|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
KY-300ATX P4
Pozdrav, imam problem sa dotičnim napajanjem (KY-300ATX P4) - postalo je preglasno zadnjih dan. Nemam pojma jer je nešt riknulo unutra ili nije, ali ventilator se čuje nenormalno. Ne znam da li bi išta pomoglo da ga probam rastavit i pogledat unutra što toliko ronda, eventualno podmažem ili nešto... nisam toliko stručan sa time tako da ne znam da li je ovo totalna glupost što predlažem. Ukoliko ipak ne mogu ništa sa time, koje drugo napajanje bi bilo ok da kupim kao zamjena za ovog? Nešo što povoljnije jer sam kompjuter je slab 1,8Ghz P4 , no ono što radim na njemu je ok tako da još uvijek ne bi sve iz početka kupovao već samo zamijenio ovo napajanje (ili popravio) pošto mi uši doslovno probija ![]() Hvala na savjetima ![]() Zadnje izmijenjeno od: jacobbb. 26.03.2011. u 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dijagnoza: prozviždao int. ventilator. Rješenje je da rastaviš i vent zamjeniš novim sa istim karakteristikama, ima o tome tema pa potraži. Svakako neka ti pomogne netko iskusniji. Pošto se radi o šroteks kategoriji PSU - a pazi da vent skroz ne stane jer onda može biti belaja. Druga opcija je da nabaviš polovni PSU al s ispravnim ventom, npr. Fortron 350 ili nešto slično provjerene kvalitete. Pri nabavci oprati pažnju na "format", nisam siguro jel taj tvoj std. ATX ili manji SFX format. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ako "ronda" onda je vjerojatno samo do venta. Probaj zamijeniti ventilator ili ga prvo propuhati, očistiti i podmazati. Ako ne uspije, priča se da je Chicony HPD4302RWB2 dobro za cijenu po kojoj se prodaje. EDIT: može se pobrisati post, preduhitren sam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|