Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.01.2011., 19:28   #1
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Oživljenje skurene Hard Disk-a Seagate Barracuda200Gb PATA

eto stajala mi je dugo vremena jedna Barica na polici jer davno prije dok sam raskopavao komp došlo je do kratkog spoja i bjeli dim izašoiz nje i od tada nije pokazivala nikakve znakove života.Danas sam se primio malo posla mjerio sa unimerom skinuo njegovu elektroniku pa pod povečalom odlemio skurene dijelove.Njegov donator je naravno Seagate Barracuda samo kaj nije 200Gb nego 40Gb , njegova priča nije baš sretno završila otišao je glavni driver od motora na disku vidi se ogromni krater na chipu.Pošto su obe elektronike od diskova identične na dijelu di se nalazi regulator napona i naponska zaštita uspio sam ispravne dijelove zamjeniti.
HDD seagate Barracuda 200Gb PATA:

zaokruženi detalji označuju skureni tranzistor i diodu koji su zamjenjeni vručim zrakom , jer običnom lemilicom vrlo teško izvedivo.

njegov donator

odlemljni ispravni tranzistor i dioda koji poslje zalemljni na elektroniku od barice vručim zrakom.Na taj način sam oživio još par takvih HDD Seagate Barracuda kojeg sam na taj način oživio sistemom lemljenja vručim zrakom.Ako netko ima skurenu elektroniku ili disk od Seagate ili Maxtor diskova nek mi se javi na pm drage volje ču ih zbriniti kod sebe
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno