Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.02.2011., 18:59   #1
Boki95
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
(riješeno) Nova matična, Windowsi se neće bootati

pozdrav
imam veliki problem
Znaci kod starog na kompu sam mjenjao maticnu stavio sam mu ASUS P5QLD PRO, rami DDR2 2GB 667MHz,proc intel pentiium dula core E5300 2x2.6GHz
Sve sam spajao kako pise u manualu od mnaticne na proc nanio termovodljivu pastu sve apsolutno sve.(stavio sam hard disk sa podacima i windowsima i izbriso sam stare drivere od mobo (vindows vista))
krenem upalit komp i; dode slika od maticne krene se bootat wins i odjednom bum restart...znaci taj trenutak kad se pokaze ona crta od windowsa kad se krene bootat odma se restarta u cemu je problem???
Dali sam nesto krivo spojio ???
Mlom vas sto brze POMOC!!!!!!!
Boki95 je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2011., 19:10   #2
matrix30zg
Premium
Moj komp

matrix30zg's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Boki95 Pregled postova
pozdrav
imam veliki problem
Znaci kod starog na kompu sam mjenjao maticnu stavio sam mu ASUS P5QLD PRO, rami DDR2 2GB 667MHz,proc intel pentiium dula core E5300 2x2.6GHz
Sve sam spajao kako pise u manualu od mnaticne na proc nanio termovodljivu pastu sve apsolutno sve.(stavio sam hard disk sa podacima i windowsima i izbriso sam stare drivere od mobo (vindows vista))
krenem upalit komp i; dode slika od maticne krene se bootat wins i odjednom bum restart...znaci taj trenutak kad se pokaze ona crta od windowsa kad se krene bootat odma se restarta u cemu je problem???
Dali sam nesto krivo spojio ???
Mlom vas sto brze POMOC!!!!!!!

vrlo jednostavno...nanovo instliraj winse
matrix30zg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2011., 19:17   #3
Boki95
Premium
Moj komp

uredu ali stari gore ima sve slike i sve stvari potrebne za posao...bili se ista s time dogodilo kad bi ja instalirao windows xp na particiju D??
Bili nestale stvari sa particije D??i dali bi ostale stvari na particiji D???
Staro 09.02.2011., 19:28   #4
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Probaj napraviti repair windowsa.
Staro 09.02.2011., 19:29   #5
matrix30zg
Premium
Moj komp

matrix30zg's Avatar

Citiraj:
Autor Boki95 Pregled postova
uredu ali stari gore ima sve slike i sve stvari potrebne za posao...bili se ista s time dogodilo kad bi ja instalirao windows xp na particiju D??
Bili nestale stvari sa particije D??i dali bi ostale stvari na particiji D???
vjerojatno si nekako izbrisao,dok si micao drivere od maticne,nesto sto je potrebno za dizanje winsa,nekoliko puta sam mjenjao maticne i winsi na hardu su se uvjek digli,instalirao drivere od nove maticne i sve 5...ako instaliras friske winse na d particiju naravno da ce sve nestat jer se ta particija mora formatirat prije instalacije...eventualno mozes opet instalirat na particiju c ali nesmijes brisat ni formatirat particiju d,u tom slucaju slike i sve na toj d particiji ostaju al vjerojatno nece radit programi,igre ako ih imas gore,slike,mjuza i slicno ostaje...bar je tako kod mene bilo...ili repair kako je clan skydec naveo maloprije
Staro 09.02.2011., 19:34   #6
skydec
Premium

Datum registracije: Jun 2007
nemora se particija formatirati kod instalacije windowsa, ako već postoji gore neki windows onda setup pita dal da ga popravi, ako se ne želi popraviti i kod traženja da se formatira se odabere leave curent file system in tact ili tak nešt, onda su novi windowsi u drugom folderu npr windows.001 i odma se učitaju u boot datoteku i onda kod podizanja se odabire koji windows se podiže, sve slike i ostalo kaj je bilo na c:\ ostaje, jedini uvjet je da se ima dosta slobodnog mjesta za novi install windowsa
Staro 09.02.2011., 19:36   #7
matrix30zg
Premium
Moj komp

matrix30zg's Avatar

Citiraj:
Autor skydec Pregled postova
nemora se particija formatirati kod instalacije windowsa, ako već postoji gore neki windows onda setup pita dal da ga popravi, ako se ne želi popraviti i kod traženja da se formatira se odabere leave curent file system in tact ili tak nešt, onda su novi windowsi u drugom folderu npr windows.001 i odma se učitaju u boot datoteku i onda kod podizanja se odabire koji windows se podiže, sve slike i ostalo kaj je bilo na c:\ ostaje, jedini uvjet je da se ima dosta slobodnog mjesta za novi install windowsa

istina,u pravu si
Staro 09.02.2011., 21:00   #8
Alenko_76
Premium

Alenko_76's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
meni je znalo javiti blue screen i slično kada je hard ostajao isti a nova ploča, jednostavno neki stari driver radi problem i mora se nanovo instalirati. To je jedno, a drugo instalacija win na bilo koji drugi disk osim c ne radi baš sjajno.
Staro 09.02.2011., 22:41   #9
Boki95
Premium
Moj komp

Ljudi hvala vam puno na pomoci
Preselio sam hard od starog u svoj komp i saveo mu sve podatke, zatim vratio hard u komp od starog i formatirao disk stavio windows 7 i sve radi :
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno