|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
Pitanje o napajanju
Ovako zanima me jedna stvar. na wikipediji sam našao jednu zanimljivu rečenicu o napajanjima : "The motherboard controls the power supply through pin #14 of the 20 pin connector or #16 of the 24 pin connector on the motherboard. This pin carries 5V when the power supply is in standby. It can be grounded to turn the power supply on without having to turn on the rest of the components. This is useful for testing or to use the computer ATX power supply for other purposes." ako netko zna, može li mi pojasnit na koji to način se može pokrenuti napajanje a da se ne pokreću ostale komponente i da li baš uvijek zahtijeva spoj na matičnu ploču kako bi se napajanje pokrenulo. ako je pitanje glupo, pardon, ali naletio sam na to i poprilično me zanima. hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Spojiš zelenu i crnu do nje sa žičicom, samo pazi da si je izolirao gdje držiš. Pazi što radiš. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
ok. i to tako može radit bez opasnosti da pregori/zapali se ili slično? pod radi mislim na neko malo duže vrijeme tipa nekoliko sati u komadu.... |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ako radi ventilator ne bi trebalo pregoriti. |
![]() |
|
|
Oglas
|