Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2011., 16:35   #1
Deni80
Registered User

Datum registracije: Dec 2009
Izbacivanje vokala iz pjesme

Da li se može iz neke pjesme u mp3 formatu izbaciti vokal,tj. da ostane samo instrumental,i onda to sejvat opet u mp3 ? tako bi napravio npr.neki cd sa 15 pjesama,e sad kolika je to zajebancija? ne želim midi,jer je teško naći midi za te pjesme koje ja želim,a i kvaliteta je jako loša.
Hvala
Deni80 je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2011., 17:02   #2
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
youtube - search: **** **** instrumental - download as mp3
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2011., 21:23   #3
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
Autor Deni80 Pregled postova
Da li se može iz neke pjesme u mp3 formatu izbaciti vokal,tj. da ostane samo instrumental,i onda to sejvat opet u mp3 ? tako bi napravio npr.neki cd sa 15 pjesama,e sad kolika je to zajebancija? ne želim midi,jer je teško naći midi za te pjesme koje ja želim,a i kvaliteta je jako loša.
Hvala
LOL nikako...

nakon što ton majstor to "slijepi" u jedan wav nema razdvajanja...to što vidiš u kojekakvim TV serijama - zaboravi - trik za seriju.

evo primjera: ja ti u bijeli Jupol smiješam nekoliko boja i tražim da mi ponovno izdvojiš neku od njih - kako?
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2011., 23:09   #4
Plastikman
What Matters?
Moj komp

Plastikman's Avatar

Datum registracije: May 2010
možeš, ako nađeš akapelu od te stvari i nađeš kontra fazu, i onda tu fazu primjeniš u pjesmi, samo neznam kako bi onda ostatak pijesme izgledo, malo rupičast
Plastikman je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2011., 02:13   #5
dhalan
Premium

Datum registracije: Apr 2008
nećeš uspjet izvuć vokal, a da ne izvučeš nešto s njim... većinom...
nije baš kao s miješanjem boja... može se napravit, ali u većini slučajeva dobit ćeš nezadovoljavajuću kvalitetu...
ova stvar s akapelom funkcionira, postoje na youtubeu upute, ali ako već možeš nać akapelu od pjesme, onda ćeš vjerojatno negdje nać i instrumental...
ima različitih programa koji maknu vokal iz pjesme, ali maknu većinom i kompletan srednji dio spektra... nekad bude ok, nekad ostane malo vokala, nekad ode i kick bubanj, itd.
postoji također i melodyne DNA koji audio zapis analizira po visini tona pa tako može promijeniti cijelu strukturu pjesme, naravno i maknuti vokal, ali ako se neki od ostalih instrumenata u pjesmi poklapaju s vokalom (po pitchu gledano) onda ostaneš i bez njih...
ovisi o tome kako je pjesma smiksana i koliko je kompleksna... ali da ćeš uspjet s nekom magičnom tipkom, hap cap, to nikako...
ugl... sretno!
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2011., 10:04   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Da li se može iz neke pjesme u mp3 formatu izbaciti vokal,tj. da ostane samo instrumental,i onda to sejvat opet u mp3 ? tako bi napravio npr.neki cd sa 15 pjesama,e sad kolika je to zajebancija? ne želim midi,jer je teško naći midi za te pjesme koje ja želim,a i kvaliteta je jako loša. Hvala
Vocal remover kao osnovna funkcija gomile utila/programa, pocevsi od recimo Adobe Auditiona, pa do pola mege malog Wavosaura, pocetno se bazira na jednostavnijoj inverziji. Moze dati podnosljive, pa do recimo upotrebljivih rezultata. Ovisi o materijalu, editoru i tvom znanju, ili, na putu istog vrijeme koje ces investirati.

Primjera radi, kad vec spomenuh abecednog AAjka šalajka iz Kapele.

Kao sto vidis vodi te na desetine drugih primjera, ili slicnih programa. Rezultati mogu biti solidni, ili, ovisno o materijalu, prilicno razocaranje ili mizerija.

MP3 nije preporucena startna pozicija, ako cijenis svoje vrijeme i trud, zbog nacina na koji enkodira kanale nejednakom manjkavoscu. Posebno ne u ovom nacinu pristupa. No to ce ti ionako biti jasno jednom kad ga oprobas.

AA mi se cini relativno dostupniji pogledom tvog izbora. Filteri koje nudi su takodjer prilicno upotrebljivi, pa mozda da s njim probas vidjeti, imas li apetita za bavljenje.

Citiraj:
Autor dhalan Pregled postova
može se napravit, ali u većini slučajeva dobit ćeš nezadovoljavajuću kvalitetu...
Hm'da,

To je za dugu pricu, i uz pretpostavku nekog osnovnog predznanja materije.

Velika gnjavaza su reverb repovi, koji ovisno o snimci, nakon poklapanja, ostavljaju brdo artefakt kupusa kojeg moras cistiti. Ciscenje se moze pretvoriti i u rekreiranje, a onda (ako se ima zivaca) proces moze otici u sate i dane. Ovisi o jako puno stvari, pa zato i rezultati variraju. Za perfekcionisticke rezultate, i sam bih sebi naplatio vrijeme

Ako preskocim hardverske eliminatore, ili PT SS pluginove po nekoliko ti$uca dolara... jedan od najboljih soft alata, neovisno o cijeni nudi X3 kojeg koristim. Njegov Extractor je zasao u teritorij dosad nezamislive (za klasu) intervencije, ne samo izoliranje/ekstraktiranje, vec i vracanja instrumenata nakon obrade u prvobitni mix. Jedan od prvih prezentacija, gdje su odabrali U2 BD primjer i uspjesno ga izolirali.

Doduse, primjer se pokazao zahvalnijim uzorkom, cisto da netko ne pomisli, da bas kod svake stvari posao ide ovako lako. No X3 moze dati zabrinjavajuce dobre rezultate. Zabrinjavajuce, ako za koju godinu i omanji utili dobiju snagu ovog manipuliranja.

Postoje alati u sluzbi remixa, koji su sposobni pomoci, buduci da interveniraju slicnim ciljem. Kao i 'sto ljudi' razlicitih ili slicnih metodologija A,B,C ili 1-10 pravila. No ni jedno ne moze preskociti realnost, kako ne postoji "jedan klik" solucija.

Nista nisam rekao, jer se moze nasiroko na ovu storiju. Ali eto - teme radi.

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
nakon što ton majstor to "slijepi" u jedan wav nema razdvajanja...to što vidiš u kojekakvim TV serijama - zaboravi - trik za seriju.
Vibratorna priroda predocavanje zvuka/snimke kroz analizu, u sluzbi izoliranja, ili izbacivanja nije nikakav trik. Koristeno dekadama u raznim poljima, dok vojna sfera (uklanjanje,razlucivanje, kodiranje, sazimanje...) valjda najcesce poseze u manje iskrivljenim predimenzioniranju - nalik na horuk CSI TV nekrofiliju. Brzina "dobivenih" rezultata je ono sto najvise nema veze s realnoscu u toj seriji

Tako da... ne brkati razlicite pristupe signalu u domeni manje kanalne intervencije, nad onim koji ima ukrasne oblike i sasvim drugaciju vrstu panorame u komercijalnoj glazbi. Izoliranje ove prve je sasvim drugacija stvar.

Samo izoliranje vokala, je inace prilicno profitabilan i jednako ozbiljan posao. Preko bare ces tesko naci Recording casopis, koji u oglasima nema barem nekoliko firmi koje pokrivaju tu aktivnost. Naplata je na razini spasavanja IT podataka, pa i puno skuplja, ako se traze pro rezultati.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2011., 10:18   #7
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Korisno je prvo pokušati naći te pjesme u karaoke obliku. Ima jako dobrih matrica na youtube-u. Sve ovisi o popularnosti pjesme koju tražiš. Sunfly i Sound Choice imaju odlične matrice. Naravno, sve je odsvirano, pa je zato i bolje. Čak imaš i back vokale u nekim pjesmama.
Ako ne pronađeš pjesmu na "jubito-u", ponekad je lakše odsvirat je. Šalu na stranu, za jednostavnije pjesmuljke se puno manje vremena izgubi sviranjem i snimanjem, nego traženjem matrice i uklanjanjem vokala.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2011., 23:24   #8
dhalan
Premium

ma kakvo sviranje više, izlazi raj za nesvirače! Korg PA3X!
ne samo da pušta mp3, transponira mp3 i mijenja brzinu mp3... pa3x ima magično dugme koje ukloni vokal s mp3, a da ne spominjem i ultra magično dugme koje ti uz pomoć tc voice live tehnologije korigira loše pjevanje i bez po muke doda cijeli kor pjevača da pjevaju s tobom! pa kud ćeš bolje!?
Staro 22.02.2011., 09:24   #9
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Citiraj:
ma kakvo sviranje više, izlazi raj za nesvirače! Korg PA3X!
ne samo da pušta mp3, transponira mp3 i mijenja brzinu mp3... pa3x ima magično dugme koje ukloni vokal s mp3, a da ne spominjem i ultra magično dugme koje ti uz pomoć tc voice live tehnologije korigira loše pjevanje i bez po muke doda cijeli kor pjevača da pjevaju s tobom! pa kud ćeš bolje!?
sigruno je taj program kupio Zdravko Pevec z svoju suprugu Višnju...
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2011., 20:47   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Dobro sad, Begleit/OMB/Karaoke su druga prica

Pioneer je imao slicne procesore jos s pocetka 80-tih, za LD/Karaoke kucne sustave. Samo uz mp3, (bez karaoke formata) tek se ima vidjeti koliko 3x radi posao bolje od ostalih, buduci da je ispod cekica i slabo potrvrdjen. Ne zanima me kategorija, ali bacit cu oko za manje od 2 mjeseca u nadolazecem MMF-u. Doduse, V~remover je solidno radio u vecini zasebnih procesora od Korga.

A sto se tice Auto-Tune-a, "daska dinamike" i slicnih odmagala... to je ionako otpjevana tragedija danasnjice
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.02.2011., 21:15   #11
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ima fora da nečiji vokal (u a-capelli recimo) uneseš kao noise profil u CoolEditu recimo i onda ga izbaciš van kao da je šum. To daje dosta dobre rezultate, ali bi najbolje bilo da je source WAVE/FLAC inače imaš "bućkanje" u pozadini ovisno koliko ti je dobar profil i koliku širinu FFTa uzmeš.

Raznorazni pluginovi za WinAMP i sl. rade na jeftinu EQ foru i često ne skinu puno. IMHO to je bezveze, ali za bilo što ozbiljnije u realnom vremenu bi prilično opterećivalo proc budući da su to više-manje FFT transformacije i zato se to radi posebnim vanjskim procesorima.
Staro 23.02.2011., 23:54   #12
dhalan
Premium

OT: ide li itko na MusikMesse u Frankfurt? valjalo bi vidit nove tehnologije... ryanair je jeftin, ali prenoćište ? ...
Staro 24.02.2011., 16:02   #13
Deni80
Registered User

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Vocal remover kao osnovna funkcija gomile utila/programa, pocevsi od recimo Adobe Auditiona, pa do pola mege malog Wavosaura, pocetno se bazira na jednostavnijoj inverziji. Moze dati podnosljive, pa do recimo upotrebljivih rezultata. Ovisi o materijalu, editoru i tvom znanju, ili, na putu istog vrijeme koje ces investirati.

Primjera radi, kad vec spomenuh abecednog AAjka šalajka iz Kapele.

Kao sto vidis vodi te na desetine drugih primjera, ili slicnih programa. Rezultati mogu biti solidni, ili, ovisno o materijalu, prilicno razocaranje ili mizerija.

MP3 nije preporucena startna pozicija, ako cijenis svoje vrijeme i trud, zbog nacina na koji enkodira kanale nejednakom manjkavoscu. Posebno ne u ovom nacinu pristupa. No to ce ti ionako biti jasno jednom kad ga oprobas.

AA mi se cini relativno dostupniji pogledom tvog izbora. Filteri koje nudi su takodjer prilicno upotrebljivi, pa mozda da s njim probas vidjeti, imas li apetita za bavljenje.

Hm'da,

To je za dugu pricu, i uz pretpostavku nekog osnovnog predznanja materije.

Velika gnjavaza su reverb repovi, koji ovisno o snimci, nakon poklapanja, ostavljaju brdo artefakt kupusa kojeg moras cistiti. Ciscenje se moze pretvoriti i u rekreiranje, a onda (ako se ima zivaca) proces moze otici u sate i dane. Ovisi o jako puno stvari, pa zato i rezultati variraju. Za perfekcionisticke rezultate, i sam bih sebi naplatio vrijeme

Ako preskocim hardverske eliminatore, ili PT SS pluginove po nekoliko ti$uca dolara... jedan od najboljih soft alata, neovisno o cijeni nudi X3 kojeg koristim. Njegov Extractor je zasao u teritorij dosad nezamislive (za klasu) intervencije, ne samo izoliranje/ekstraktiranje, vec i vracanja instrumenata nakon obrade u prvobitni mix. Jedan od prvih prezentacija, gdje su odabrali U2 BD primjer i uspjesno ga izolirali.

Doduse, primjer se pokazao zahvalnijim uzorkom, cisto da netko ne pomisli, da bas kod svake stvari posao ide ovako lako. No X3 moze dati zabrinjavajuce dobre rezultate. Zabrinjavajuce, ako za koju godinu i omanji utili dobiju snagu ovog manipuliranja.

Postoje alati u sluzbi remixa, koji su sposobni pomoci, buduci da interveniraju slicnim ciljem. Kao i 'sto ljudi' razlicitih ili slicnih metodologija A,B,C ili 1-10 pravila. No ni jedno ne moze preskociti realnost, kako ne postoji "jedan klik" solucija.

Nista nisam rekao, jer se moze nasiroko na ovu storiju. Ali eto - teme radi.

Vibratorna priroda predocavanje zvuka/snimke kroz analizu, u sluzbi izoliranja, ili izbacivanja nije nikakav trik. Koristeno dekadama u raznim poljima, dok vojna sfera (uklanjanje,razlucivanje, kodiranje, sazimanje...) valjda najcesce poseze u manje iskrivljenim predimenzioniranju - nalik na horuk CSI TV nekrofiliju. Brzina "dobivenih" rezultata je ono sto najvise nema veze s realnoscu u toj seriji

Tako da... ne brkati razlicite pristupe signalu u domeni manje kanalne intervencije, nad onim koji ima ukrasne oblike i sasvim drugaciju vrstu panorame u komercijalnoj glazbi. Izoliranje ove prve je sasvim drugacija stvar.

Samo izoliranje vokala, je inace prilicno profitabilan i jednako ozbiljan posao. Preko bare ces tesko naci Recording casopis, koji u oglasima nema barem nekoliko firmi koje pokrivaju tu aktivnost. Naplata je na razini spasavanja IT podataka, pa i puno skuplja, ako se traze pro rezultati.
Moram priznat da nisam baš skužio može li se ili ne,isplati li se ili ne.
Za mene su ovo već prestručni pojmovi
Deni80 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 09:42   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Moram priznat da nisam baš skužio može li se ili ne,isplati li se ili ne. Za mene su ovo već prestručni pojmovi
Spomenuo sam ti neke od programa. Adobe kao relativno dobar i lako dobavljiv za prvi pokusaj. Imas i pristojan broj freeware utila, pa jednostavno s necim probaj i vidi jel to vredi tvojih cajti, i jesu li rezultati iole prihvatljivi onome sto trazis.

Nema idealnog odgovora dok se malo vise ne angaziras.

Citiraj:
OT: ide li itko na MusikMesse u Frankfurt?
Svake godine. Inace zadnjih godina ga zovemo SoftMesse, jer ako se trend smanjivanja zastupljenosti hardvera nastavi... nece biti daleko od istine.

Citiraj:
valjalo bi vidit nove tehnologije... ryanair je jeftin, ali prenoćište ? ...
Povezem uvijek i ostanak u Bavariji nekoliko dana kod prijatelja, pa sam uvijek sve sam organizirao. Ali imas nekoliko agencija koje imaju organizirani odlazak/povratak u kombinaciji isti dan, ili uz nocenje, pa onda jos jedan dan za pregled/povratak. No, nazalost po stanje inovacija, zadnje 4 godine mi nikad nije trebalo vise od jednog dana. Jedna od boljih agencija koja redovito vodi na MM, nalazi se u "Hama prolazu" u Frankopanskoj.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno