|
![]() |
#1 |
...estranged....
Datum registracije: Oct 2008
|
(riješeno) Koji network controller imam?
Pozdrav ! Imam problem s driverima za mreznu karticu i wireless lan ! Radi se o laptopu toshiba satellite c660d-146 , i o kojem znam samo ovaj podatak s stranice s specifikacijama : Bežična komunikacija Usklađenost : Wi-Fi® Mrežna podrška : 802.11b/g/n Bežična tehnologija : Bežični LAN Ožičena komunikacija topologija : Brzi Ethernet LAN brzina : 10BASE-T/100BASE-TX Mene sada zanima s kojim bi programom mogao vidjeti o kojem je tocno modelu rijec , posto je laptop tek kupljen , i prvi put su instalirani windowsi na njemu te nema nikakvog naziva u device manageru osim Ethernet controller i network controller, s oznakom da nemaju drivere ! Probao sam instalirat d-link-ov dwe-130 stick , s njegovim driverima , ali nemoze dovrsit instalaciju jer nemoze pronaci uredjaj , iako je spojen u usb-u ! Probao sam i s simensovim stickom i ista stvar se desava ! Vise nemam ideja i molio bi vas za pomoc ! Unaprijed hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
http://bl.computers.toshiba-europe.c...=31&service=BL Klikni lijevo "Podrška za moj proizvod" i nađi prema serijskom broju. Trebao bi dobiti listu svih drivera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...estranged....
|
Probao sam to , i nedaje mi nekakve rezultate pretrage ! Daje mi hrpu ponudjenih downloada ! EDIT: Ima i neki tutorijal kako odredit id lan-a , na to nisam prije obraco paznju , mozd uspijem s tim odredit ! To cu probat sutra , pa javim ishod ! Tnx na trudu , i svaka sugestija je dobro dosla ! ![]() Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 20.04.2011. u 01:31. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Još da si napisao za koji OS tražiš drajvere ? Ima samo neće da se sam nađe, slijedi link kolege tech, odaberi svoj lap po oznaci modela i za Lan (mrežna) i Win 7 x32 dobiješ ovo. Unutra je selfextract arhiva sa drajverom i install rutinom, možeš tako ili sve raspakiraj UniExtract - om i instaliraš čisti drajver kroz Device Manager iz WIN7\32 foldera. Mrežna je bazirana na Realtek PCIe kontroleru. Ovo je za wireless lan, ostatak priće je isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Za win 7 x64 imaju noviju verziju od ove koju sam gore linkao (Lan), a možeš vidit jel ima novija na supportu od Realtek - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
...estranged....
|
Evo uspio sam instalirati drivere , po uputama s toshibine stranice ! Zakukuljili su ih dobrano , kao da su drzavna tajna ! ![]() Cijenjene kolega , hvala na trudu i odgovorima ! Moze lock na temu - Rijeseno ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
He he, još malo i bude kao da su drzavna tajna ! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|