|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() Naime, idem u strukovnu školu i profesor mi je zadao zadatak, da napravim virus koji ce stvoriti prečac na njegovom desktopu, pa bih vas pitao kako je najbolje da ga napravim, tj u kojem jeziku i sto trebam napisati, naravno, okruzje je windows xp - sp2, unaprijed hvala
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Što se tiče izrade prečaca na desktopu, trivijalno je u bilo kojem programskom jeziku. Dovoljno trivijalno da izrada programa koji to radi ne bi zadovoljila ni kriterij običnog referata, a još manje maturalnog rada. Smrdi mi tu nešto... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Umalo Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pa najjednostavnije ti je da saznaš kako iz cmd-a to napraviti. Ako to saznaš onda kasnije u C-u pomoću funkcije system() koja se nalazi u stdlib.h to i napraviš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Virus obično podrazumjeva neki exe koji bi se pokretao npr iz mail-a. Da li taj shortcut pokazuje na taj exe? Da li taj virus ima još neki zadatak, npr da se rasprostranjuje po računalu ako ga pokreneš? To bi moglo biti opasno za računalo. Najbolje da ga testiraš na virtualnoj mašini. Ali kao što Ivan kaže, izrada virusa samog po sebi nije nezakonita, ali puštanje takvog da se rasprostranjuje okolo, definitivno je. Još ako ima tvoj potpis negdje, mogao bi imati problema sa zakonom, čak i ako ga nisi ti poslao.
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
izgleda da se profesor hoće tebe riješiti što prije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Umalo Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
burki, to mi nije namjera. samo sam se našalio, jer praviti viruse ipak nije preporučljivo. a da skupljam postove, onda bi ih imao puno više nego 7, s obzirom da sam član od 18.09.2010. dakle, ispada da imam jedan i pol post mjesečno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Umalo Premium
|
Ovaj bloodsousage nas malo zaje*. Zadnja aktivnost mu je bila 28.11.2010. (tada je otvorio ovu temu)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
oprostite, nisam vas mislia zajeb..., nego dugo dosta niko nije pisao na ovu temu, pa sam pomalo to i zaboravia, maturalna mi je tek krajem 4 mjeseca, tema maturalne radnje je virusi i antivirusi, tako da ima tu puno za pisati, ali mi je zadatak napraviti virus, koji jednostavno kreira shortcut na desktopu i to je navodno to, prema profesoru... iako sam ja vec ubacio hydru na mrezu i otkrio mu sve moguce lozinke, netreba mi virus koji se siri, nego samo neki mali programcic koji kreira shortcut i to je to... hvala vam unaprijed ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|