|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
1 antena s pojacalom na 2 TV-a
Situacija je sljedeca. Imam yagi pasivnu antenu koju bih htio spojiti na dva TV-a. Namjeravam kupiti pojacalo koje struju dobiva putem koaksijalnog kabela. Klasicni antenski spliteri kako sam cuo tada ne dolaze u obzir nego posebni koji propustaju struju u odredenom smjeru. U jednoj prostoriji sam odlucio instalirati zidnu uticnicu sa antenskim konektorom. Ali, za njih sam cuo da imaju posebne filtere koji omogucavaju da se kroz jedan koaksijalni kabel moze propustiti signal sa vise izvora, npr. zemaljska i satelitska antena. No, nisam siguran ima li smisla to kupiti jer ih navodno moze skurit napon koji bi TV slao prema pojacalu kroz koaksijalni kabel. Tako da vise neznam da li cu to moci izvesti bas kako sam zamislio ili cu se necega morati odreci. Razmisljao sam i o pojacalu sa vanjskim napajanjem ali mi nije bas jednostavno dovesti struju do njega s obirom da se coax kabel grana blizu antene. Ima li itko kakvu ideju ili moze demantirati neke od ovih tvrdnji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
napajanje ugradi u drugoj prostoriji, tamo gdje neće biti utičnice. filteri se ne mogu oštetiti sa 12V napajanjem, samo ti pojačalo neće raditi ako napajanje spojiš poslije utičnice. te utičnice ne propuštaju napajanje preko TV priključka, dok satelitski priključak propušta ali blokira TV signal sa druge strane... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
UHF uticnica ne propusta napon, satelitski da ali filtrira UHF signal. ![]() Citiraj:
Sve mi se cini da cu ipak potegnuti vod za struju gore, bolje nego da skurim oba TV-a i pojacalo ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|