|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Beskonačni restart Windows XP-a
pitanje za prijatelja (a bila je situacija kad se i meni dogodilo). sinoć su win xp normalno pogašeni.... jutros po dizanju se otvara crni ekran i postavlja se pitanje da li se žele dići win preko safe moda, normalno itd. (onaj klasični crni prozor kad kođe do neke havarije) i sad ma što stisao komp se iznova boota i nakon nekog vremena se sam restarta i opet se ponavlja isto (pitanje-boot-restart) nikad nisam istražio što je to, a ne bi volio da mu kažem da mora xp ponovno stavljat gore... ima li itko kakvu ideju? inače u pitanju je laptop od hp-a u kojeg nisu stavljane nikakve hardware nadogradnje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skinuti Hiren's Boot CD te s njime testirati ram i hard. Ako prođu, vjerojatno je matična u banani. Ako više nema garancije, neisplativo je ulagati u novu već treba rasprodati lap u dijelovima i kupiti si novi. btw, pri paljenju lapa rade ti ledice na tipci Caps shift i još nekoj. Nađi objašnjenje tih blinkova negdje tako da ne moraš vršiti bespotrebno testiranje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Boot-aj s CD-a s kojeg instaliraš XP, na prvom plavom ekranu stisneš "R" i tako izabereš Recovery Console. Kad izabereš instalciju i prijaviš se kao administrator onda upiši "chkdsk /r /p". Znam da jedan iskučuje drug, samo neznam da li "/r" isključuje "/p" ili obrnuto, ali radit će normalno ako upišeš oba. U 90% slučajeva pomaže. I da, to će trajati dosta dugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj i izvaditi hard, pa ga vratiti nazad samo jer sam vidjao na par laptopa da se to desavalo (jednostavno los kontakt).. A ako ne onda je mozda hard u banani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|