Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2011., 11:26   #1
masterpain
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Nvidia GeForce G210/220

Pozdrav. Ako pogledate moj komp vidi se da imam konfiguraciju za siromaha to ce se promjeniti uskoro.
U zadnje vrijeme primjecujem da mi se grafička čudno ponaša (bolje ona nego žena hehe). uglavnom, zamjenio bih tu grafulju sa ovom iz naslova pa trebam vaše mišljenje.

Sviđa mi se što je pasivna (jer ova koju imam sad je jako glasna), nije skupa i odradit ce slijedecih pola godine dok ne kupim novu kantu. Jedina stvar koja me malo muci je da nova grafulja trazi PCI-E 2.0 a moja maticna ima 1.0.

Znači na matičnoj Abit AW8max je trenutno Ati Radeon X850pro koju bih zamjenio sa GAINWARD GeForce G 210.

Po vašem mišljenju, koliko će se poboljšati grafika na recimo COD4, dal ću moci igrati MW2 i dal je to ok graficka za te novce.

Pozdrav i hvala

Zadnje izmijenjeno od: masterpain. 04.02.2011. u 11:32.
masterpain je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 11:38   #2
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
To što je kartica 2.0, a slot na matičnoj 1.0 nema veze. Radiće sve kako treba.

Što se tiče same kartice, na njoj se nećeš naigrati, bezveze ćeš dati 315 kuna. Bolje bi ti bilo da na tržnici nađeš nešto polovno sa garancijom za tu sumu, sigurno ćeš dobiti dosta jaču karticu.
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2011., 11:43   #3
masterpain
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
To što je kartica 2.0, a slot na matičnoj 1.0 nema veze. Radiće sve kako treba.

Što se tiče same kartice, na njoj se nećeš naigrati, bezveze ćeš dati 315 kuna. Bolje bi ti bilo da na tržnici nađeš nešto polovno sa garancijom za tu sumu, sigurno ćeš dobiti dosta jaču karticu.
slažem se s tobom osim u jednoj stvari, ne igram se ali u zadnje vrijeme igram cod4 multiplayer na ovoj staroj grafulji koja stvara buku od valjda 30 db...
i još nešto, pregledao sam tri županije u potrazi za grafuljom i jedna koja je bila super je prodana...
Staro 04.02.2011., 12:14   #4
Nybelung
Guest

Ako je ikako moguće razvuci se do neke grafičke koja nije 64-bitna.
Baš kod Linksa bi se trebala nać HD4650 1GB DDR2, 128-bit ili 9500GT 512MB DDR2, 128-bit ako ti više odgovara Nvidia.
  Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 12:17   #5
masterpain
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ako je ikako moguće razvuci se do neke grafičke koja nije 64-bitna.
Baš kod Linksa bi se trebala nać HD4650 1GB DDR2, 128-bit ili 9500GT 512MB DDR2, 128-bit ako ti više odgovara Nvidia.
hvala na komentaru. htio bi nvidia ali sa pasivnim hlađenjem, jer imam sonic tower na procu i tiho napajanje pa da stišam cijeli komp

a zašto neku koja nije 64-bitna? sabirnica bi mi trebala biti 64 bitna.. molim objasni
Staro 04.02.2011., 12:47   #6
windfucker
Guest

Zato što brkaš pojmove, a preopširno je da te "od nule" netko podučava o tim stvarima.(nhf)

Uglavnom, dobro ti je čovjek rekao, traži grafu sa min 128-bitnom sabirnicom i DDR3 pa naviše memorijom u iznosu od 512MB min.

Za cca 300kn možeš dobiti rabljenu 4670 koja malo troši, malo se grije i lako se sredi da ne stvara preveliku buku uz minimum ulaganja, a biti će ti i više nego dobar upgrade s obzirom na tvoju sadašnju grafu.
Btw., jedna od važnijih stvari je i napajanje koje koristiš; "Fortron" pod "Moj komp" ne govori ama baš ništa...
O.K.?

EDIT:
Mala opaska- ako je COD4 tema "priče", ni OS ti baš nije najsretniji odabir za tu konfu; nekakav "olakšani" XP bi puno bolje "legao"
  Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 12:51   #7
Nybelung
Guest

Ja bi bio jako loš profesor jer ne znam ništa lijepo objasnit.Pokušat ću bit jednostavan.

U teoriji, 128-bitni memory interface bi trebao za isto vrijeme obradit duplo više podataka od 64-bitnog.

Kod skupljih kartica imaš razne kombinacije Memory Type/Size/Interface-a i tu je već zavrzlama. Ali kod ovih jeftikanera, 64-bitna DDR2 kartica ima znatno lošije performanse od 128-bitne.

*isprike na engleskim pojmovima

Pa imaš kod Linksa i Gainward 9500GT, pasivna je i desetak kuna skuplja. Samo su na web-u dali šture informacije o njoj, ali ako je i ona 128-bitna uzmi ju.
  Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 13:01   #8
masterpain
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Zato što brkaš pojmove, a preopširno je da te "od nule" netko podučava o tim stvarima.(nhf)

Uglavnom, dobro ti je čovjek rekao, traži grafu sa min 128-bitnom sabirnicom i DDR3 pa naviše memorijom u iznosu od 512MB min.

Za cca 300kn možeš dobiti rabljenu 4670 koja malo troši, malo se grije i lako se sredi da ne stvara preveliku buku uz minimum ulaganja, a biti će ti i više nego dobar upgrade s obzirom na tvoju sadašnju grafu.
Btw., jedna od važnijih stvari je i napajanje koje koristiš; "Fortron" pod "Moj komp" ne govori ama baš ništa...
O.K.?

EDIT:
Mala opaska- ako je COD4 tema "priče", ni OS ti baš nije najsretniji odabir za tu konfu; nekakav "olakšani" XP bi puno bolje "legao"
zašto misliš da bi me od nule podučavao?? radi se o tome da razumijem svu vrstu hardwara, samo sam dosta zaostao za modernom tehnologijom jer nisam kupovao još od četrstpete ...
uglavnom, hvala na konstruktivnom komentaru, shvacam kaj pricas i slažem se sa tobom... cod4 nije tema priče ali je dobra polazišna točka za razgovor (glupo mi je ali cu svejedno reci da mi treba za adobe ae, ali sto je grafulja u tom rangu za takve stvari.. shvacas, ajd sad sam i to rekao, imaj na umu da kupujem za jedno vrijeme novu "jaču" konfu)..

nisam napisao koje napajanje jer sam zaboravio pogledati model - kad sam ispunjavao sjetio sam se samo čije je.

Citiraj:
Ja bi bio jako loš profesor jer ne znam ništa lijepo objasnit.Pokušat ću bit jednostavan.

U teoriji, 128-bitni memory interface bi trebao za isto vrijeme obradit duplo više podataka od 64-bitnog.

Kod skupljih kartica imaš razne kombinacije Memory Type/Size/Interface-a i tu je već zavrzlama. Ali kod ovih jeftikanera, 64-bitna DDR2 kartica ima znatno lošije performanse od 128-bitne.

*isprike na engleskim pojmovima

Pa imaš kod Linksa i Gainward 9500GT, pasivna je i desetak kuna skuplja. Samo su na web-u dali šture informacije o njoj, ali ako je i ona 128-bitna uzmi ju.
hvala na savjetu, pogledat cu i razmislit o tom modelu kojeg spominjes..
Staro 04.02.2011., 13:07   #9
Nybelung
Guest

Ma evo ti link: Gainward 9500GT.

A čini mi se da je ok, piše u opisu "Bandwidth : 25.6 GB/s". Mislim da to nikako ne može bit 64-bitna.
  Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 13:08   #10
masterpain
Banned
Moj komp

Citiraj:
Ma evo ti link: Gainward 9500GT.

A čini mi se da je ok, piše u opisu "Bandwidth : 25.6 GB/s". Mislim da to nikako ne može bit 64-bitna.
a mozes ti meni vjerovati da sam zvao tamo i pitao baš za tu karticu (dal imaju na lageru) i da mi je na to prodavač sugerirao da ne uzimam to, da ima jeftiniju i bolju (ovu iz naslova), a posto nisam dovoljno proucio, vjerovao sam mu... al opet morao sam i ovdje provjeriti, i ispostavlja se da i bolje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2011., 13:13   #11
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor masterpain Pregled postova
a mozes ti meni vjerovati da sam zvao tamo i pitao baš za tu karticu i da mi je na to prodavač sugerirao da ne uzimam to, da ima jeftiniju i bolju (ovu iz naslova), a posto nisam dovoljno proucio, vjerovao sam mu... al opet morao sam i ovdje provjeriti, i ispostavlja se da i bolje
Može on sugerirat što god hoće. Ali sa GT210 nećeš pokrenut ništa zahtjevnije od Firefoxa.

Ima na netu review-a. Recimo ovaj: Guru3D.
Ukratko, COD: MW2 nisu mogli ni pokrenut sa GT210! Ostale igre su se jedva vukle, a oni testiraju sa Core i7 računalima. Znači tvoj P4 bi mogao pokrenut flash igre u najboljem slučaju.

Citirat ću ih:
Citiraj:
Using a GT210 once again is pointless.
  Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 13:18   #12
masterpain
Banned
Moj komp

Citiraj:
Može on sugerirat što god hoće. Ali sa GT210 nećeš pokrenut ništa zahtjevnije od Firefoxa.

Ima na netu review-a. Recimo ovaj: Guru3D.
Ukratko, COD: MW2 nisu mogli ni pokrenut sa GT210! Ostale igre su se jedva vukle, a oni testiraju sa Core i7 računalima. Znači tvoj P4 bi mogao pokrenut flash igre u najboljem slučaju.

Citirat ću ih:
meni dosta

odustajem!
Staro 12.07.2011., 11:00   #13
miskoo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2011
nvidia gt220 cijena i karakteristike

molim vas da mi sve detaljno kazete o toj grafickoj cijena i dali je dobra za igrice u 2011 god hvala
miskoo je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2011., 11:16   #14
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor miskoo Pregled postova
molim vas da mi sve detaljno kazete o toj grafickoj cijena i dali je dobra za igrice u 2011 god hvala
Reci ti nama sinko u koju bi ju konfu stavio, koji monitor (rezolucija), koje igre. U igrama je bolja od 5450, ali to nije baš neka grafa za igranje.

http://www.guru3d.com/article/geforc...0-review-test/
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2011., 11:25   #15
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne, ta grafa nije za igranje novijih igara.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno