Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2010., 13:10   #1
dj_ruby
VW Test Driver
Moj komp

dj_ruby's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jedan zvuk na tv drugi na zvučnike od kompa ili headset

dakle ovako imam plasmu spojenu preko hdmi-a na komp a lcd monitor prek vga
zvučnike imam spojene na integriranu zvučnu

sada kada žena gleda film na plasmi s kompa preko extended postavka imam zvuk kak si odaberem na kompu ili tv-u, dali mogu staviti npr još jednu zvučnu kako bi mogo s ove integrirane poslati zvuk na tv npr zvuk od filma a ja dok igram igru ili nekaj druguo na kompu da si pošaljem s druge zvučne zvuk na headset????????

isto tako
dali mogu još jedan monitor spojiti prek dvi izlaza pa imati još jedan ekran extended s druge strane na taj drugi monitor uglavnom da lsika bude na 3 strane i to sve s jednom grafičkom???
dj_ruby je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2010., 11:27   #2
ivan77
Guest

bez problema. Možeš imat teoretski 7 PCI zvučnih i unutar pojedine aplikacije odredit koja je output zvuka u issto vrijeme. Kod današnjih strojeva, to je relativno malo opterećenje za današnje procesore, osim ako imaš, baš 7 profi zvučnih koji rade obradu zvuka u realnom vremenu u isto vrijeme. Ima jedna caka. Jedna od njih mora biti default. Problem nastaje kada aplikacija/igra nema izbor zvučne ,onda koristi deafult. Al pretpostavljam da tvoja supruga gleda filmove preko bs playera ili nečeg sličnog , svi ti programi imaju izbornik za zvučnu za output zvuka. E onda napraviš to da svoju zvučnu koju ti koristiš staviš default , i igraš se , a u izborniku playera odabereš zvučnu preko koje supruga dobiva zvuk za film i to je to

eh da ovo za monitor , može!

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 04.12.2010. u 11:43.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2010., 12:16   #3
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mislim da čak (sve) radeon kartice imaju i zvučnu u sebi tak da nemoraš kupovat novu neg samo instaliraš drivere za hdmi zvučnu(pojavit će se u device manageru) i onda u playeru staviš da šalje zvuk na hdmi dok će tebi u ostalim programima (igrama etc) zvuk bit normalno na integriranoj...
Tak je meni složeno na hd2600xt grafičkoj.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2010., 13:17   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Istina, ja za ženu odaberem ati-hdmi-audio u bsplayeru, a sebi za igranje moram koristiti defaultnu (nemam izbor za igru), dok mi winamp radi na drugoj (sblive). Tako da, kad gledaš film imaš na tv-u, kad igraš ili laprdaš (ts, xfire, skype...) zvuk je na sluškama, a za mjuzu su zaduženi zvučnici. Za slanje slike na dva monitora i tv, moraš imati ili ati 5/6xxx karticu, ili bilo koju drugu uz još jednu pomoćnu. Ako imaš cf/sli ploču, to može bit bilo koja grafa (pcie), a ako imaš samo jedan pciex16, onda moraš ubost neku pci grafu (ako nemaš ati 5/6xxx seriju naravno). Ne znam koju grafu imaš jer mi ne radi tipka "moj komp" na mobitelu. Pogledat ću kad dođem doma, pa ću editirat post.
D1viry je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno