se tiče multimedije, ako hoćeš obradit sliku u photoshopu, kaj onda?
Staro 14.06.2005., 09:56   #28
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
aludirao sam na rečenicu u kojoj sugeriraju da ti ne trebaju tipkovnica i miš, kao sve se može sa daljinskim - ali sve što se tiče multimedije, ako hoćeš obradit sliku u photoshopu, kaj onda?
Oni samo govore o mogućnosti da se sve kontrolira daljincem, ali time ne govore kako je nemoguće upravljati na klasičan način.

Oni sami nude Control paket, koji uključuje najnoviju Logitech UltraX Flat bežičnu tipkovnicu i miš, li to ionako nema veze jer svatko može spojiti bilo koju tipkovnicu i miša na to...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno