Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.04.2011., 13:38   #1
J@nos_Herc
Premium
 
J@nos_Herc's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 653
kako "pojačati" WiFi signal

imam mali problemčić (bar se nadam da je mali)...dogovorio sam se sa susjedom oko podjele interneta i ono dvije kuce smo dalje tak da jedva hvatam signal i zna mi dosta "pucati" ...ali dosta imam problema s tim da ima signala ali da se ne može spojiti...kaze da ima u postavkama routera automatski složeno max udaljenost 30m ?? ...pa vjerojatno mi se zbog toga nekad nece spojiti !?
što bi bilo najbolje da napravim? ...jel se može taj signal kako "pojačati" u postavkama routera, ali nabaviti neka jaca antena koja bi se spojila na taj router tak da hvatam jaci signal?
inace optimin je net i router (nezz koji tocno).

ima li tko kakav prijedlog?
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2011., 17:12   #2
hellbani
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 108
morat ces s antenama pojacat
hellbani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.04.2011., 23:12   #3
J@nos_Herc
Premium
 
J@nos_Herc's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 653
može li se kod susjeda postaviti neka antena koja ima jaci signal? i koliko bi to otprilike financijski ispalo?
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2011., 00:30   #4
Sniper
Community Manager
Moj komp
 
Sniper's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 232
Pribavi ruter koji podrzava WDS

Princip rada WDS moda:
Glavni ruter odasilje signal za wireless, drugi ruter na kojem je WDS, vata signal od glavnog rutera, i pojacava ga.
__________________
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2011., 04:50   #5
hellbani
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 108
ne isplati se covjeku za 30m kupovat jos jedan wds uredaj ... antena bilo koja od 5db ili 9db koja se spaja na ruter ( postojeci) cca 30kn... ili pak nju metnut s strane primaoca
hellbani je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2011., 20:41   #6
konac
Premium
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 34
ako ti susjed ima samo jedno računalo onda ti je najisplativije da on kupi neki malo jači wlan adapter. predlažem KASENS od 2000mW, imaš brdo oglasa na njuškalu, cijena ti je oko 300 kn i sa time ti je riješen problem.
Ako susjed ima više računala, onda je možda bolje da on kupi router koji podržava univerzalni wds- tako da u postavkama (njegovog) routera namjestiš da se dakle spaja na tvoj i tako ima izlaz na internet, a dakle on se sa svojim računalima može žično ili bežično spajati na taj svoj router, u slučaju da mu je signal opet slab, samo staviš dodatnu vanjsku antenu na taj njegov ili na svoj router - svejedno je.

Mislim da se ta opcija zapravo naziva Wirelles client mode (dakle karakteristika routera- nisam baš 100% siguran da li se TOČNO tako zove)

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 03.04.2011. u 21:13. Razlog: hrpetina bespotrebnog koda u postu...
konac je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 21:16   #7
Ergometar
Premium
Moj komp
 
Ergometar's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 116
Da da, ali kod nas su zakonom zabranjeni uredjaji jaci od 100mW tako da je to krsenje zakona a i susjedi bi mogli imati problema sa internetom kada se upali to cudo od 2W...
__________________

Ergometar je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2011., 23:50   #8
konac
Premium
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 34
zato se na njega stavi usmjerena antena i dio problema je riješen.

Jedino kršenje zakona ostaje neriješeno, li je pitanje tko i u kojoj mjeri to uopće provjerava, te na koji način, pogotovo kada se radi o usmjerenoj anteni.

Kada smo već kod toga, da li uopće netko zna kako i koliko se provjerava kršenje zakona na taj način?
(znam da HAKOM ima nekakve kombije na nabrijanom RF opremom, ali koliko često oni uopće obilaze svaki grad i svako selo u HR i kolika je šansa da prođu baš pored tvoje kuće i ulove te da imaš malo jači odašiljač, pogotovo ako ima puno drveća, zgrada i sl. oko tebe... pa se onda ni ne skonta prava jačina tvog odašiljaća...) ??
(osim ako si baš baksuz pa te trefe...)
konac je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 17:05   #9
J@nos_Herc
Premium
 
J@nos_Herc's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 653
nije problem jačina signala jer mi pokazuje i po 3 crtice (od mogucih 5) ali se jednostavno nekad nece spojiti...izbaci mi ovo:


tako da je vjerojatno problem ogranicesnost na tih 30m ...ili što već?
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2011., 18:05   #10
shimpa
PC Ekspert
 
shimpa's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 925
postoji i problem zdravlja; 2W na mikrovalnoj frekvenciji u stanu preko duljeg perioda je u najmanju ruku nezdravo. To je 20x jače od dopuštenog zračenja i 1/20 što izrači mikrovalna pećnica (koja isto tako radi na vrlo sličnim valnim duljinama). A svi znamo što se dešava sa živim organizmima u mikrovalnoj pećnici.

Po mojemu mišljenju kupiti malo kabela i najobičniju kantenu usmjeriti prema drugoj strani. Dovoljno na jednu stranu samo staviti i stvar će raditi (ako već sada lovi). Ukupna investicija valjda 100 kuna.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.04.2011., 04:07   #11
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 849
Citiraj:
Autor konac Pregled postova
predlažem KASENS od 2000mW, imaš brdo oglasa na njuškalu, cijena ti je oko 300 kn i sa time ti je riješen problem.
Ma da, bi li vjerovao Kinezu da napiše i 5W?

Čisto da te čovjek ne posluša pa se zajebe i kupi to... Taj krš dolazi sa RTL8225 na izlazu(dakle izlaz, RTL8187 je glavni čip) koji ima 100mW, nikakvih 2000mW.

A seljake koji je kupuju za 35$ dolara na ebayu sa uključenom poštarinom u toj cifri i onda lijepe neke naljepnice i trube o certifikatima po njuškalu i naivcima vade po 300kn iz džepa neću komentirati.

Praktički ista kartica:
http://www.protis.hr/products/detail...-antenna/27282

Kupio je i zadovoljan sam. Na lokaciji gdje je više laptopa lovilo možda 7-8 mreža, ova detektira cca 40 komada kad se u driverima poveća tx power klizač do kraja(navodno 1000mW).
__________________

Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2011., 08:15   #12
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 1,623
napravi kantenu ili satkantenu i miran si .
chief_wolfinjo je online   Reply With Quote
Staro 06.04.2011., 12:17   #13
Ergometar
Premium
Moj komp
 
Ergometar's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 116
Moj prijedlog je Alfa AWUS036H , pomoću nje sam riješio problem dijeljenja interneta ( gazda od stana koji živi 2 kata ispod mi je dao network key )...
Probao sam dosta kartica i ova je stvarno br.1.
Navodno postoji dosta kineskih verzija pa bi trebalo pripaziti prilikom kupovine a jače od
ove ( ima u prodaji duplo snažnija ) nema smisla kupovati jer se ne dobiju bolje performanse.
A radi i sa backtrackom...
AirLive AirMax 2 je sjajna stvarčica s kojom sam riješio internet prijatelju u zgradi udaljenoj 400-500m ( bez optičke vidljivosti ) tako da sam uzeo 2 komada, upario ih i vozi....
Evo link
__________________

Ergometar je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2011., 18:53   #14
martantoni
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 50
ergometar, moze li pitanje u vezi airmax2, spojio si dva komada, to mi je jasno, a kako ti prvi airmax2 dobiva internet? Jel to ima veze sa Alfa AWUS036H karticom (jer ona koliko znam ima usb izlaz), ili prvi airmax2 dobiva internet sa nekog routera (pa je on onda AP)... i nema veze sa alfa karticom
martantoni je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2011., 19:47   #15
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 11,102
@martantoni
Čitaj sa razumjevanjem, nema veze sa alfom, u linkanoj temi je sve napisao.
Situacija mu je: xy router > Lan > AirMax 2 (AP mode) --- AirMax 2 (Client mode) > Lan > komp(ovi).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2011., 17:45   #16
J@nos_Herc
Premium
 
J@nos_Herc's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 653
mogu li ja kako "pojacati" svoji integriranu karticu u laptopu? ...sa nekim softom ili.... kak je vec netko napisao da se moze pojacati kartica da bolje radi!?
J@nos_Herc je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2011., 20:27   #17
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 11,102
A šta ste se polakomili "Oću jače, dalje . . ." ?
Kod wireless - a u lapu si ograničen sa više detalja:
- antene nisu "nešto" jer su najčešće izvedene kao dvije žice u okviru ekrana, eventualno žice + dvije met. pločice na poleđini ekrana
- problematično je dizanje snage (ako je uopće moguće) zbog povećanog zagrijavanja i s tim vezano u zbijenog razmještaja u lapu
Na netu se zna pronaći DIY primjera u kojima je jedna antena umjesto na int. izvedbe spojena na dodani konektor na kučištu preko kojeg kasnije spajaš "pravu" vanjsku antenu. Ovo "igra" kod b/g wireless kartice kojima obje antene imaju podjednaku funkciju a kod n sa tri antene nije tako.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2011., 09:22   #18
Ergometar
Premium
Moj komp
 
Ergometar's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 116
Jedino sa eksternom usb ili pcmcia wifi karticom koja ima vanjsku antenu ( pa je po potrebi zamijenite većom i jačom )...
Od integruše ne možeš očekivati ništa bolje nego što imaš ( a da ne kemijaš, vučeš žice van lapa i sl. piz..... )
__________________

Ergometar je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2011., 23:12   #19
CRNiiii
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: u kući
Postovi: 2
dali bi ja sam mogao spojiti dvije antene u seriju pa da njihova zajednička snaga bude veća
CRNiiii je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2011., 23:45   #20
begi
Premium
Moj komp
 
begi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: BiH Bihać
Postovi: 607
Spajanjem dvije antene dobije se jači signal. Antene se spoje paralelno na određenom razmaku, ali je problem što se otpor antena mijenja pa bi trebalo staviti transformator impedanse. U konačnici se to ne isplati, bolje rješenje je jedna antena sa većim pojačanjem.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2011., 10:33   #21
CRNiiii
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: u kući
Postovi: 2
dali imaš kakve sheme spajanja ili tako nešta slićno probo sam googlat al nemogu nać ništa korisno
CRNiiii je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2011., 18:43   #22
begi
Premium
Moj komp
 
begi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: BiH Bihać
Postovi: 607
Ukucaj u pretraživač "uparivanje antena 2,4Ghz"
begi je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2011., 20:08   #23
GoranSB
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Croatia
Postovi: 13
Citiraj:
Autor J@nos_Herc Pregled postova
imam mali problemčić (bar se nadam da je mali)...dogovorio sam se sa susjedom oko podjele interneta i ono dvije kuce smo dalje tak da jedva hvatam signal i zna mi dosta "pucati" ...ali dosta imam problema s tim da ima signala ali da se ne može spojiti...kaze da ima u postavkama routera automatski složeno max udaljenost 30m ?? ...pa vjerojatno mi se zbog toga nekad nece spojiti !?
što bi bilo najbolje da napravim? ...jel se može taj signal kako "pojačati" u postavkama routera, ali nabaviti neka jaca antena koja bi se spojila na taj router tak da hvatam jaci signal?
inace optimin je net i router (nezz koji tocno).

ima li tko kakav prijedlog?
kupi AirLive WL-1700USB i imas rijesen problem sa 169, KN u makromedia
GoranSB je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2011., 20:36   #24
sti
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Lawl
Postovi: 91
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ma da, bi li vjerovao Kinezu da napiše i 5W?

Čisto da te čovjek ne posluša pa se zajebe i kupi to... Taj krš dolazi sa RTL8225 na izlazu(dakle izlaz, RTL8187 je glavni čip) koji ima 100mW, nikakvih 2000mW.

A seljake koji je kupuju za 35$ dolara na ebayu sa uključenom poštarinom u toj cifri i onda lijepe neke naljepnice i trube o certifikatima po njuškalu i naivcima vade po 300kn iz džepa neću komentirati.

Praktički ista kartica:
http://www.protis.hr/products/detail...-antenna/27282

Kupio je i zadovoljan sam. Na lokaciji gdje je više laptopa lovilo možda 7-8 mreža, ova detektira cca 40 komada kad se u driverima poveća tx power klizač do kraja(navodno 1000mW).
Da li postoje rješenja sa nekim jačim čipom ? Više manje svi uređaji po netu imaju Realtekov 8187.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2011., 11:06   #25
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 1,623
__________________
chief_wolfinjo je online   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 22:15   #26
Emanuel Car
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Zanima me može li se pojačati wifi domet ili signal na mobitelu?
Marka mobitela je: LG P350!!!
Imam USB Stick Vip internet i želio bih se spojiti sa mobitelom preko wifia na vip usb stick???
Da li je to moguće???

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.10.2012. u 19:53.
Emanuel Car je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2012., 14:51   #27
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 269
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ma da, bi li vjerovao Kinezu da napiše i 5W?
http://www.geminideal.com/880WG-8000...r_p144950.html

Evo imaš i od 8W Ali mislim da se koristi čarolijom jer USB port ne može dati 8W
Night je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2012., 16:00   #28
RAUL
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Worldwide
Postovi: 1,654
Citiraj:
Autor Emanuel Car Pregled postova
Zanima me može li se pojačati wifi domet ili signal na mobitelu?
Marka mobitela je: LG P350!!!
Molim vas hitno je!!!!!!!
Ne moze.

Citiraj:
Autor Emanuel Car Pregled postova
Imam USB Stick Vip internet i želio bih se spojiti sa mobitelom preko wifia na vip usb stick???
Da li je to moguće???
Moguce.
__________________
Gremo na Havaje da fukamo papagaje

Koga jednom zmija ugvize taj se gustevova boji
RAUL je online   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 22:57   #29
legija
CoD2 geek
Moj komp
 
legija's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Ogulin
Postovi: 342
da ne otvaram novu temu vidio sam ovo pa da pitam. Imam router TG782 od t-coma pa sta da napravim da mogu po kuci hvatat signal na tabletima? Imam signal ali je dosta slab u drugim prostorijama(1crtica)
__________________
Posteni trgovac:
1
legija je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 23:25   #30
bokinho
Registered User
Moj komp
 
bokinho's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: abrakadabra
Postovi: 169
Novi ruter ako imas para i to je to.
Probaj mozda uzet neki mini ap/ruter.
bokinho je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.