|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
(riješeno) Internet spojen, ali ne učitava ništa
ovako: radi se o braticevom laptopu acer 3020 starom oko 5g. internet je uredno podesen. donesem svoj laptop kod njega, spojim se i preko wirelessa i preko zice, internet radi. a na njegovom laptopu ne. odnesem njegov laptop doma i normalno se spojim na svoju mrezu. kazem mu da je sve ok, odnesem mu laptop natrag, kod njega ne opet ne radi. obnavljam ip adresu i slicne jednostavne stvari i ne radi i dalje. nakon sat vremena proradi. odem i danas opet ne radi. dakle, nema mi logike, meni laptop radi i kod mene i kod njega, a njegov radi samo kod mene na internetu. kod njega pise lijepo da je spojen ali nece nista ucitati. kad pokusam pingati www.google.com pise mi da provjerim da nisam krivo upisao adresu. jel moguce da mu nesto hardverski otkazuje ili sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
palo mi je na pamet - jel moguce da ima veze s maxtv-om? prije par dana su uveli maxtv |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
A jel ti palo na pamet da nisi dao dovoljno podataka? Ipconfig/all s obadvije lokacije? Ili možda koji je OS u pitanju na računalima? Koji su maxadsl uređaji u pitanju? Glavno da znamo da je u pitanju laptop, Acerov. Odlično.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
moj OS je win7 64bit, na aceru je winxp sp3. na oba dvije lokacije su siemens gigaset sx763 uredjaji. ipconfig stavim popodne kad odem do njega. razlika je jedino da on ima maxtv, ja ne. EDIT: kod njega ne svijetli lampica ONLINE na modemu! ali na user.tcom pise tocno kad sam se spajao i pise da je spojen. moj ipconfig: ![]() Zadnje izmijenjeno od: faal. 10.02.2011. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
unesi ručno IP adrese i DNS servere |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
radi! pitanje je samo jel ce nastavit radit. kako radi? nemam pojma. ovako je bilo: namjestio sam modem potpuno isto kao i kod mene doma i unio dns servere. nije radilo,nisam se mogao spojiti ni na internet, line loopback. resetirao modem, sve ispocetka, ne radi. i tako sam kopao i stalo radio iste stvari i nakon jednog od nekoliko resetiranja upalila se lampica online i sad sve funkcionira. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|