|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Nakon brdo pokušaja raznih tutorijala napokon sam uspio instalirati windows na USB stick. iznosim rezultate... Da bi windowsi na USB-u bili korisni u BIOS-u je potrebno promjeniti način bootanja, u našem slučaju je USB. Za instalaciju windows xp-a potrebno je preuzeti sljedeće programe: Winbuilder LiveXP PeToUSB Tiny hexer Prilog :potrebne stvari Nakon preuzimanja svih programa na C disku stvorite mapu pod imenom winbuilder te u nju stavite aplikaciju winbuilder.exe, pokrenite aplikaciju. Pokretanjem aplikacije u istom direktoriju stvorena je mapa Projects. LiveXP.zip ekstraktirajte u mapu Projects i ponovo pokrenite program winbuilder. Sada vidite nešto kao: ![]() Na lijevoj strani se nalazi izbornik gdje možete birati aplikacije koje će vaš windows imati. Prije nego pokrenete kreiranje vlastitog windowsa u izborniku odaberite sljedeće postavke: 1. drivers -> 5 Ramdisk -> win2k3_Ramdisk 2. Finish -> Create Image -> Boot SDI Zatim u direktorij C:\winbuilder\Workbench\Common\BootSDI kopirajte datoteke ramdisk.sys i setupldr.bin (ove dvije datoteke uzete su sa windows 2003 sp1 instalacijskog diska zbog njih sam morao preuzeti cijeli services pack1 ![]() Sada je sve spremno za kreiranje windowsa i pokrenite plavi gumb play.. ![]() Sljedeći korak je instalacija windowsa na USB. Pokrenite program PeToUSB.exe te podesite kako je prikazano na slici: ![]() Odaberite start i pustite da program odradi svoje....(ovo ide nešto brže) Kada program odradi svoje pokrenite program tinyHexer.exe ili bilo koji drugi HEX editor te sa njim izmjenite file ntdetect.com na sljedeći način: Pokrenite HEX editor te u njemu otvorite file ntdetect.com. odaberite cijeli sadržaj te ga obrišite, na njegovo mjesto kopirajte HEX kod iz HEX.txt datoteke. Spremite uređeni ntdetect.com na njegovo mjesto i posao je gotov. Ovakav USB možete koristiti za spašavanje podataka koji su ostali na systemskoj particiji windowsa koji se iz nekih razloga ne može podići.... Lijep pozdrav... Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 25.01.2011. u 17:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
pozdrav, ne mogu da skinem attach., mozes li ga ponovo postaviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne može jer su attachmenti ugašeni prije x vremena zbog xy razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ima na netu dost toga objašnjeno kad samo upišeš programe. A lijepo od tebe što si se potrudio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
vjerovatno da, posto sam ja nasao iso pro verzije XP-a. doslovce nije bilo nikakvog kljuca unutra i bas "prazna" verzija koja prima samo keyeve sa tipa laptopa ili kucista........ mislim da sam cak probao neki key za koji sam znao da je koristen xx puta i da nije prosao, no mozda grijesim. i da, provjereno i proslo na gro razlicitih keyeva. sama verzija koju imam je SP2 i sluzi savrseno, nakon instalacije 30 dana fore da se aktiviraju XP-i i svaki put proslo 5/5. definitivno potrazi, tipa "OEM version XP pro" mislim da sam ja trazio......... ali to je bilo prije fest vremena.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
jel ima tak lijepo za windows 8 32bit from xp objasnjeno? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|