Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.01.2011., 21:05   #1
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
1 antena s pojacalom na 2 TV-a

Situacija je sljedeca.
Imam yagi pasivnu antenu koju bih htio spojiti na dva TV-a.
Namjeravam kupiti pojacalo koje struju dobiva putem koaksijalnog kabela.

Klasicni antenski spliteri kako sam cuo tada ne dolaze u obzir nego posebni koji propustaju struju u odredenom smjeru.

U jednoj prostoriji sam odlucio instalirati zidnu uticnicu sa antenskim konektorom.
Ali, za njih sam cuo da imaju posebne filtere koji omogucavaju da se kroz jedan koaksijalni kabel moze propustiti signal sa vise izvora, npr. zemaljska i satelitska antena.
No, nisam siguran ima li smisla to kupiti jer ih navodno moze skurit napon koji bi TV slao prema pojacalu kroz koaksijalni kabel.
Tako da vise neznam da li cu to moci izvesti bas kako sam zamislio ili cu se necega morati odreci.
Razmisljao sam i o pojacalu sa vanjskim napajanjem ali mi nije bas jednostavno dovesti struju do njega s obirom da se coax kabel grana blizu antene.
Ima li itko kakvu ideju ili moze demantirati neke od ovih tvrdnji?
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2011., 21:54   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
napajanje ugradi u drugoj prostoriji, tamo gdje neće biti utičnice.

filteri se ne mogu oštetiti sa 12V napajanjem, samo ti pojačalo neće raditi ako napajanje spojiš poslije utičnice. te utičnice ne propuštaju napajanje preko TV priključka, dok satelitski priključak propušta ali blokira TV signal sa druge strane...
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.01.2011., 10:58   #3
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
najsigurniji i najbolji sklop ti je da razdjeljnik za 2 TVa staviš poslije ispravljača. nikakve utičnice nemoj instalirati jer samo guše signal.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2011., 21:44   #4
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
napajanje ugradi u drugoj prostoriji, tamo gdje neće biti utičnice.

filteri se ne mogu oštetiti sa 12V napajanjem, samo ti pojačalo neće raditi ako napajanje spojiš poslije utičnice. te utičnice ne propuštaju napajanje preko TV priključka, dok satelitski priključak propušta ali blokira TV signal sa druge strane...
Dakle uticnice mi definitivno otpadaju ako bih isao na tu metodu koju sam zamislio. Na ovako nesto sam mislio. http://www.maplin.co.uk/images/Full/l72an.jpg
UHF uticnica ne propusta napon, satelitski da ali filtrira UHF signal.

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
najsigurniji i najbolji sklop ti je da razdjeljnik za 2 TVa staviš poslije ispravljača. nikakve utičnice nemoj instalirati jer samo guše signal.
Radi se o tome da je kod pojacala kakvo planiram uzeti sam TV prijemnik izvor napajanja, mozda nisam bio dovoljno jasan u prvom postu. Prijemnici daju 5V struje. Postavio bih ga prije skretnice i onda se logicno taj pojacani signal kad dode do skretnice salje na oba TV-a. Ono sto komplicira stvar je kako ce se ponasati taj sustav kad primjerice oba TV-a rade i salju 5V struje. Ili npr jedan radi i napaja pojacalo, u meduvremenu upalim drugi koji takoder pocne pustati 5V. Predpostavljam da treba neki switch skretnica kao kod satelitskih sustava. Samo sto je tamo uvijek jedan izvor napajanja ali jedan ili vise napajanih elemenata (LNB-a).
Sve mi se cini da cu ipak potegnuti vod za struju gore, bolje nego da skurim oba TV-a i pojacalo
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno