|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
USB zvučnici i kontrola glasnoće
Problem je uglavnom opisan ovdje. Ukratko, kupio danas USB zvučnike Logitech S150 i vrlo brzo primjetio problem s kontrolom glasnoće. Npr. kad je zvuk u nekom programu, kao WMP, na 50%(ili bilo kojoj drugoj vrijednosti) i dok mijenjam jačinu zvuka u Windowsu, razlika između 1% i 100% glasnoće je neznatna. Već je na 1% dosta glasno, što logično ne bi trebalo biti. Dok mijenjam u WMP mogu dobiti željenu glasnoću, ali mijenjanje jačine zvuka u Windowsu nema značajan utjecaj. Isti problem je i sa svakim drugim programom. Sad, problem bi bio u svakoj aplikaciji namještati posebno jačinu zvuka s obzirom da većina dođe na nekoj srednjoj jačini, što je po defaultu preglasno ovdje. Pa kad bi htio koristiti slušalice onda bi opet morao sve vraćati na default, uglavnom, valjda shvaćate da situacija baš i nije normalna. Problem očito nije sa konkretno mojim zvučnicima, već sa cijelom serijom, a Logitechu se fino je*e za to, kao što se vidi s njihovog foruma. S XPom radi relativno ok, ali u Win7 je problematično(iako lažov s Logitechovog foruma tvrdi da je ok, nikom nije osim njemu). Probao na više računala - isto. Mijenjao sve moguće postavke - svejedno nema zadovoljavajućeg rješenja. Očito je problem u generičkom driveru za USB zvuk i pretpostavljam da mi nitko ne može baš pomoći, ali možda se netko susreo s nečim sličnim pa riješio to već nekako. Ako ništa, nek ovo posluži kao upozorenje potencijalnim kupcima. Inače pokušat ću vratiti zvučnike sutra u Links gdje sam i kupio, iako nisam siguran da će prihvatiti zamjenu za druge(ne USB) bez slanja na servis(koji mi ne može pomoći)... Zvučnike sam i onako kupio kao zamjenu za druge(također Logitech) koji su na servisu, tako bih imao dvoje zvučnike na servisu. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|