|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2010
|
Podijela zvuka na monitor i LDC TV ?
naime što me zanima i ne znam uopće da li je to moguće pa evo... konkretno preko DVI-a mi je spojena graf. kart. Radeon HD5770 i monitor, a preko HDMI-a graf.kart. i LCD TV kad stavim LCD TV na extend u postavkama grafičke i prebacim player (znači gledam neki film) htio bi da recimo žena gleda film i ima zvuk filma na LCD TV-u (pošto HDMI prenosi zvuk i sliku), a ja da imam i dalje zvuk ili na zvučnicima koji su spojeni sa MB ASUS M4A87TD EVO (samo front od 5.1) ili da spojim slušalice sprijeda na kučištu. konkretno da li postoji mogućnost, ako da na koji način, da ih razdvojim (ja recimo slušam internet radio preko slušalica i nekaj radim na kompu, a žena gleda film i ima zvuk neovisan o tome kaj ja slušam radio i nekaj klikčem po kompu) thx. na odgovorim ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Moguće je ako kupiš dodatnu zvučnu karticu, sa jednom - nije moguće. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Itekako moguće. Ja imam win7x64 i morao sam instalirat kx mod drivere, jer mi jedino tada radi zvučna sblive. Imam onboard zvučnu koju koristim za igranje (sluške), a ovu koristim za glazbu ili igranje/multimedija kad nitko ne spava (volim glasno ![]() Btw, apsolutno svaka je kartica sposobna puštati zvuk na točno određeni zvučnik, samo je pitanje drivere i njihovih mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa kad vec imas ATIcu imas i 2 audio uređaja. ATIJEV hdmi audio i zvucnu sa maticne. Samim time mozes podjeliti zvuk na 2 uređaja. Znaci, u postavkama samog playera koji gleda zena na sekundarnom displayu postavi da je izvor zvuka HDMI, a za windowse u sound manageru postavi da je defaultni izvor, zvucna sa maticne. Naravno to trebas pravilno i pospajati odozada. Na mom primjeru: Isto imam LCD na extended samo ja koristim sluske: ![]() Uoci da su mi sluske "master" za windowse, a u playeru je odabrana zvucna kartica, tj. Realtek sa maticne. Ti uradi kontra. U playeru postavi HDMI za zvuk, a za monitor zvuk dovedi cincevima sa zvucne.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 03.01.2011. u 09:37. Razlog: dodana slicka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne ulazim u kvalitetu zvuka, za pretpostaviti da nije neka kada ju poredimo sa jacim zvucnim karticama. Ja on board zvucnu koristim iskljucivo zbog optickog spdif-a. Znaci zvucna ne procesira zvuk vec ga samo propusta preko optike na moje pojacalo. To je ujedno najprakticniji, rekao bi i jedini nacin da visekanalni dts i dd izvezes van. Racunajuci i HDMI
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 03.01.2011. u 10:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Na sta ti je spojen komp? Tv only, PC zvucnici, pojacalo, reciever ili nesto trece? U svakom slucaju, ako je maticna ta koju si naveo, ona ima digitalni audio izlaz (opticki i koaksialni). ![]() Svakako bih njega iskoristio ako ostatak opreme to podrzava. Ako ne HDMI je sljedeca opcija u gradaciji. Zadnja opcija bi bila koristenje analognih konektora integrirane zvucne kartice kao najgora solucija.
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
evo mene.... ![]() probao sam i dobio recimo ono što sam htio ali ne skroz... ovako, u opcijama GOM playera dobio sam da mi zvuk da na ATI HDMI van što je prva stavka koju sam htio i tome + drugo, u opcijama skype sam dobio da mi zvuk skype bude na slušalicama (kad imaš chat otvoren pa oni popratni zvukovi) isto + treće, radio (Scream radio) mi je isto na slušalicama iako nisam ništa dirao ali ima jedan sad drugi problem (sad nije baš toliko strašan ali eto htio bi i to riješit).... naime ja igram TH`em poker online i dobijam na stolu popratne zvukove koji mi naravno trebaju uz stol na kojem jesam ali mi zvuk daje na ATI HDMI van a ne na slušalice (nema u postavkama za odredit kud da šaljem zvuk).... kad odem na ikonicu za zvuk (dole desno kraj sata "sound device") i otvorim "volumen mixer" imam opcije za izabrat šta hoću i tu mi nudi naravno HDMI (ATI) i Speakers i pod "speakers" imam za pojačat zvuk za poker ali mi to isto nudi i na HDMI (ATI)...s tim da kad na HDMI napravim "mute" na speakers-ima mi nije "Mute" već stoji normalno pojačano do kraja ali NEMA zvuka van.. kad maknem "Mute" na HDMI-u zvuk mi daje na TV-u na HDMI (ATI) (mislim pod Sound device) mi nudi osim GOM palyera, poker sobe i aplikaciju "System sound", a kad prebacim speakers (kao "Device") onda imam samo vidljiv "scream radio" (internet radio) zbog čega onda poker sobu mi daje na HDMI a ne na Speakers (iliti slušalice) pod slušalice mislim da su mi spojene na zvučnike externe tj. na jedinicu 5.1 zvuka (od Trust-a) ali to je spojeno samo sa onim zelenkastim činčem na matičnu ploču (kao na slicu u ovom postu iznad mog) i nije ništa instalirano od strane Trusta kao programa u win7 pa eto ako netko zna gdje sad griješim neka podjeli samnom svoje znanje ![]() P.S. u postavkama ATI graf. kartice nemam mogućnosti da se igram bilo što sa zvukom |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ovaj zeleni nije činč nego "bananica". Narančasti činč je za digitalni audio output, al manje bitno sada. Moraš postavit onboard karticu kao default sound device, to jest, u sound opcijama klik na speakers od onboard kartice i klik na set default. U playeru, koji želiš da šalje zvuk na tv, eksplicitno postaviš ati hdmi. To rezultira slanjem svega živog na onboard karticu i njene zvučnike/slušalice, a samo filma na hdmi. Ponekad treba zatvorit i ponovo otvorit program da bi postavke proradile. Na primjer, zvuk sa youtube-a lako šaltaš on the fly, dok za igru ili film, moraš prvo zatvorit i ponovno otvorit da bi radilo. Kod winampa je dovoljno ponovo pokrenut pjesmu, kao i kod ostalih playera, pretpostavljam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Nisam se moga sjetit banane ![]() @D1viry...thx još jednom je to je to, ne znam kako se nisam sjetio da pod default stavim speakers a ne HDMI (ja cijelo vrijeme obrnuto ![]() ![]() Pozz !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
[QUOTE=Ziiky;1815858]Rekao si sve sto mogu iscitati iz "moj komp", a ono najbitnije nisi. Na sta ti je spojen komp? Tv only, PC zvucnici, pojacalo, reciever ili nesto trece? Koristim obično stereo PA pojačalo koje ima 1 ulaz i 1 izlaz A inače je komp spojen na tv koji služi kao monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|