|
![]() |
#1 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
Povezivanje na internet dva računala preko jednog Vipme broadband USB stick-a
Dakle radi se o dva laptopa, jedan je PC drugi je MacBook, USB stik radi uredno na Mac-u, i malo manje uredno na PC-u, ali radi. Vipme broadband USB stick postoji samo jedan, i isti je korišten za probu instalacije na MacBook. Pitanje glasi: Da li postoji nekakvo pristupačno riješenje da oba dva laptopa budu u isto vrijeme spojeni na internet preko tog jednog Vipme broadband USB-a, da li postoji neki Wireless Internet router koj funkcionira kao taj Vip USB, a da je moguće povezati se na njega laptopima bežično? Zahvaljujem se na bilo kakvoj pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Trebas napraviti ICS (Internet Connection Sharing) izmedju ta 2 racunala. Povezi ih u mrezu ili preko lan-a ili wirlessa, svejedno. Na XP racunalu su ti upute za ICS tu: LINK. Na MACu je vjerojatno nesto slicno, samo ne znam di se nalazi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
What Matters?
|
A znam za tu mogučnost al neznam dal se bežično mogu povezati Mac i PC (Vista)? Poanta je napravit jedan zajednički access point na koji se mogu povezat oba dva laptopa bežično, i pri tome ostvarit konekciju prema internetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
E sad nije mi iskreno poznato da li se moze share-ati net sa sticka na neki vanjski AP, to bi ti trebao netko potvrdit ko se igrao sa tim. Ja ovdje vidim jednostavno rijesenje samo u tome da mozes napravit da ti je jedan od kompova AP i da se svi kace na njega, bez dodatnog AP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
What Matters?
|
Ako se ne nađe nekakvo slično riješenje, onda ču se morati i time pozabaviti, mada tokom guglanja nailazio sam na svakakve tekstove i probleme s kojima su se ljudi mimoilazili u pokušaju spajanja PC-a na Mac, ali i ne na pokušaj MAC na PC, koj, prema ljudima koji su to več radili, ide vrlo jednostavno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Imaš gotova rješenja, izaberi si nešto od ovoga i svakako provjeri dali ti je stick podržan. Također pojedini modeli router-a nemaju opciju za unošenje APN-a pa ako se koristi CARNet ne znam kako i dali bi to radilo na takvim modelima router-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
What Matters?
|
Odlično. Dakle kolko sam shvatio ovaj model je idealno riješenje za mene: http://www.airlive.com/product/produ...D1263500510006 sa stražnje strane ima USB utor u koj gurnem ovaj Vip USB modem i AP-u je omogućen pristup internetu preko tog USB stika, a na AP se spajam laptopom preko WLAN-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Tebi treba ovo: http://www.vipnet.hr/bezicni-modem-e5830s-wi-fi Pristup mobilnom internetu preko HSUPA/HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS mreže korištenjem WLAN funkcionalnosti za do 5 istovremenih korisnika Maksimalno podržane brzine: HSUPA 5,76 Mbps, HSDPA 7,2 Mbps Pohranjivanje i dijeljenje podataka korištenjem Micro SD kartice do 32GB memorije Baterija - do 4 sata rada bez dodatnog napajanja Jednostavan za korištenje SMS Display sa prikazom mreže i stanjima WiFi-ja, baterije i veze na internet inače volim kada se žičani javljaju na temu mobilni internet a blage nemaju s oproštenjem kao niti ja o žičnom netu bi se i ja ranije javio ali nisam gledao sad mi je dosadno pa vrtim stare teme ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 20.04.2011. u 22:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
What Matters?
|
huh, vec sam nabavio neki ruter, mada je i za ovo dobro znati ![]() thanx! |
![]() |
![]() |
|
|