|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
(riješeno) Asus P7P55D-E Pro - problem sa zvukom nakon kratke neaktivnosti
Imam Asusovu ploču P7P55D-E Pro i na njoj je integrirana zvučna sve sam uredno instalirao. Problem je sljedeći, kad ostavim računalo oko pet minuta da ništa ne radim na njemu svaki prvi put kad pokrenem nešto što ima zvuk meni pukne u desnom zvučniku . Znači to se dogodi samo prvi puta dalje je zvuk normalan dok opet ne ostavim par minuta komp.Inače kad slušam muziku,film ili u igrama nema pucanja ni pucketanja. NPR. stavim film i stisnem pauzu,dođem za par minuta i stisnem play odma pukne u desnom zvučniku i dalje je zvuk normalan. Skinuo sam zadnje drivere,napravio updatove, reinstalirao sistem, stavio čak i Win XP, promijenio troje zvučnike.Namješteno je u Win da ništa ne ide u sleep mode. Ja stvarno nemam pojma šta bi to moglo biti, ima tko kakvu ideju. Daj te mi samo recite, pošto ne znam engleski, da li na ovom linku http://www.viaarena.com/forums/showthread.php?t=42207 pričaju o istom problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ako si isprobao 3 para zvučnika i izmučio se reinstaliranjem windowsa i svega mogućega, preostaje ti da ploču nosiš na reklamaciju (nadam se da imaš garanciju), jer je na kraju i to poanta priče na linku koji si postavio i imaju isti problem kao i ti. Spakiraj i reklamiraj. to nije bug u software-u, već hardverski problem. Naravno, ako te to toliko smeta i iritira, ako ne, ostavi kako je. a ako nemaš jamstvo za ploču, onda kupi neku zvučnu karticu sa karakteristikama koje ti trebaju/odgovaraju (ovisno o potrebama za S/PDIF, raznim ulazima i izlazima...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ubila ih štednja, bit će VIA jeftinija od Analog Devices + štedni "zeleni" đir. To je hw i sw problem kojeg zamjena mobo (istom) neće riješit problem, "POP" ili "CLICK" efekat se javlja pri uključivanju audio chipa (bilo po paljenju ili iza odr. vremena neaktivnosti (prelaz iz low power mode). Ako si pročitao link (na 2. str.) navode "rješenje" promjenom u Registry - ju, kojom se audio chip ne gasi ili produžuje vrijeme nakon kojeg prelazi u low power mode. Izgleda da prvo funkcionira za XP, za W7 probaj ovo povećanje timera na 1 sat. Također u Power Menageru isključi mogućnost gašenja audio kartice. Cijeli ovaj "igrokaz" je poznat sa laptopa zbog ćešće promjene radnog stanja (full on / hibernate / stand by / off). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Našao sam na jednom forumu ovakvo rješenje: Otvori regedit Idi na HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet desni klik find Kucaj DrvAzComIdlePowerState Dupli klik na to, i gde stoji 01 00 00 00 prepraviti u 00 00 00 00 Pronadji DrvAzComPerformanceIdleTime, trebalo bi da je odmah tu do ovog prethodnog Promeni ga iz 2c 01 00 00 u 2c 0f 00 00 To sam napravio i sad ne puca u zvučniku, ali mislim da je to na vrijeme od 1h onda valjda opet ide u nekakav idle, pa najvjerojatnije i pukne opet. Dečki vele da do prije ove promjene u registriju je bilo složeno 300sec, što je 5min i točno je tako i bilo kod mene. Mislim da je više softwerski problem, ali mi je čudno da niko tu nije pisao o ovom problemu, jer se ne događa to samo na mojem modelu ploče nego koliko sam vidio na svim novijim Asus pločama sa Via integriranom zvučnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovo "DrvAzComIdlePowerState=00 00 00 00" ti i stoji na linku poviše, ako si riješio blem onda odlično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
ploča od 1000+ kn da ima tako loš zvučni čip... strašno. Moja ASRock P55 ima također VIA-in čip, ali takvih problema nisam zamjetio. Ne znam, ja bi svjedno reklamirao, onako, reda radi. i tražio neku drugu ploču iz istog cjenovnog razreda (ASrock, Gigabyte npr) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Pod garancijom je ploča i sad je pitanje dal če mi priznati to kao kvar. Zvao sam u Links prije neki dan i odma mi tip rekao da je softverski problem. Koji ti audio čip imaš moj je VIA® VT1828S Zadnje izmijenjeno od: Exe. 14.02.2011. u 15:03. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|