|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
3 GB RAM - 2.87 GB usable
pozdrav naime imam navedeni problem Imam Windows 7 ultimate i 3GB rama 1x2GB,1x1GB...a problem mi je to sto mi windows cita samo 2,87GB ![]() Pokusao sam reinstalirati winodwse vise puta ali jos uvijek isto. Rami su 1x2GB DDR3 1333Mhz Kingmax i 1x1gb DDR3 1333Mhz Adata. pokusao sam povecati page file memory.. jer sam procitao negdje na netu da bi to mogao biti uzrok ali opet nista...imate li kakav savjet?? Ili to jednostavno mora tako biti?!?! Unaprijed Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Da li ti je windows 32-bitni ili 64-bitni? Kum mi je nedavno imao sličan problem na 64-bitnim windowsima, ali socket 939. U BIOS-u je trebalo uključiti neku opciju, ne sjećam se više koju, ali mogu potražiti ako ispadne da imaš 64-bitne windowse. Nešto je bilo vezano za "Memory cache", tako nešto, lupam bezveze zasad |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
To ti je onda zbog 32-bitnog windowsa.. Na 32-bitnom windowsu imaš 2^32 slobodnog adresnog prostora, što jednostavnije znači 4gb adresa.. U svom kompu imaš hd5770 koja ima 1gb memorije, zbrojiš sa svojih 3gb rama, i još ti vjerovatno nešto sa strane pojede tih 200-njak mb (možda ti je ostala uključena integrirana grafa, ako je imaš na toj ploči).. Uglavnom, sve je ok.. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Imao sam isti problem i malo sam googlao te dosao do odgovora da treba u BIOSU omoguciti Memory Remap Maticna je ASRock G31M-GS (BIOS --> Advanced --> Chipset Configuration --> Memory Remap Feature --> Enabled) EDIT: odgovor pisem dulje vrijeme jer sam trazio tocno koja opcija mora biti. Ugl, 32bitni Windows ne moze koristiti 4GB rama. Maksimalno koliko moze je ja mislim oko 3GB. Kako je kolega iznad rekao, to je u redu za 32bitni Windows. Preporucam da instaliras 64bitni Windows te onda nebi trebao imati takvih problema. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
Ee, baš ta opcija isto kao i kod kuma, samo što je on imao 64-bitni win7, a isto mu nije očitavao dobro rame.. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Pa ja sam isto imao 64bitni Win. Imao sam 2Gb i nakon nadogradnje jos 2GB je prepoznao svih 4GB, ali je mogao koristiti samo 3.5 ili tako nesto, kad sam ukljucio tu opciju, mogao je svih 4gb koristiti. U BIOSu je normalno pisalo 4GB. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
U redu hvala vam puno! pokusat cu s ukljucivanjem te opcije u BIOS-u |
![]() |
|
|
Oglas
|